Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Marcas permanentes en perfiles de elastómero termoplástico

Marques permanents en perfils d'elastòmer termoplàstic

Ibon Linazisoro01/11/1999

Gràcies al Bergaflex FastMark de Polibasa


Poliamides de Barbastre, Polibasa, part de MA Hanna Engineered Materials Europe, ha anunciat la introducció d'una gamma d'elastòmers termoplàstics (TPE) que es poden marcar amb làser i que es comercialitzaran amb el nom comercial BergaflexFastMark.

. La nova gamma de TPE és de particular interès per als extrusors de perfils de TPE perquè ofereix una manera permanent, sense contacte, ràpida i fiable de marcar formes complexes amb un codi de color clar sobre un fons fosc o amb un codi de color fosc sobre un fons de color clar.

En alguns sectors, com el d'envasat d'aliments i el farmacèutic, hi havia la necessitat d'un marcat permanent des de fa molts anys, que incloguessin la data de fabricació, el nombre de lot i la data de caducitat. La injecció de tinta i les tecnologies de raigs làser són mètodes ja populars per incorporar codis, en general en negre sobre un fons clar i sobre polímers relativament senzills com el PP i el PE. En molts casos en què s'empra el làser, el raig crema o la superfície del polímer per fer la marca.

En el transcurs dels últims anys, les disposicions sobre responsabilitat de producte i sobre garanties del fabricant han introduït requisits més exigents en aquests segments industrials. Ara cal marcar una gamma més àmplia de polímers ia aquests materials se'ls sol exigir que sobrevisquin en entorns (altes temperatures, líquids, etc.) Que no es troben en la indústria de l'embalatge. A més, la marca ha de ser de vegades de color clar sobre fons fosc.

Trobar tintes d'impressió que puguin satisfer aquestes demandes és una tasca difícil i que augmenta en la mateixa proporció que l'interès cap al marcat per làser.

Avantatges del làser

El marcatge per làser té l'avantatge de ser un sistema sense contacte, net i sense dissolvents, que es pot utilitzar amb una àmplia varietat de polímers després de modificar oportunament els sistemes de pigmentació.

Després de diversos anys investigant la interacció del làser amb el pigment i amb el polímer, ara se sap que la combinació entre polímer, pigmentació i energia del làser s'ha de tractar com un sistema i que cal arribar a comprendre perfectament els requisits d'un client.

Per aconseguir la màxima flexibilitat i poder realitzar tot tipus de marques sobre un ampli ventall de polímers, es recomanen els làsers Nd-YAG que utilitzen el mètode de flexió del llamp. Aquests sistemes, la fiabilitat s'ha millorat, s'utilitzen molt actualment per a aplicacions de gravat i de tall.

Característiques de Bergaflex FastMark

Els compostos Bergaflex FastMark estan disponibles en una sèrie de dureses Shore de 10A a 60D per tal de satisfer els requisits dels clients per al producte final. Tots estan disponibles amb el sistema FastMark, ja sigui per incorporar una marca fosca sobre un color clar o per fer una marca clara sobre un color fosc. Són d'interès per a les empreses d'extrusió, a les quals ara se'ls exigeix un marcat permanent per facilitar una forma de seguiment. Tenen l'avantatge de poder marcar els perfils durant el procés d'extrusió amb una marca que no resulta afectada per la temperatura o els líquids, evitant així operacions secundàries.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Roboshot Week - Última llamada

    Roboshot Week - Última llamada

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

  • Newsletter Plástico

    05/09/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis