Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Valero Serentill, gerente regional de Ventas de Ritchie Bros. Auctioneers
“En observar el mercat espanyol actual segueixo veient oportunitats”

Entrevista a Valero Serentill, gerent regional de Vendes de Ritchie Bros. Auctioneers

David Muñoz15/11/2013

Consolidada la seva posició com a gran referent de les subhastes sense reserva, Ritchie Bros. Auctioneers afronta el futur amb vocació de seguir creixent. Un objectiu que passa, entre altres línies estratègiques, per enfortir la seva presència en sectors com el de la maquinària agrícola o el dels vehicles industrials, sense oblidar per descomptat el mercat de la construcció i obres públiques que tants èxits li ha donat al llarg dels últims anys. Entrevistem a Valero Serentill, gerent regional de Vendes de Ritchie Bros. Auctioneers per a Espanya i Portugal, per conèixer el seu punt de vista sobre el passat, present i futur de la companyia al nostre país (Ritchie Bros. celebrarà la seva propera subhasta a Espanya -Ocaña i Moncofa- el 4 i 5 de desembre).

Després de més de deu anys de presència a Espanya, com descriuria l'evolució que ha seguit Ritchie Bros. Auctioneers al nostre país? Com ha crescut la companyia des d'aquells inicis a Sagunt/València?

El temps passa amb una rapidesa sorprenent. Des de la nostra primera subhasta a Espanya, hem implantat el mètode de subhastes sense reserves i hem ajudat a milers de persones a comprar i a vendre equips. L'acceptació del mètode de subhasta sense reserves de Ritchie Bros. ha crescut a un ritme sorprenent en tot el mercat. En els últims deu anys, s'han anat afegint serveis perquè els processos es duguin a terme d'una manera més fàcil per als nostres clients, i el mètode transparent i eficient de la subhasta sense reserves sempre ha estat la clau. Empreses de tot tipus i grandària han reconegut les millores que hem estat realitzant i veuen de quina manera les nostres solucions s'adapten a les seves necessitats.

Valero Serentill, gerent regional de Vendes de Ritchie Bros. Auctioneers., durant la celebració d'una de les subhastes...

Valero Serentill, gerent regional de Vendes de Ritchie Bros. Auctioneers., durant la celebració d'una de les subhastes.

Llavors, considera que el concepte de subhasta pública sense reserva està ja ben introduït al mercat espanyol?

Fa deu anys, per als espanyols, el concepte d'una subhasta sense reserves era alguna cosa completament nou. Ens va portar temps aconseguir que fossin conscients i que percebessin els beneficis del sistema de subhastes. Ara molts estan familiaritzats amb la nostra sala de subhastes i utilitzen el sistema, per comprar i vendre, com el mètode preferit. Però el mercat espanyol és enorme, així que encara hi ha moltes persones que han sentit parlar de les subhastes però que mai han assistit a elles. Jo els diria: “Veniu a la propera subhasta d'Ocaña o Moncofa i experimenteu de què es tracta”.

Ja han passat més de 50 anys des que els germans Ritchie celebressin la primera subhasta a Canadà. Podria donar-nos algunes dades sobre l'envergadura que ha aconseguit la companyia a nivell mundial en tot aquest temps?

Com bé diu, Ritchie Bros. va ser fundada per John, Ken i Dave Ritchie a la fi de 1950 en un petita població de Canadà. Els tres germans, que havien començat a molt petita escala, van basar el negoci sobre uns quants principis senzills però potents. Les subhastes van començar a aconseguir popularitat i el negoci va començar a créixer. Avui dia, tenim centenars de subhastes cada any a tot el món; venem centenars de milers d'equips pesats, tractors i camions, atraiem a centenars de milers de postors, i venem actius per compte de milers d'empreses. No obstant això, encara que amb el temps les tecnologies han canviat i el nostre negoci s'ha expandit a tots els racons del món, els principis fonamentals dels germans Ritchie encara persisteixen i segueixen vius en l'empresa.

En el cas concret de la seva trajectòria a Espanya, què va suposar per Ritchie Bros. l'obertura de les seves instal·lacions a Moncofa (Castelló) i la inauguració de la seva base permanent d'Ocaña (Toledo)?

Durant els nostres primers anys a Espanya, les subhastes van començar a créixer i al públic li va encantar com funcionava aquest procés. Després arribem a un punt en el qual vam haver d'augmentar la capacitat de les nostres subhastes per mantenir el nivell de qualitat i seguir creixent. En els anys 2008 i 2009, les subhastes van arribar a ser tan grans a Moncofa que decidim buscar un altre lloc de subhastes al centre d'Espanya. Ara realitzem activitats en els dos llocs de subhastes per brindar una major comoditat als nostres clients. Tots dos llocs són centres logístics de major abast per als clients nacionals i internacionals, són de molt fàcil accés vial i des d'aeroports internacionals, i tots dos posseeixen els seus propis avantatges individuals. Aquest any hem iniciat la integració de les subhastes en els dos llocs, cridant-les ‘Subhastes Nacionals d'Espanya’. La Subhasta Nacional d'Espanya se celebra ara simultàniament a Moncofa i Ocaña, i així els postors tenen la facilitat de licitar còmodament pels articles que desitgin, en temps real i a través d'una connexió en directe. Aquesta innovació ha proporcionat major comoditat al client i ha desencadenat un nivell encara major de participació.

Vista aèria de les instal·lacions de Ritchie Bros. a Ocaña (Toledo)
Vista aèria de les instal·lacions de Ritchie Bros. a Ocaña (Toledo).

Quins destacaria Un. com a fites importants en la trajectòria de l'empresa al nostre país?

Creguem Ritchie Bros. a Espanya des de zero, així que en l'última dècada hem viscut molts moments clau. Un dels més importants per a nosaltres va ser l'obertura del nostre lloc de subhastes a Ocaña l'any 2010, quan finalment vam poder demostrar el potencial de les nostres subhastes al mercat. Tant els nostres clients com el nostre personal van apreciar aquest potencial, i des d'aquesta gran obertura hem superat molts rècords.

“Tenim la xarxa i la plataforma disponibles per ajudar a qualsevol persona a vendre o a comprar”

Quin paper juga la filial espanyola de Ritchie Bros. en el context internacional?

El creixement que hem vist a Espanya no hagués estat possible sense la capacitat d'atreure als compradors internacionals, especialment en els últims anys. En una subhasta a Ocaña es veuen postors de 80 països, que participen en persona i a través d'Internet. Persones de tot el món segueixen trobant maneres d'arribar a les nostres subhastes a Espanya. El fàcil accés als mercats internacionals és sovint un factor crític per a l'èxit, independentment del tipus o la grandària del negoci. Tenim la xarxa i la plataforma disponibles per ajudar a qualsevol persona a vendre o a comprar.

Bona part dels equips subhastats per Ritchie Bros. a Espanya procedien del món de l'obra pública i la construcció. En quina mesura ha contribuït Ritchie Bros. a afavorir l'equilibri entre oferta i demanda en aquest mercat, després de la brutal caiguda d'activitat que ha sofert?

Considerant l'impacte a nivell mundial en els sectors de la construcció i obres públiques, que ha afectat greument l'equilibri entre l'oferta i la demanda als mercats de maquinàries, les subhastes que celebrem a tot el món han suposat una plataforma que ofereix resultats segurs a les empreses que necessiten adaptar-se a les noves condicions del mercat. A Espanya també. La nostra xarxa global de clients ha ajudat al fet que les persones transcendeixin les condicions del mercat local. Si ens fixem en la realitat actual d'Espanya, veiem que les obres segueixen sent molt poques. El nostre model de subhasta està prop dels clients, ja que proporciona totes les eines per a un ajust de flota satisfactori.

Ritchie Bros. ha iniciat la integració de les subhastes a Ocaña i Moncofa cridant-les ‘Subhastes Nacionals d'Espanya’
Ritchie Bros. ha iniciat la integració de les subhastes a Ocaña i Moncofa cridant-les ‘Subhastes Nacionals d'Espanya’.

Ritchie Bros. està realitzant una intensa campanya de diversificació, entrant cada vegada més en nous mercats com l'agricultura o els vehicles industrials. Quins objectius s'han marcat en aquest sentit? Aprecien en ells un alt potencial de creixement?

Des de fa pocs anys, ens hem adonat que existeix un augment de l'interès en persones dels sectors agrícoles. La comunitat agrícola espanyola participa cada vegada més en les nostres subhastes; això és molt semblat al que observem fa molts anys en els sectors de la construcció. El curiós és que si ens fixem en la història de Ritchie Bros., veiem que les nostres arrels estan profundament arrelades en les vendes de maquinària agrícola. Des de finals de la dècada de 1950 hem venut tractors i equips agrícoles en les nostres subhastes, fins i tot abans de començar a vendre maquinària de construcció. Les subhastes són un bon lloc per comprar i vendre tractors i altres articles.

En tots dos sectors hi haurà potencials clients que encara desconeguin el concepte de subhasta sense reserves. Com ho definiria?

Totes les subhastes de Ritchie Bros. es realitzen sense reserves, la qual cosa significa que no hi ha licitacions mínimes ni preus de reserva sobre els articles que es venen en les subhastes. Tots els articles que apareixen en la subhasta es venen durant la mateixa al millor postor. Est és un principi de gran abast que beneficia tant al comprador com al venedor.

“La nostra subhasta es realitza conforme als estàndards més alts del mercat i d'una manera professional i transparent, i així es dóna confiança als compradors i als venedors”

Quins avantatges pot oferir Ritchie Bros. tant als venedors com als compradors de maquinària o vehicles industrials?

Una subhasta sense reserves de Ritchie Bros. pot beneficiar tant al comprador com al venedor. Tots els articles que s'inclouen en la subhasta es venen aquest mateix dia, la qual cosa brinda al venedor i al comprador la certesa d'una venda. Al mercat actual, pot portar molt temps i diners vendre un equip o un camió. La nostra subhasta es realitza conforme als estàndards més alts del mercat i d'una manera professional i transparent, i així es dóna confiança als compradors i als venedors. Oferim una gamma de serveis per ajudar a les persones a intercanviar equips amb facilitat i resultats excel·lents. Els nostres col·laboradors estan disposats a atendre als clients, siguin grans o petits, per ajudar-los a prendre les decisions correctes en la compra o venda d'equips. La subhasta és un terreny de joc amb igualtat de condicions on tots els clients tenen les mateixes possibilitats d'èxit.

Ritchie Bros. Auctioneers s'ha marcat com un dels seus grans objectius, seguir creixent al mercat agrícola
Ritchie Bros. Auctioneers s'ha marcat com un dels seus grans objectius, seguir creixent al mercat agrícola.

En concret, què suposa per als seus clients el que Ritchie Bros. compti amb una amplísima xarxa internacional de contactes (compradors/venedors)?

Això significa que les empreses, independentment del seu tipus i grandària, tenen un accés fàcil als mercats internacionals quan els toca comprar o vendre equips i camions. No importa si es tracta d'una empresa de construcció petita que necessita solament una minicargadora per a un futur projecte, o d'una empresa de lloguer multinacional que ha de vendre una flota sencera. En Ritchie Bros., les persones poden aprofitar el flux mundial d'equips i obtenir el que necessiten. Els nostres serveis faciliten aquesta possibilitat i el sistema és el mateix a tot el món, ja sigui en la subhasta d'Ocaña, la de Pequín o la de Florida.

En les seves subhastes es pot licitar de forma presencial o on-line. Quin creixement està experimentat aquesta última fórmula?

Des que llancem la licitació en línia en viu, l'any 2002, aquesta fórmula ha crescut d'una manera vertiginosa. Si ens fixem en les nostres subhastes celebrades a nivell mundial, actualment de mitjana la meitat dels postors participen en viu a través d'Internet. Venem més equips pesats que qualsevol altra companyia al món. No obstant això, quan visitem les subhastes a Ocaña o Moncofa, veiem que molts prefereixen assistir a la subhasta en persona. Es tracta d'una experiència diferent; a la gent li agrada poder veure els equips i relacionar-se amb altres persones. Al mateix temps, les licitacions per Internet tenen un abast molt ampli, ja que obren les portes a moltes altres parts del món. L'any 2011, llancem la funcionalitat denominada Informació Detallada d'Equips (DEI, per les seves sigles en anglès), que ha millorat la forma d'utilitzar nostre assetjo web i ha augmentat encara més la confiança dels postors. A un contractista miner d'Austràlia ja no li fa falta viatjar a Espanya, sinó que, sense abandonar la comoditat de la seva llar, pot licitar pel camió volquete articulat que tant desitja.

De cara al futur més immediat, quins objectius es marquen? En quins projectes es van a centrar durant el 2014?

Continuem ajudant a la gent a vendre i comprar equips, tractors i camions de la millor manera possible. En observar el mercat espanyol actual segueixo veient oportunitats. Sortiran a la llum les necessitats reals del mercat i Ritchie Bros. estarà allí per ajudar a les persones amb solucions excel·lents. En tots els mercats la nova realitat està cridant a la porta. Estem aquí per atendre les necessitats de la indústria i ajudar a totes les empreses que estan llestes a donar el següent pas cap al futur.

Milers de persones acudeixen cada any a les subhastes de Ritchie Bros. Auctioneers
Milers de persones acudeixen cada any a les subhastes de Ritchie Bros. Auctioneers.

Ritchie Bros. Autioneers Espanya

Registres assolits per la companyia durant el 2012 al nostre país:

  • 8.140 postors registrats
  • 13.900 lots venuts:
  •  4.410 màquines de construcció
  •  780 equips agrícoles
  •  740 camions i tràilers

Registres assolits per la companyia en 2013 (de gener a setembre, en tres subhastes) al nostre país:

  • 5.600 postors registrats
  • 1.230 venedors
  • 8.550 lots venuts:
  •     2.360 màquines de construcció
  •     280 equips agrícoles
  •     710 camions i tràilers

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades