Yaskawa Ibérica, S.L.U. - Robots per a altres aplicacions específiques

Yaskawa CSDA10F

Robot humanoide de doble braç: especialment dissenyat per satisfer els exigents requisits d'higiene dels entorns en laboratoris

Fotografia de Robot humanoide de doble braç
Yaskawa presenta el robot de doble braç CSDA10F. Aquest robot industrial ha estat especialment dissenyat per satisfer els exigents requisits d'higiene dels entorns en laboratoris. Instal·lacions inicials en el camp de la síntesi biomèdica (desenvolupament de medicaments contra el càncer) i la química analítica (preparació de mostres) han demostrat que aquest robot és capaç de treballar amb pràcticament tots els equips de laboratori estàndard disponibles i amb els instruments d'anàlisis convencionals que es poden trobar a les zones de treball manuals, com per exemple plaques de Petri, pipetes manuals, incubadores, tubs Eppendorf, etc. Amb la qual cosa ja no són necessaris instruments automàtics d'anàlisis amb sistemes especialitzats de manipulació de líquids i amb consumibles de cost elevat.

El robot és molt adequat per dur a terme procediments de proves estandarditzades, però gràcies a la seva flexibilitat pot aprendre processos de treball completament nous de forma ràpida i senzilla. Per tant, el robot és una solució interessant per al desenvolupament de nous processos, per exemple, per a la definició, validació i optimització de fases, previs a l'ampliació de la producció automatitzada.

El robot en si no requereix pràcticament manteniment i és fàcil d'operar. Molts moviments bàsics (moviment de pipetes, obertura/tanqui de tubs Eppendorf, maneig de plaques de microtitulación, obertura/tanqui de la incubadora, obertura/tanqui de tapes d'ampolles) han estat estandarditzats i emmagatzemats en forma de mòduls en una llibreria de funcions de moviment. L'operador simplement compon i estableix els paràmetres per als passos del procés, en funció de la seqüència de treball desitjada i amb l'ajuda del programari de programació d'alt nivell.