Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Zaragoza acoge el primer congreso internacional de nanomateriales

Zaragoza acull el primer congrés internacional de nanomaterials

18/10/2010

18 octubre 2010

L' Institut Tecnològic d'Aragó celebra els pròxims dies 25 i 26 d'octubre el primer Congrés Internacional de Nanomaterials. Aquesta cita donarà com a resultat un informe sobre l'estat actual de la recerca relacionada amb el projecte Coinapo i fomentarà la interacció entre els investigadors de 24 països participants.
Coinapo és un projecte emmarcat dins de la iniciativa europea COST i en les dues jornades s'abordaran els següents temes: Fabricació de Materials (desenvolupament i optimització de mètodes per adaptar l'estructura i propietats de materials compostos i els seus components); caracterització (determinació de la estructura real i les característiques físiques-mecàniques, tribològiques, òptiques, electròniques, etcètera-dels compostos i els seus components), i aplicacions tècniques (capacitats, potencialitats i reptes d'aquests compostos en aplicacions).
A més, comptaran amb algunes aportacions teòriques en els fonaments de compostos de nanopartícules tubulars amb polímers i de les propietats dels nanotubs inorgànics (models teòrics i / o simulacions per ordinador). Igualment, aspectes relacionats amb la tecnologia de nanocompostos de polímers, des de la recerca bàsica a les aplicacions industrials.
Amb l'objectiu d'estimular la interacció amb socis industrials i fomentar les activitats del grup de treball d'enginyeria, participaran com a ponents convidats José Vera, del centre de Desenvolupament d'Acciona Infraestructures, Ansgar Kompas, de Freudenberg Forschungsdienste, Tony McNally, de la School of Mechanical & Aerospace Engineering de la Universitat Queens, de Belfast, i Rudolf Pfaendener, del Deutsches Kunststoff-Institut; les participacions tractaran sobre les aplicacions industrials i els reptes de nanocompostos.
Coinapo té per objectiu el desenvolupament de nous materials compostos de nanotubs inorgànics i polímers, així com l'establiment de vincles per a la transferència de coneixements, amb vista a l'aplicació i comercialització d'aquest tipus de materials compostos a la indústria europea.
Els nanotubs de materials inorgànics són una interessant alternativa als nanotubs de carboni. Els seus avantatges són el fàcil accés als materials sintètics, la bona uniformitat i solubilitat, i la predefinició de la seva conductivitat elèctrica, sempre depenent de la composició del material de partida. Són per tant, molt adequats com a farciment per a materials compostos polimèrics en incorporar millores en les propietats tèrmiques, mecàniques i elèctriques. Les aplicacions d'aquest tipus de compostos són idònies per al control de la calor, la dissipació de càrrega electrostàtica, la protecció de desgast, elements fotovoltaics, etc.
El projecte també té com a objectiu establir contactes entre els científics europeus que treballen en aquest camp emergent, per tal d'establir les bases per a la creació d'una xarxa de recerca, altament interdisciplinària, centrada en el desenvolupament i l'exploració dels materials compostos que faciliti el coneixement fonamental i estableixi els vincles necessaris per a l'aplicació generalitzada i la comercialització d'aquest tipus de materials en la indústria europea.