Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Gaiker-IK4 organiza una jornada dirigida al sector ferroviario

Gaiker-IK4 organitza una jornada dirigida al sector ferroviari

18/12/2013

18 de desembre de 2013

El passat mes de març de 2013 es va publicar la norma europea EN 45545 que regula el comportament al foc dels materials barrera contra el foc, l'equipament elèctric i les instal·lacions destinades al sector ferroviari. Aquesta norma substitueix a la nacional CEN TS 45545:2009 i prevaldrà sobre ella en cas de conflicte, fins que al març de 2016 sigui oficialment derogada. En aquest context legislatiu, els fabricants de productes per al sector ferroviari necessiten assegurar que el comportament al foc dels seus productes s'adecua a la nova normativa. Un fet que està conduint a les empreses manufactureras tant a adaptar i millorar els productes que ja fabriquen com a investigar en el desenvolupament d'altres nous, concebuts ja des del seu inici d'acord amb les exigències legals vigents.

Per aquest motiu, el Centre Tecnològic Gaiker-IK4, expert en R+D+i relacionada amb els Plàstics i Composites, així com en el seu comportament davant el foc, organitza una jornada per al proper 13 de febrer en la qual s'analitzarà des de diferents perspectives les implicacions resultants de l'aplicació de de aquesta nova norma dirigida al sector ferroviari, de manera especial quant a les exigències relacionades amb el comportament al foc dels productes plàstics para per al sector.

Els recents canvis legislatius, dirigits a millorar la seguretat dels materials plàstics en cas d'incendi...
Els recents canvis legislatius, dirigits a millorar la seguretat dels materials plàstics en cas d'incendi, han fet d'aquest esdeveniment una trobada de màxim interès per a la indústria ferroviària.

Els materials plàstics i composites són, de fet, materials molt sol·licitats i benvolguts per la indústria ferroviària hagut de, entre uns altres, a les seves bones prestacions mecàniques en relació al seu pes, versatilitat de disseny i coloració, facilitat de processament, alta durabilitat i resistència a ambients hostils. No obstant això, el seu comportament al foc sol fer-los inadequats per a algunes aplicacions. Un material plàstic, destinat al sector ferroviari ha d'així presentar una baixa inflamabilitat, combustibilidad i propagació de la flama, i els fums generats i gasos emesos durant la seva combustió o degradació han de ser de baixa densitat i toxicitat. Requisits que la nova norma ha endurit.

Entre els objectius marcats per a aquesta jornada de Gaiker-IK4 es troba precisament:

  • L'anàlisi dels requisits establerts en la recent norma EN 45545, la transcendència dels canvis que promulga i les seves implicacions a curt-mig termini per al sector ferroviari.
  • L'anàlisi dels requeriments de comportament i control al foc a tenir en compte en la fase de disseny dels vehicles ferroviaris.
  • La posada en comú d'experiències entre fabricants de trens, fabricadors de peces, enginyeries ‘clau en mà’, centres de R+D+i, organismes notificadores i usuaris finals.

Dirigit a empreses fabricadores de productes destinats al sector ferroviari (seients, revestiments de parets, sostres i sòls, materials aïllants termo-acústics, equips elèctric/electrònics, cables, vidres, barreres al foc, portes, etc.) i organismes involucrats en els processos de disseny i fabricació (fabricants de trens, enginyeries ‘clau en mà’, consultories, entitats d'inspecció, etc.), aquest esdeveniment que comptarà amb ponents procedents de CAF, Patents Talgo, S.L.O., Cetren, Colway Ferroviària, S.L. i el propi Gaiker-IK4, aspira, en definitiva, a aprofundir en l'important repte que se li planteja al sector ferroviari com a resultat de l'aplicació de la legislació europea en vigor des de març de 2013.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    17/09/2024

  • Newsletter Seguridad

    10/09/2024

Enllaços destacats

Closerstill Media

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis