Yaskawa Ibérica, S.L.U. - Robots per a altres aplicacions específiques

Yaskawa

Solució robotitzada per al tall i soldadura de pals d'enllumenat: compta amb cinc robots

Fotografia de Solució robotitzada per al tall i soldadura de pals d'enllumenat
El sistema compta amb cinc robots Motoman per a la manipulació, cort i soldadura de pals d'enllumenat amb una longitud des de 3 fins a 13 m, proporcionant una producció de 20 a 30 pals per hora depenent de la grandària i pes.

Aquest sistema flexible i completament automàtic pot adaptar-se a moltes variants diferents de pals, ja siguin circulars, hexagonals o amb 12 cares i està dissenyat per reduir les operacions de manipulació manual, així com millorar dramàticament la qualitat de la soldadura.

Els pals són alimentats per un sistema de transport i recollits per dos robots Motoman ÉS280D, amb una capacitat de càrrega de 280 kg. Aquests robots estan equipats amb Synchromotion, la qual cosa significa que l'operació de maneig es duu a terme sense problemes, sense posar tensió sobre els robots o el masteler. El masteler s'alimenta llavors des d'a dalt en una de les dues estacions de treball, cadascuna comprèn dos posicionadores servocontrolados que subjecten el masteler en cada extrem. Quan els posicionadores es tanquen fermament subjecten el masteler en la seva posició i permeten que el masteler giri per al posterior procés de tall i soldadura.

Un tercer robot Motoman HP20D està equipat amb un sensor de làser 3D que referencia el masteler abans del tall utilitzant un equipament Kjellberg de tall per plasma d'alta definició. Aquest robot està suspès d'un pòrtic amb uns eixos lineals. Un quart robot de manipulació Motoman ÉS165D col·loca automàticament una placa basi en l'extrem del masteler i finalment un quart robot de soldadura Motoman DT.1400 suelda la placa basi al masteler. S'aconsegueix una excel·lent qualitat de soldadura mitjançant el paquet TPS5000 de Fronius. ja que la tolerància general del masteler no pot ser controlada amb precisió en la fosa de l'acer, el robot de soldadura per arc està equipat amb un ‘Comarc’ a través del sensor de seguiment de junta que assegura que la soldadura està sempre en la posició correcta.

La seqüència final de l'operació la realitza el robot de tall per plasma, que està suspès del pòrtic, per tallar les obertures en les portes. Els mastelers acabats són llavors manipulats pels dos robots ÉS280D a un transportador de sortida, per al seu posterior processament.