Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Materiales de alto rendimiento, una plataforma hacia el éxito
DuPont presenta a la K els seus últims desenvolupaments tecnològics

Materials d'alt rendiment, una plataforma cap a l'èxit

Redacció PU15/09/2004
Materials d'alt rendiment, una de les cinc plataformes organitzatives de DuPont, va registrar el 2003 un creixement del 9 per cent sobre l'any anterior. Polímers d'Enginyeria (EP) és el major de diversos negocis que conformen la plataforma de materials d'alt rendiment de la companyia, on la R + D està sempre present.
Un coixinet molt baix elaborat amb Delrin de DuPont resol els problemes de fregament
Un coixinet molt baix elaborat amb Delrin de DuPont resol els problemes de fregament.
El negoci d'Enginyeria de Polímers ha obtingut recentment alguns èxits en les seves activitats d'innovació. En estètica funcional, DuPont està construint una competència de tecnologia completa al voltant de l'enginyeria de polímers decoratius. Van començar amb el poliacetal Delrin, que és la resina més difícil de decorar, ja que és una superfície lubricada i brillant per naturalesa. La companyia ha desenvolupat tecnologia d'acetal per a pintura, granulats en crom, i disposa d'una àmplia gamma de tecnologies que inclouen la formulació i atac de resines, cobertes per cinc aplicacions de patents. Per a aplicacions en pintura, una part fonamental de l'equació és l'ocupació de pintures seleccionades d'estucat d'alt rendiment de DuPont. Actualment, s'estan desenvolupant aplicacions en cosmètica, objectes esportius, dispositius mèdics i anells com accessoris.

En desenvolupament, altre material, Shine-E Rynite, amplia les fronteres de la substitució del metall per plàstics. Combina una lluentor superficial molt alt amb les possibilitats d'alta temperatura i les propietats estructurals del polièster termoplàstic reforçat amb PET. Aquells panells d'automòbils pintats amb aquesta nova resina pesaran menys que la peça equivalent en metall.

Polimerització contínua per HTN

En produir poliamides Zytel HTN d'alt rendiment, s'han desenvolupat tecnologies de procés noves i úniques. Mentre que altres empreses en camps afins estan treballant amb processos de dues fases, DuPont disposa d'un procés de polimerització continu. Això els atorga avantatges significatius pel que fa a la puresa, rendiment i eficiència. Així mateix, la companyia planeja iniciar la construcció d'una planta de procés de polimerització contínua el proper any.
Cadires de rodes innovadores gràcies a Zytel i Hytrel
Cadires de rodes innovadores gràcies a Zytel i Hytrel.

Unió estructural de plàstics dissimilars

En el passat era difícil aconseguir una bona unió entre plàstics que no eren similars químicament. No obstant això, DuPont ha desenvolupat la unió estructural, una nova tecnologia que permet una unió ferma de gairebé qualsevol plàstic dissimilis utilitzant qualsevol procés que uneixi les dues superfícies en estat fos. Exemples d'aquests processos són el modelat de doble component, el sobremoldejats o qualsevol tipus de soldadura. La tecnologia d'unió estructural consisteix en una capa tirant microporosa especialment desenvolupada que té com a conseqüència una forta unió física entre els dos materials. DuPont disposa de dues aplicacions de patents que cobreixen aquest descobriment.
Tancament per finestres més còmode gràcies a un maniguet de Delrin
Tancament per finestres més còmode gràcies a un maniguet de Delrin

Membrana activa

La companyia ha desenvolupat també una tecnologia patentada per produir un tipus de membrana amb un conjunt de propietats únic. Denominada com a membrana activa, és una barrera completa a l'aigua o altres líquids, però que "respira": permet el pas del vapor d'aigua. En altres membranes microporoses i hidrofòbiques, el vapor d'aigua es transfereix a través d'una xarxa de porus oberts. Aquestes es poden embussar, i la tensió de la superfície del fluid que està en contacte afecta el rendiment d'aquestes membranes. La membrana activa té moltes aplicacions possibles; ja es comercialitza com a revestiment de sostres, els quals es col loquen sota les teules per evitar que la pluja i la neu penetrin mentre que deixen que traspassi el vapor d'aigua. El seu excel lent rendiment permet que s'utilitzin aquests revestiments en sostres amb una oscil lació de 5 °, mentre que el límit pràctic de models anteriors era de 10 °.

TiO2

La indústria de polímers i altres fan servir diòxid de titani o TiO2, com pigment blanc. DuPont ha desenvolupat una nova tecnologia d'acabat que s'aplicaria a fins a 3 recobriments orgànics o inorgànics de cristalls de TiO2. Això fa del TiO2 més que un simple pigment blanc; així mateix es pot convertir en una ajuda de processat, o un additiu que exerceixi la seva influència sobre una àmplia varietat de productes finals, com ara efectes antimicrobials i d'autoneteja. Aquest tipus de composició redueix costos i millora la qualitat, ja que els additius seleccionats s'afegeixen de manera precisa al TiO2 d'encàrrec que s'està component. El centre del seu mercat inicial ha estat la indústria de polímers, tot i que s'estan avaluant altres segments del mercat com la indústria de recobriments i la indústria paperera.
Amb Zytel HTN d'alt rendiment, s'han desenvolupat tecnologies de procés noves i úniques
Imagen

El ETPV de DuPont amplia la varietat d'aplicacions dels elastòmers termoplàstics, especialment quan es necessita una major resistència a la calor i als líquids. Les peces fabricades en aquest nou material resisteixen l'oli, el greix i els productes químics amb un rang de temperatura d'entre -40 º C i 160 º C. Actualment, s'estan realitzant més proves amb una temperatura de fins a 170 º C. La seva combinació de propietats el converteix en un producte adequat per a aplicacions d'automoció col·locades sota la carrosseria, com conductes o tubs, juntes d'ignició, juntes de dos components i taps, mànegues hidràuliques i compartiments amb junta homocinètica (CVJ) a bord. Subministrat en format granulat, el ETPV de DuPont és adequat per al modelat per injecció, el modelat per pressió de líquid, el modelat per extrusió o el modelat de dos components en equip de processament termoplàstic estàndard.

CRT i ELV

Un paper fonamental de la tecnologia consisteix en el desenvolupament sostenible. El reciclatge de plàstics, principalment d'embalatges, és un negoci en curs en moltes parts del planeta, però no hi ha hagut moltes iniciatives en aquest camp en el sector de l'automòbil. DuPont ha desenvolupat una tecnologia composta de reciclat per niló per ajudar a la indústria automobilística a assolir els objectius de la Directiva europea en matèria de reciclatge. Es tracta d'un procés de bucle tancat que s'inicia amb peces de vehicle utilitzades de niló reforçat amb vidre o amb mineral i que es torna en l'equivalent de material verge. Conjuntament amb el seu soci japonès, Dens Corporation, DuPont ha investigat la possibilitat d'un bucle tancat potencial a gran escala, reciclant peça per peça. Es van recollir 500 tancs frontals de radiadors fabricats en nylon de 66 de cotxes malmesos del Japó. El material estava degradat pels anys en contacte amb el refrigerant del motor. Es van reduir els tancs i van introduir les partícules en el reactor prototip. En dissoldre el polímer, filtrant les fibres de vidre i els contaminants, i precipitant, assecant i reconstruint el polímer, es va produir un nou niló semblant al 66, que superava les exigències dels clients de l'empresa automobilística Dens.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    19/09/2024

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberFundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis