Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a En Cataluña el sector servicios es el que registra un menor índice de siniestralidad, pese a tener la mayor tasa de ocupación laboral

A Catalunya el sector serveis és el que registra un menor índex de sinistralitat, malgrat tenir la major taxa d'ocupació laboral

09/05/2013

9 de maig de 2013

Randstad, empresa pionera en solucions de Recursos Humans, ha analitzat la situació de la sinistralitat laboral a Espanya durant el 2012 a partir de la comparació de les estadístiques del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA).
Índexs d'incidència d'accidents en jornada amb baixa laboral per CCAA. Font: Ministeri d'Indústria i Ocupació
Índexs d'incidència d'accidents en jornada amb baixa laboral per CCAA. Font: Ministeri d'Indústria i Ocupació.
Entre les seves conclusions s'ha confirmat un descens del nombre total d'accidents de treball amb baixa durant la jornada laboral: va passar de 512.584 en 2011 a 400.844 en 2012. Aquesta reducció és paral·lela, entre altres coses, a la disminució del nombre de persones ocupades, que segons l'EPA en 2012 va ser de 17.282.000 i en 2011 de 18.104.000.
L'anàlisi de Randstad avalua els índexs d'incidència d'accidents amb baixa i en jornada laboral dels sectors econòmics en funció de la seva taxa d'ocupació. A Catalunya aquest índex d'incidència és de 2.767,8 per cada cent mil treballadors. El seu sector serveis, malgrat comptar amb la major taxa d'ocupació laboral, és el que registra un menor índex de sinistralitat, amb 2.196,5. Quant a la resta de sectors, el de la construcció és el més elevat, amb 5.816,8, mentre que indústria ascendeix a 4.410,1 i l'agrari a 3.285,1, tots ells per cada cent mil treballadors.
Respecte als accidents amb baixa i en jornada a nivell nacional, aquesta anàlisi avalua els índexs d'incidència dels sectors econòmics en funció de la seva taxa d'ocupació. En aquest sentit destaca que el sector serveis i agrari, amb 2.241,9 i 2.474,5 accidents per 100.000 treballadors, es troben per sota de la mitjana nacional, que se situa en 2.795,2. El cas de serveis és més significatiu que l'agrari si es té en compte que es tracta del primer àmbit d'activitat amb la major taxa d'ocupació a Espanya (més d'11 milions de treballadors), mentre que el segon és el sector que dóna ocupació a menys treballadors (565.000). És a dir, el sector serveis, malgrat tenir la major borsa de treballadors, és el que registra un menor índex de sinistralitat entre ells.
És significatiu, també, el cas de la construcció, que s'ha posicionat com el sector amb majors índexs de sinistralitat (6.004,4) però que, al seu torn, presenta una taxa d'ocupació de 948.000 persones. Per la seva banda, l'industrial, amb més de 2,2 milions de persones emprades, se situa com el segon sector amb uns índexs més elevats (4.668,3).

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    17/09/2024

  • Newsletter Seguridad

    10/09/2024

Enllaços destacats

Closerstill Media

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis