Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Las exportaciones de las empresas de amec aumentan un 12,4% en 2011

Les exportacions de les empreses d'amec augmenten un 12,4% en 2011

03/04/2012

3 d'abril de 2012

amec ha presentat aquest matí les conclusions de l'Informi 'Conjuntura 2011 i Perspectives 2012', que l'associació elabora anualment. Segons l'Informe, l'exportació total de les empreses d'amec ha augmentat un 12,4% respecte a l'any anterior, representant un volum d'exportació de 3.100 milions d'euros. Un xifres de creixement que es mantenen pel que fa a l'any 2010, en el qual l'augment de les exportacions va ser d'un 13,11% i el volum d'exportació de 2.800 milions d'euros. Amb això, es constata que 2011 ha estat un any de continuïtat en la senda del creixement respecte a 2010, en el qual es confirma la recuperació de les exportacions després de la caiguda en 2009 (-14,5%).
D'esquerra a dreta: Joan Tristany, director general d'amec, i Llucià Casellas, president d'amec
D'esquerra a dreta: Joan Tristany, director general d'amec, i Llucià Casellas, president d'amec.
Davant l'estancament de la Demanda Nacional (-1,8%), el Sector Exterior (+2,5%) segueix sent fonamental per al creixement del PIB (0,7%).

En aquest sentit, la Conjuntura Nacional en 2011 va ser menys favorable que en 2010 pel 56% de les empreses d'amec. Pel que fa a les perspectives per 2012, fins a un 89% de les mateixes considera que no millorarà.

Aquesta dada contrasta amb la percepció de les empreses davant la Conjuntura Internacional ja que el 49% considera que en 2011 va ser més favorable que en 2010. El 51% de les empreses preveu una millor conjuntura internacional de cara a 2012.

Els factors de conjuntura que més empreses han indicat haver-los condicionat negativament en 2011 es corresponen, principalment, amb factors de naturalesa financera: situació financera dels clients (59%), preu de les matèries primeres (48%) i costos financers (39%), a més de la debilitat de la Demanda Interna. En el sentit oposat, un 72% de les empreses han assenyalat la Demanda Externa com el principal factor a afectar-los positivament en 2011.

Pel que fa als resultats de 2011, el 67% de les empreses d'amec van tancar l'exercici amb beneficis. El 12% va obtenir un resultat igual a zero i el 21% de les empreses van tancar amb pèrdues. Respecte als resultats de l'informe de l'any anterior, Llucià Casellas, president d'amec, ha apuntat que “el nombre d'empreses que han tancat amb beneficis ha disminuït lleugerament (72% en 2010) i les empreses que han declarat pèrdues han incrementat (17% en 2010)”.

Aquests resultats es mantenen per 2012 referent a les empreses que esperen tancar amb un resultat millor (51%) o igual (37%), “per la qual cosa existeix cert optimisme”, segons Casellas.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Multisectorial de Empresas - AMEC

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

Grúas

NEWSLETTERS

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    17/09/2024

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    10/09/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beSalón de gas renovable

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis