Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Inyectoras eléctricas garantizan la mejor precisión y eficiencia en sala blanca
L'experiència d'Engel en aquest sector determina l'elecció de la italiana VARI

Injectores elèctriques garanteixen la millor precisió i eficiència en sala blanca

Redacció Interempreses27/04/2011
Quan l'empresa italiana VARI, del grup Lindal, es va traslladar a unes instal·lacions grans amb sala blanca per a les seves operacions d'injecció, va decidir passar-se a injectores totalment elèctriques. Aquestes màquines han permès a aquest fabricant de vàlvules per a aplicacions farmacèutiques ajustar-se a les exigències cada vegada més severes dels seus clients, assegurant la màxima precisió i eficiència.

VARI fabrica vàlvules i actuadors per aerosols destinats al sector de la farmàcia. Durant 25 anys ha produït vàlvules de 25 mm per propelentes de CFC i HFA utilitzats a tot el món en una àmplia gamma d'aplicacions farmacèutiques. És una empresa establerta a Europa, Àsia, Amèrica del Sud i Àfrica, amb una quota de mercat del 90% en algunes àrees geogràfiques. El seu central es troba en Oggiono (prop de Lecco), on compta amb una fàbrica moderna de 60.000 metres quadrats, dels quals 1.500 corresponen a una sala blanca i 300 al laboratori.

Cada nova medicació requereix un nou disseny de vàlvula. (Foto: V.A.R.I.)
Cada nova medicació requereix un nou disseny de vàlvula. (Foto: V.A.R.I.)

La nova fàbrica disposa de sales blanques molt modernes amb filtres HEPA per al procés d'emmotllament per injecció, en un entorn estrictament controlat. La nova sala blanca té injectores elèctriques de 100 tones de força de tancament de la marca Engel (representada a Espanya Per Helmut Roegele), cadascuna d'elles amb un sistema de flux laminar HEPA sobre la unitat de tancament. Tots els motors elèctrics estan totalment encapsulats, de la mateixa manera que la unitat d'injecció. En les línies de muntatge es comprova directament que les vàlvules estiguin completes, la seva mida, funcionalitat i capacitat de dosificació.

V.A.R.I. produeix components termoplàstics per a vàlvules d'aerosols en injectores elèctriques i-motion d'Engel...
V.A.R.I. produeix components termoplàstics per a vàlvules d'aerosols en injectores elèctriques i-motion d'Engel. La sala blanca té la certificació ISO 8, mentre el sistema de flux laminar garanteix condicions de sala blanca ISO 7 a les unitats de tancament. (Foto: Engel)

Totes les vàlvules estan codificades amb làser per a una traçabilitat completa. "Som els únics fabricants d'aquestes peces dins del grup Lindal" assenyala Giovanni Corti, director de la fàbrica de Oggiono. "Som el centre de competència d'aerosols per al mercat farmacèutic internacional".

El grup Lindal, les oficines centrals estan a Bad Oldesloe, prop d'Hamburg (Alemanya), ha desenvolupat, produït i venut vàlvules, capçals d'esprais i taps per a tot tipus d'aerosols de la indústria cosmètica, productes domèstics, tecnologia, alimentació i farmàcia , des de 1959. Fabrica més de 2.000 milions de vàlvules cada any i és un dels líders d'aquest mercat. El grup compta amb filials i representants autoritzats en més de 15 països.

&quote;Les exigències dels nostres clients són cada vegada més severes&quote; diu Giovanni Corti, director de la planta de Oggiono (Itàlia)...
"Les exigències dels nostres clients són cada vegada més severes" diu Giovanni Corti, director de la planta de Oggiono (Itàlia). (Foto: Engel)

Des de la idea inicial fins a la producció en sèrie

La nova factoria de Oggiono fabrica cada any diversos milions de vàlvules amb un diàmetre de 20 mm. Per adaptar els components individuals les vàlvules passen per una fase de personalització, perquè cada canvi en les formulacions requereix els materials i les estructures adequades. VARI té el seu propi laboratori i departament d'enginyeria per a respondre a aquestes exigències. "Oferim als nostres clients un servei complet, des de proves de producte fins al disseny i concepte, passant per la producció en sèrie", afirma Corti.

La sala blanca per a la injecció és el cor de la nova divisió farmacèutica. Cinc injectores elèctriques i-motion d'Engel van ser lliurades a finals de 2010. El trasllat de VARI a la nova planta va portar amb si també el canvi a les injectores elèctriques. Corti ho explica així: "Els requisits dels nostres clients són cada vegada més estrictes i això es reflecteix en la nostra gamma de productes. Per poder respondre a aquests requisits també en el futur vam decidir invertir en la nova tecnologia d'injecció. Les injectores totalment elèctriques asseguren un procés extremadament net i, alhora, molta precisió, una cosa necessària per a nosaltres a causa del muntatge automatitzat posterior que realitzem ".

La màquina totalment elèctrica i-motion d'Engel garanteix un treball molt net i elevada precisió...
La màquina totalment elèctrica i-motion d'Engel garanteix un treball molt net i elevada precisió: van ser dos factors importants en la decisió de compra. (Foto: Engel)

El sistema de motor elèctric, els mesuraments del posicionament amb encoders i guies lineals d'alta precisió proporcionen moviments precisos. En combinació amb el programari d'autoprotecció, la protecció del motlle és molt sensible.

En la sèrie i-motion de Engel tots els moviments de la màquina estan controlats per motors servoeléctricos, des de la injecció i la dosificació fins el motlle i l'expulsor. Això assegura una gran eficiència energètica, pràcticament sense consum en els temps morts. Els servomotors compten amb un sistema de recuperació de l'energia de frenada que es transforma en electricitat i s'utilitza de nou per la màquina. Els moviments paral·lels de tots els motors redueixen els temps en sec i del cicle, millorant encara més els consums.

Encara Giovanni Corti ja havia comptat amb màquines Engel en l'anterior fàbrica el fet de seguir amb Engel per a l'ampliació no va ser una mera qüestió sense meditar. Va realitzar una anàlisi de diferents màquines d'altres proveïdors i va prestar una especial atenció a la competència del fabricant de la màquina en sales blanques. "Com transformadors de plàstics tenim una experiència limitada en el sector farmacèutic, en altres paraules, hem de confiar totalment en l'experiència i coneixement del proveïdor de la màquina". Va ser aquí on Corti observar clares diferències entre els diversos fabricants de màquines. Es va decantar per Engel per la seva experiència demostrada a través del seu Unitat de Negoci Metge, encara que també va valorar la proximitat de la filial italiana d'Engel, no només la geogràfica, sinó també la de l'equip.

Per evitar pèrdues de temps es va contractar a Engel com a subministrador d'un projecte clau en mà, amb el subministrament de les injectores i-motion, els sistemes d'automatització, els sistemes de flux laminar i el de canvi de motlle. El conjunt de la línia clau en mà incloïa la documentació per a l'equipament de la sala blanca (amb certificats EverQ).

Sala blanca dins de la sala blanca

A la planta de Oggiono les màquines i-motion es troben en una sala blanca ISO 8. Les unitats de tancament de totes les e-motion estan encapsulades i equipades amb sistemes de flux laminar amb filtres HEPA per Class ISO 7, igual que la sala blanca adjacent on es munten les vàlvules. "Els sistemes de flux laminar estan totalment personalitzats-emfatitza Christoph Lhota-. Col·laborem amb el nostre partner Max Petek Reinraumtechnik per trobar la millor solució ".

Producte final. (Foto: Engel)
Producte final. (Foto: Engel)

El fet que VARI optés per la versió són columnes de les e-motion és un avantatge. Més espai a la zona del motlle facilita la manipulació de les peces i el canvi de motlles. Per tal de poder instal lar el motlle lateralment, Engel integrar un sistema de canvi de motlle amb patins i carro, de manera que el motlle es pot moure fàcilment fins a la zona de manteniment.

Cadascuna de les injectores està equipada amb un robot Engel ERC 23 que s'encarrega de l'extracció de les peces del motlle. Les urpes es van dissenyar individualment per ajustar-les a la producció de vàlvules, perquè una solució estàndard no hauria estat adequada per a manipular peces petites amb diàmetres de 2 a 20 mm. Després d'extreure les peces, l'arpa les diposita sobre una cinta transportadora que es troba en un tancament ISO 7. La cinta transporta les peces individuals a través d'un tancament d'aire fins a un emmagatzematge intermedi adjacent. A partir d'aquest punt, es compleix totalment amb l'estàndard ISO 7.

L'emmagatzematge intermedi compleix diverses funcions. És aquí on es troben ubicats els controls de qualitat de les peces modelades i on els components individuals s'empaqueten per al seu transport a la zona de muntatge en una tercera sala blanca, al costat de les altres dues. Les vàlvules s'acoblen en un procés totalment automàtic. La tolerància de les peces modelades està entre 0,02 i 0,05 mm, un requisit que la màquina elèctrica i-motion d'Engel compleix sense dificultat.

Empreses o entitats relacionades

Roegele, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Roboshot Week - Última llamada

    Roboshot Week - Última llamada

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

  • Newsletter Plástico

    05/09/2024

Enllaços destacats

Enfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & RubberFundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis