Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Nuevos ahorros con la nueva tecnología de Jointmelt de Engel
Aquesta nova tècnica permet importants estalvis sobretot en la indústria de l'automoció

Nous estalvis amb la nova tecnologia de Jointmelt d'Engel

Redacció Interempreses22/02/2011
En col laboració amb empreses com Hummel-Formentera i KVT Bielefeld, Engel ha fet un pas més acostant-se a una nova dimensió en els processos d'integració. La nova tècnica Jointmelt d'Engel, signatura representada per Helmut Roegele, permet realitzar la soldadura amb gas calent directament en el motlle. Aquesta solució, encara pendent de patent, promet importants estalvis potencials, especialment en les indústries de proveïdors d'automoció. "Això elimina la necessitat de disposar d'un equip de soldadura. Ja no cal retirar i reinserir les peces ja que el producte acabat pot simplement, retirar directament des del motlle ", assenyala Franz Füreder, responsable de la unitat de negoci d'automoció d'Engel.

Perquè això succeeixi, s'injecten simultàniament ambdues parts dels components en un únic motlle. Després de la fase de refredament, el motlle s'obre, una meitat es queda a la banda esquerra i l'altra en el dret del motlle. La part esquerra es posa de manera que ambdues parts queden enfrontades entre elles en posició de soldadura. L'element calefactor es col loca entre les cavitats i les vores de les dues meitats de la peça s'escalfen. Quan el motlle es tanca, ambdues parts s'uneixen de manera que la peça acabada pot extreure quan el motlle torna a obrir-se.

Després de la injecció es realitza el procés de soldadura sense necessitat d'extreure les dues meitats de la peça com a pas intermedi...
Després de la injecció es realitza el procés de soldadura sense necessitat d'extreure les dues meitats de la peça com a pas intermedi. (Il·lustració: Engel Àustria)

Millorant la qualitat i la seguretat funcional

A més del gran potencial d'estalvi que es produeix gràcies a la integració de dues fases de fabricació, la tècnica Jointmelt d'Engel també permet millorar la qualitat i la seguretat funcional de les peces. El fet que les dues meitats de la peça es mantinguin fixes al motlle durant el procés de soldadura elimina deformacions i redueix considerablement la posada al mercat d'un producte. El procés crea una soldadura neta i prima que és, al seu torn, particularment robusta i assoleix una qualitat superior de la soldadura.

Aquesta nova tecnologia és ideal per a tots els termoplàstics. Els desenvolupadors de procés veuen un gran potencial en el processat de poliamides de fibra de vidre reforçat, en aplicacions com ara parts de coixinets per al compartiment del motor.

El procés de Jointmelt també permet estalvis de material i pes. Així mateix, destaquen altres avantatges com per exemple, en les primeres fases de nous productes: no hi ha necessitat de tenir en compte una adreça de soldadura concreta i això significa llibertat per escollir pel que fa a la geometria de les peces.

Fent equip amb especialistes

Engel ha desenvolupat aquesta nova tecnologia en cooperació dues companyies col·laboradores. El fabricant austríac de màquines d'injecció és el responsable de desenvolupar la tecnologia de la màquina i el programari per controlar el flux del procés integrat.

Hummel-Formentera demanar una patent per a la soldadura de gas calent en el motlle d'injecció i ha contribuït amb el seu know how al projecte. Per la seva banda, KVT Bielefeld és el responsable de la tecnologia de soldadura del projecte de Jointmet d'Engel i compta amb una patent en soldadura de gas calent en atmosfera proactiva per assegurar una soldadura altament estable i sense partícules.

Empreses o entitats relacionades

Roegele

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    23/05/2024

  • Newsletter Plástico

    16/05/2024

Enllaços destacats

Enfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis