Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Bayer se polimeriza
Bayer Polymers agrupa les anteriors activitats de Plàstics, Poliuretans, Cautxú, matèries primeres

Bayer es polimeritza

Ibon Linazisoro15/06/2003
Bayer Polymers, la nova entitat creada com a resultat de la reorganització del Grup Bayer, ja està preparada per al seu futur com a societat anònima independent dins del grup, la qual cosa ocorrerà en el tercer o quart trimestre del 2003. El seu primer objectiu és un creixement rendible amb una rendibilitat del capital a mig termini del 13 per cent i un resultat operatiu abans d'impostos i amortitzacions del 19 per cent.
Producció de Makrolon. Fase anterior al tall en grànuls de les tires
Producció de Makrolon. Fase anterior al tall en grànuls de les tires.
En el primer trimestre del 2003, Bayer Polymers va poder multiplicar per 3,5 el resultat operatiu després d'extraordinaris pel que fa al primer trimestre de l'any anterior, passant de 21 a 74 milions d'euros. Malgrat un augment del volum, la facturació en aquest període va disminuir un 2,3 per cent a causa dels efectes negatius del tipus de canvi i una gran competència de preus, i en 2.550 milions d'euros. Una dada interessant: de les companyies que ara componen Bayer, Bayer Polymers és la que més vendes aporta, amb el 38 per cent del total. El segueix Bayer HealthCare (33%), Bayer CropScience (17%) i finalment Bayer Chemicals (12%).

La companyia ha expressat la seva confiança en el sector dels plàstics, el creixement s'espera que vingui principalment des d'Àsia i els països d'Europa de l'Est. L'enlairament d'alguns d'aquests països i la consolidació d'altres, permetran a Bayer seguir venent un volum de plàstics sorprenent. Bayer Polymers produeix anualment un total de 5,8 milions de tones de materials polimèrics.

Espera un creixement fins al 2006 en els diferents materials que col·loca els termoplàstics en primer lloc, amb un 6 per cent anual, seguit de poliuretans i materials de revestiments amb un 3,5 per cent anual cadascun i un 3 per cent per als cautxús sintètics.

A partir de 2005 es pretenen estalviar anualment uns 700 milions d'euros mitjançant la reducció de despeses i l'augment dela eficàcia. Per això, es tancaran els centres de producció i plantes no rendibles, la qual cosa obligarà a una retallada de la plantilla fins al 2005 de 5.300 llocs arreu del món.

La nova estructura

Imagen
La nova estructura de Bayer Polymers implica que les anteriors divisions (Plàstics, Poliuretans, Cautxú, matèries primeres per a pintures i camps especials) han estat substituïdes per una organització que, en els àmbits de màrqueting i vendes, es regeix per les estructures de mercat, els sectors d'aplicació i els canals de distribució. La nova estructura es caracteritza per unitats de màrqueting i venda de caràcter regional. Les regions de EMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica), Amèrica i Àsia-Pacífic es divideixen al seu torn en altres subunitats i el contacte directe amb els clients es produeix a través d'aquestes regions. Dins d'elles tenen un paper clau les quatre divisions de màrqueting: Performance Materials, Performance Systems, Polymer Solutions i Distribution.

La primera d'elles es dirigeix als clients que adquireixen uns pocs productes estandarditzats en grans volums. En la majoria dels casos, els àmbits d'aplicació dels productes per als clients estan molt clarament definits, per exemple, pneumàtics o discos compactes.

La divisió Performance Systems es dirigeix a un altre tipus de client, aquell que espera solucions de sistemes, per exemple amb termoplàstics tècnics per a aplicacions d'emmotllament per injecció.

Els clients de la divisió de màrqueting Polymer Solutions inclou per exemple als compradors de làmines de policarbonat o de matèries primeres per a revestiments. Són empreses que busquen solucions a mida per al seu mercat, la qual cosa exigeix desenvolupaments específics per als diferents clients.

La divisió Distribution s'ha creat per als distribuïdors. Adquireixen productes de totes les àrees de la cartera de Bayer Polymers i ajuda a satisfer les necessitats especials del negoci amb compradors de petits volums.

Creixement dels clients

La creixent demanda de plàstics vindrà donada pel creixement de les indústries clients de Bayer. Aproximadament un quart de les vendes prové del sector d'automoció, mentre que el sector elèctric i electrònic i el de la construcció representen cada un el 15% de les vendes de Bayer Polymers. És per tant important conèixer les previsions del comportament d'aquests sectors. Fins 2005, l'elèctric i electrònic creixerà un 6% anual, automoció un 3%, construcció un 2,5% i mobiliari un 3%.

Imagen

500 milions per innovació

Bayer Polymers invertirà uns 260 milions d'euros en recerca i desenvolupament durant 2003. Juntament amb les inversions regionals en desenvolupament d'aplicacions i les inversions en tecnologia de processos, la despesa en innovació al llarg de tota la cadena de desenvolupament supera els 500 milions d'euros.

Alguns exemples d'innovació són els plàstics a mida TRIAX i Bayflex per a la fabricació de peces externes de carrosseries, Artwalk per a paviments decoratius o els colors i efectes cromàtics per a plàstics tècnics del sistema Fantasia. També és prometedor la progressiva substitució en els vehicles de les llunes de vidre per les del PC Makrolon, com en el cas de la lluna posterior del Smart coupé.

foto

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    19/09/2024

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberFundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis