Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El color, base del negocio actual de Ciba

El color, base del negoci actual de Ciba

01/05/1997
La companyia factura de l'ordre de 670.000 MPTA



La companyia es centra en les especialitats químiques, el segment amb major valor afegit



Ciba Especialitats Químiques és la denominació de la nova companyia sorgida de l'escissió de la branca industrial de Ciba, que té com a base el color i es concentra en els productes de més valor afegit del sector químic. A mitjans del passat mes de març, l'empresa va començar a cotitzar en borsa en la seva actual estructura, amb una espectacular revaloració de les accions, que evidencien el suport unànime dels accionistes al procés de segregació.



Ciba era coneguda fonamentalment com a empresa farmacèutica, però en realitat la seva branca industrial representava el 40% del total de vendes de la companyia. De fet, el negoci de la salut suposava el 42% de Ciba, el d'agricultura el 18% i l'industrial el restant 40%. Així, quan es va fusionar fa ara un any Sandoz amb les branques de salut i agricultura de Ciba per crear Novartis, ho va fer amb poc més de la meitat de l'empresa. La branca d'especialitats químiques, que és la que té més valor afegit del sector químic, es segregava de Novartis per transformar-se en Ciba Especialitats Químiques.

El procés de transformació de la companyia va quedar ultimat el 13 de març, amb l'inici de la cotització de les accions de Ciba Especialitats Químiques a la borsa de Zurich.En la primera sessió, les accions van passar a cotitzar a 130 francs suïssos davant els 10 francs nominals i la previsió de 70 francs. El suport dels inversors a l'operació ha estat doncs unànime. Amb això, es completava un procés que havia començat un any abans, el 7 de març de 1997, amb l'anunci de l'escissió de la divisió i la constitució, quatre mesos després, de la companyia Ciba Especialitats Químiques, encara que com s'ha dit el procés no va quedar ultimat formalment fins fa poques setmanes amb la cotització borsària.

figura 1

Ricardo Profitós ha estat nomenat conseller delegat de la filial espanyola i és director de la divisió de tints tèxtils. És el primer espanyol que accedeix a un lloc de màxima responsabilitat.



Proporcionar color

Ciba Especialitats Químiques és, segons la pròpia definició de l'empresa, "un líder, a nivell mundial, en el desenvolupament, la producció i la comercialització d'especialitats químiques innovadores, que empra tecnologies modernes i respectuoses amb el medi ambient". La seva oferta es centra "en productes que proporcionen color, rendiment i protecció als plàstics, recobriments, fibres, teixits i altres materials, millorant l'economia de processos i la qualitat dels productes finals".

La companyia factura a nivell mundial de l'ordre dels 670.000 MPTA, amb uns beneficis de 30.000 MPTA. A la península Ibèrica (Espanya i Portugal), la facturació l'any passat va ser de 21.000 MPTA als quals, sumades les exportacions de 6.300 MPTA, dóna una xifra de negoci total de 27.300 MPTA. En total, treballen en la companyia, a Espanya i Portugal, 342 empleats amb la nova situació.

L'estratègia empresarial de la companyia és "consolidar les posicions de lideratge ostenten cadascuna d'aquestes divisions", segons aclareix Ricardo Profitós, conseller delegat de Ciba Especialitats Químiques. La posició de l'empresa és la de concentrar-se en productes i serveis d'alt valor afegit i amb elevada rendibilitat, a base de fomentar el creixement a través de la innovació i continuar l'expansió en els mercats emergents. També té el propòsit Ciba Especialitats Químiques, afegeix Profitós, de dur a terme noves adquisicions i aliances estratègiques de forma selectiva i optimitzar els costos i incrementar la rendibilitat.



Cinc divisions

La companyia està estructurada en cinc divisions, que corresponen a cinc negocis clau per a l'empresa. Es tracta del grup d'additius, de químics per a aplicacions de consum i llar (fonamentalment blanquejants òptics, on la firma està considerada com a líder mundial amb el 40% de la producció total), pigments, polímers d'alt rendiments i colorants tèxtils.

La divisió més important és la d'additius, amb unes vendes superiors als 200.000 MPTA i que representen el 32% del total del grup. Les altres restants quatre divisions facturen cadascuna de l'ordre de 100.000 MPTA, entre el 16 i el 19% del total. Quant a la distribució geogràfica de les vendes, es pot dir que és una companyia global, encara que centrada a Europa. Europa ocupa el lloc més important, acaparant el 44% del total, però Amèrica del Nord també és important, amb el 25% de les vendes, la com Àsia, amb el 22%, A Amèrica Llatina venen el 6% del total i en el resta del món el 3% que queda. L'objectiu és expandir encara més globalment.



Font: Ciba Especialitats Químiques.
Xifres en milions de francs suïssos.
CEQ: Ciba Especialitats Químiques.
(*): Líder en blanquejants òptics (**): líder en segments específics.

En l'organització de Ciba Especialitats Químiques, el món ho divideix en 16 regions, amb 14 centres de suport per als negocis. Cal destacar que els presidents de cada regió tenen més responsabilitat per a una divisió. Així, per exemple, Ricardo Profitós és conseller delegat de la filial espanyola i director de la divisió de colorants. Profitós és el primer espanyol que accedeix al màxim nivell executiu de la filial, ja reservat fins ara a ciutadans suïssos. A part, Profitós és probablement l'únic màxim executiu de l'empresa que ha treballat diversos anys en cadascuna de les cinc divisions de l'empresa, de manera que es coneix amb detall les seves possibilitats.

Seu central a Barcelona

La seu de Ciba Especialitats Químiques d'Espanya i Portugal continuarà radicada a Barcelona, a l'antiga seu de Ciba del xamfrà del carrer Balmes, tot i que s'han venut la part de l'annex que tenien. Compta amb organització comercial, centre de suport per als negocis i laboratori d'aplicación.Para Profitós, quedar-se a Barcelona és lògic, perquè Catalunya representa la meitat de la facturació d'Espanya aproximadament i Portugal suposa una cinquena part de les vendes d'Espanya.

A part de la seu central de Barcelona, Ciba Especialitats Químiques disposa a Pamplona de la planta de producció de Inquinasa, on fabriquen resines epoxi (Araldit) i additius i altres productes químics. Treballen a Pamplona 172 persones i exporten per valor de 4.000 MPTA, la meitat del seu producción.En Barberà del Vallès, la banda de Barcelona, la companyia té un magatzem semiautomatitzat, amb planta de formulació on s'exporta per valor de 1.500 MPTA. En Porto, finalment, disposa d'organització comercial i magatzem i laboratoris.

figura 2

Visió de conjunt de les principals indústries clients.


La companyia, de tota manera, no vol quedar-se ancorada en els productes actuals, per molt que tingui una situació de predomini del mercat. En aquest punt, Profitós és clar i avança que Ciba Especialitats Químiques té preparades per a un immediat futur una sèrie d'importants innovacions en cadascuna de les seves divisions. Entre ells hi ha una nova tecnologia per estabilització de polímers en contacte amb aliments, nous blanquejants òptics per a detergents dissenyats per respondre a les necessitats d'estalvi d'energia en el rentat en fred, pigments per a noves tecnologies d'impressió o colorants lliures de metalls per llana.

Ciba Especialitats Químiques és, segons la pròpia definició de l'empresa, "líder, a nivell mundial, en el desenvolupament, la producció i la comercialització d'especialitats químiques innovadores". L'estratègia empresarial és "consolidar les posicions de lideratge ostenten cadascuna de les cinc divisions" en què està formada: additius, blanquejants òptics, polímers d'alt rendiment, pigments i tints.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Roboshot Week - Última llamada

    Roboshot Week - Última llamada

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

  • Newsletter Plástico

    05/09/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis