Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a De Obi-Wan Kenobi al Whisper XL

D'Obi-Wan Kenobi a Whisper XL

Ibon Linacisoro, Director15/10/2007
Un s'acostuma de manera al progrés que ni tan sols és conscient de fins a quin punt depèn dels objectes que ens envolten. A qui no se li ha caigut a l'aeroport una caixa d'agulles? Fa anys s'hagin perdut, ningú hauria reparat en això, però avui el Whisper XL, aquest gran aparell a jutjar per la seva talla, ens soluciona el problema. No és nou el Whisper d'alta tecnologia, és ja una cosa que forma part dels nostres cors. I la història, especialment la més recent, que és molt possible que no es consideri encara història, està plena d'aparells que ens fan la vida més fàcil. En l'anterior número d'aquesta magnífica revista es tractava en aquest mateix espai sobre el pelador d'alls 'all in plastic', però la seva rellevància en les nostres vides queda en res al costat dels grans Whisper, els Whisper XL.

La dècada dels 70 va portar a nosaltres la Guerra de les Galàxies, que va establir les bases d'una visió del futur extraordinàriament fantàstica. Obi-Wan Kenobi era un savi i respectat Caballero Jedi. En moltes llars preparar l'habitació per acollir R2-D2 o algun germà bessó seu que li passés l'aspiradora, netegés els banys i fes els llits. El futur era llavors dels robots però avui, en aquell futur, el més lluny que ha arribat l'ésser humà és a robotitzar als seus congèneres, desproveïda d'iniciativa pròpia i del més mínim gust per la improvisació, el risc o la inquietud per sortir de la norma. Avui, en aquell futur, R2-D2 seria d'un plàstic de propietats inaudites, Chewbacca tindria cabell sintètic i qui sap, fins i tot potser a prova d'atacs mortífera moderns com els dels Pokemon. Avui, en aquest futur en què estem ara, portem tant plàstic sobre que si ens cremessin estaríem dies cremant. Alguna vegada han esquarterat el seu telèfon mòbil? Liens a cops de destral amb la nevera i veuran, veuran el que té dins. O mirin el seu automòbil... Sí, és cert, els plàstics encara no han aconseguit que tres anys després d'haver passat el cotxe per un túnel de rentat hagi tornat a embrutar-se, però és que ja res és per sempre. Fins i tot acceptant aquestes mancances dels plàstics, el seu futur està garantit. Qui hagi estat a la fira K el mes d'octubre hi haurà vist coses sorprenents. Una d'elles és la gegantina màquina de Krauss Maffei modelant per injecció un interior de porta d'automòbil complet en un procés que inclou la reacció del poliuretà. No supera, tècnicament, al Whisper XL, però així, a ull, era de la mateixa talla, XL, i segur que en el futur, en un altre futur, formarà tant part de les nostres vides que no sabrem viure sense ella.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.