Siemens, S.A. - Smart Infrastructure - Controls numèrics CNC

Siemens Sinumerik 840D

Tecnologia CNC: per a aplicacions del sector aeronàutic

Les necessitats de major fiabilitat en els processos de fabricació, major productivitat tenen importants implicacions en la construcció dels components estructurals de determinades aplicacions.

En lloc de fabricar-se a partir de petits components, es fabriquen com una peça única. Això estalvia un 60% de temps de muntatge i fa al component diverses vegades més resistent.

En el cas de components fabricats íntegrament en alumini, taxes d'eliminació de material de l'ordre del 90% són comuns. Això implica la necessitat d'usar sistemes de mecanitzat d'alta velocitat.

Aquests sistemes requereixen controls específics per al seu funcionament. Dins de la seva gamma, Siemens fabrica els controls numèrics CNC Sinumerik de la sèrie 840D, que juntament amb els convertidors Simodrive 611D i els motors lineals de les sèries 1FN fins a S7, presenten una solució de control per als fabricants de màquines-eina per a alta velocitat.

D'entre les característiques de tal sistema, cal destacar l'optimització de superfícies que s'inclou per mitjà de diverses eines. El processament suau s'aconsegueix per mitjà de la representació de superfícies per mitjà de NURBS (Senar Uniform Rational B Splines), que són interpolades directament pel control Sinumerik 840D. La característica “Compcad” permet una major optimització de la funcionalitat del compressor: les irregularitats en la trajectòria produïdes pels sistemes CAM són suavitzades.

Per eliminar remolins s'utilitza la tècnica de el “look-ahead smooth”: el suavitzat per anàlisi prèvia. S'eviten les acceleracions i frenades curtes en les màquines-eina que generen oscil·lacions indesitjades. El control de rigidesa dinàmic (DSC - Dynamic Stiffness Control) permet a la màquina seguir la trajectòria programada amb precisió, gràcies a un temps de cicle de 0,06 ms. L'amortiment d'oscil·lacions activa, que s'aconsegueix per mitjà d'un filtre digital en el sistema de control permeten eliminar possibles freqüències ressonants, que d'una altra forma causarien oscil·lacions en la trajectòria de l'eina.

Finalment, alguns mecanismes més de control de trajectòria, com són el control anticipativo (feed-forward), la limitació de sobreaceleraciones (jerk-limit), la màxima resolució possible dels sistemes de mesura de posició, les compensacions per errors mecànics i el control adaptatiu, fan dels controls Sinumerik 810D i 840D els candidats òptims per aconseguir un mecanitzat d'alta velocitat amb una superfície òptima.