Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Valencia acoge un seminario internacional para aumentar la calidad y seguridad de productos importados a la UE

València acull un seminari internacional per augmentar la qualitat i seguretat de productes importats a la UE

26/10/2012

29 d'octubre de 2012

Un objectiu prioritari de la Comissió Europea és augmentar la qualitat i seguretat dels productes alimentosos. La iniciativa BTSF (Better Training for Safer Food), promoguda per l'EAHC (Executive Agency for Health and Consumers), impulsa la formació per aconseguir aquest objectiu. Aquesta iniciativa va sorgir en 2006 hagut de, entre altres factors, a la necessitat d'evitar emergències alimentàries, a la major conscienciació dels consumidors, a la globalització del comerç alimentari i a la necessitat d'harmonitzar la legislació alimentària i els controls oficials.

La Unió Europea és el major importador mundial d'aliments, gran part d'aquests productes provenen de països emergents. Una de les iniciatives que el programa BTSF està desenvolupant en els últims anys és la de dirigir les seves accions cap a aquests països amb l'objectiu d'aconseguir una major seguretat en els productes que comercialitzen, tant amb la UE com entre ells, per assegurar unes correctes mesures de prevenció i control en la cadena alimentària, així com fomentar el coneixement de la legislació europea i el seu desenvolupament. En aquest marc, ainia centro tecnològic va ser seleccionat per l'EAHC, dins del programa BTSF de 2012, per acollir durant dues setmanes (15-26 octubre), en els seus laboratoris de València, un seminari internacional sobre mostreig i anàlisi per al control oficial de micotoxinas en aliments (produïdes per fongs que es desenvolupen en productes sotmesos a condicions adverses).

Imagen
El seminari va reunir als principals organismes oficials de control d'aliments de 19 països d'Amèrica Llatina (El Salvador, Hondures, Guatemala, Nicaragua, Mèxic i Panamà), Àfrica (Ghana, Gàmbia, Kenya, Tanzània, Sud-àfrica, Egipte, Algèria i el Marroc), Àsia (Indonèsia i Tailàndia) i Europa (Moldàvia, Sèrbia i Ucraïna).

Les diferents sessions teòriques van abastar tècniques d'anàlisis de detecció de micotoxinas, mètodes de mostreig (amb pràctiques en el Port de València) i legislació en seguretat alimentària. A més, es van dur a terme pràctiques analítiques en laboratoris basades en mètodes d'inmunoafinidad.

Empreses o entitats relacionades

Ainia Centro Tecnológico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    17/09/2024

  • Newsletter Seguridad

    10/09/2024

Enllaços destacats

Closerstill Media

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis