Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El proyecto Remas, una apuesta medioambiental

El projecte Remas, una aposta mediambiental

14/05/2004
Remes en un projecte de la Comissió Europea conduït per l'Agència de Medi Ambient anglesa i els socis membres del projecte. Al tenir un caràcter paneuropeu poden participar en aquest estudi plantes d'alguns sectors industrials de qualsevol país membre de la UE, de manera que empreses espanyoles del sector plàstic poden prendre part en l'elaboració d'aquest informe.
Remes començar el seu camí l'1 de novembre de 2002, i durant els tres pròxims anys es recolliran i analitzaran dades de plantes industrials de tot Europa amb l'objectiu de documentar l'evidència que enllaça un SGM amb el rendiment mediambiental.

Remes mesurarà els beneficis dels SGMA per a les empreses així com als reguladors, analitzant dades d'una àmplia selecció d'activitats industrials. Un altre dels seus propòsits serà el demostrar quines són les mesures de conformitat voluntària que mesuren millor el medi ambient i perquè.

Es pretén identificar els elements més significatius de SGMA a implementar, ajudant així a les empreses a invertir amb més eficàcia. En particular, el projecte ha d'examinar si el Sistema Comunitari de Gestió i Auditoria Mediambiental (EMAS) i altres SGMAs establerts es dirigeixen cap a una millora del rendiment mediambientals i una millora pel que fa a la conformitat regulatòria.

Remes està cofinançat pel programa mediambiental LIFE (òrgan de la UE) i els socis del projecte. LIFE Medi Ambient és un òrgan de la UE que dóna suport als projectes de demostració mediambiental. L'Agència de Medi Ambient anglesa i gal·lesa estan conduint aquest projecte, treballant conjuntament amb l'Agència Mediambiental Escocesa (SEPA), l'Agència Mediambiental d'Irlanda (EPA) i l'Institut d'Avaluació i Gestió Mediambiental (IEMA).

Mentre que en teoria, implementar un SGMA hauria de millorar el rendiment mediambiental d'una empresa, hi ha poques dades que ho corroborin.

Remes mesurarà els beneficis dels SGMA per a les empreses així com als reguladors, analitzant dades a través d'una àmplia selecció d'activitats industrials. Un altre dels seus objectius és demostrar quines són les mesures de conformitat voluntària que mesuren millor el medi ambient i perquè.

Un dels propòsits de remes és investigar si les plantes industrials que han implementat un sòlid sistema de gestió mediambiental (SGMA) han millorat el seu rendiment mediambiental. A través d'aquest studio s'identificaran buits en els SGMA que ja estan en curs.

Els sectors industrials que s'han seleccionat per a realitzar aquest estudi són molt diversos, i entre ells es troba el dels plàstics.

En aquesta primera fase del projecte, l'equip remes es troba en el procés de contactar amb plantes industrials a les queinvita a col·laborar en el que sens dubte serà l'estudi de major magnitud que s'hagi realitzat mai a Europa pel que fa a l'avaluació de sistemes de gestió mediambientals.

Què cal fer per registrar-se?

Per adhrerise a Remas només s'ha de registrar la planta a la nostra pàgina web (www.remas.info), o bé poden remetre la informació de registre a l'equip Remas mnavarro@remas.info, a continuació hauran d'omplir qüestionari.

www.remas.info

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Roboshot Week - Última llamada

    Roboshot Week - Última llamada

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

  • Newsletter Plástico

    05/09/2024

Enllaços destacats

Enfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & RubberFundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis