Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Es necesario prevenir la siniestralidad vial en las ciudades con planes de seguridad sostenibles

És necessari prevenir la sinistralitat vial a les ciutats amb plans de seguretat sostenibles

14/03/2013

14 de març de 2013

La Fundació Pons ha organitzat a la seva seu la jornada ‘La pacificació de les ciutats: Moviment 30’, amb la col·laboració del Consorci de Transports de Madrid i representants de diferents associacions de la Campanya 30 km/h, sent la primera de les jornades sobre ‘El futur de la mobilitat’.

La Fundació Pons, el propòsit de la qual és desenvolupar activitats d'interès social que contribueixin al benestar i la qualitat de vida de les persones, així com la formació i educació per a la prevenció d'accidents i la millora de la mobilitat, contribuint a l'elaboració i implantació de plans de Seguretat Vial Urbana Sostenible, ha volgut ser una plataforma de trobada entre diverses entitats per parlar d'aquesta proposta europea, el Moviment 30, que pot ajudar a evitar accidents de trànsit a les ciutats.

Ponents en la jornada ‘El futur de la mobilitat’
Ponents en la jornada ‘El futur de la mobilitat’.
María Jesús Magre, directora general de la Fundació Pons ha estat l'encarregada d'obrir aquesta primera jornada sobre el futur de la mobilitat, destacant que: “La finalitat d'aquest cicle de conferències és ser un fòrum de trobada i de debat per a tots els agents implicats en la mobilitat de les ciutats. Els desplaçaments a les ciutats estan canviant i és necessari un espai comú d'interacció entre els vianants, els vehicles i els ciclistes”.

L'objectiu de la jornada ha estat posar sobre la taula, amb diferents experts en la matèria, el Moviment 30, que s'engloba dins del marc d'una Iniciativa Ciutadana Europea (HISSI). Aquest moviment, creat per impulsar la idea de reduir la velocitat de circulació dels vehicles de motor en aquelles ciutats on la calçada és utilitzada de manera habitual tant pels vehicles com a vianants i ciclistes, proposa aconseguir ciutats més habitables i segures. Això suposaria reduir i prevenir la sinistralitat vial, per evitar morts i víctimes de tràfic, per aquest motiu la Fundació Pons hagi volgut donar veu als diferents actors implicats.

En la primera part de la sessió han participat, oferint el seu punt de vista, diferents associacions involucrades en la proposta, com Mariano González, d'Ecologistes en Acció, Mateus Porto, d'Associació Caminant, Reinhard Lansuss, d'Amb Bici, Jeanne Picard, de l'Associació Stop Accidents, i Eugenio de Dobrynine, del Comisariado Europeu de l'Automòbil. Tots ells han destacat la importància d'un “espai comú de convivència”, on són claus la “solidaritat, el respecte, la tolerància en benefici de la Vida” per “calmar el tràfic i augmentar la sostenibilitat”.

Eduardo Gómez, responsable de l'àrea de Seguretat Vial de la Fundació Pons, ha comentat les dades que es desprenen de la proposta: “En reduir la velocitat de 50 km/h a 30 km/h, baixa substancialment la distància necessària de frenada, des dels 53 a 36 metres. Això significa que les possibilitats de morir en un atropellament passen d'un 45% a tan sol un 5%, és a dir, 9 vegades menys”.

En la segona part de la sessió Enrique Hortes, expert en mobilitat de la Fundació Pons, ha exposat la importància de l'elaboració de plans de mobilitat urbana sostenibles per aconseguir “desplaçaments sostenibles, major creixement econòmic i augmentar la qualitat de vida dels ciutadans”.

L'última part de la jornada ha comptat amb la presència de representants del Consorci de Transports de Madrid, amb Antonio García Pastor, cap d'àrea d'Estudis i Planificació, de l'Ajuntament de Pontevedra amb Miguel Anxo Fernández Lores, alcalde de Pontevedra, de l'Ajuntament de Madrid, amb Rafael Morán, sotsdirector general de Gestió i Vigilància de la Circulació, i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies amb Miguel Ángel Bonet Pedrego, secretari de la Comissió de Transport i Infraestructura de la Sotsdirecció de Mobilitat i Territori, els qui han destacat la “escassetat i falta d'espai de les ciutats” i han exposat les seves experiències positives en plans de mobilitat urbans sostenibles.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    17/09/2024

  • Newsletter Seguridad

    10/09/2024

Enllaços destacats

Closerstill Media

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis