Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Isabel Tocino

Isabel Tocino

Ferran Puig01/03/1997

Sabem que la Llei d'envasos, en tràmit al Senat en escriure aquestes línies i que molt possiblement hi haurà vist la llum definitiva del Congrés quan vostè estigui llegint aquest editorial, ha estat de molt difícil elaboració. S'esperava que l'arribada del PP al poder accelerés les coses (com així ha succeït), i que temes espinosos, com el del PVC, adquirissin un tractament més racional i menys populista que alguns plantejaments del PSOE.

En una entrevista amb la ministra de medi ambient, Isabel Tocino, transmesa pel Canal 33 català l'última setmana de febrer, la nostra governanta mediambiental afirma: "Caldrà tancar les incineradores que no compleixin els requisits tècnics que impedeixin l'expulsió a l'atmosfera de determinats tipus de dioxines i furans, i ser molt exigents amb això ". Prossegueix Isabel Tocino: "He dit sempre que el que convé és estudiar científicament què és el positiu i el negatiu del PVC. Espanya posarà en marxa, quan es publiqui la Llei, una comissió d'experts, de científics - no de polítics, sinó de veritable gent que entengui - que estudiï les conseqüències del PVC, cosa que altres països no han fet. A partir d'aquí es veurà el que s'ha de fer ". Fins aquí, bé.

Però a continuació es pronuncia del tenor: "Jo no només m'he mostrat contrària, sinó favorable, a que qualsevol tipus d'acords voluntaris amb indústries que estan fabricant PVC i vulguin anar retirant, benvingut sigui (sic)". Quin! Per a què servirà perquè aquesta comissió quan la pròpia ministra prejutja les seves conclusions? Però no ha dit que els polítics no entenen?. A continuació, diu textualment: "Jo no estic a favor del PVC, però no vaig a prohibir-lo. Que sigui el mercat qui decideixi".

La ministra, prossegueix (vegeu pàgines interiors) manifesten el seu encant pel gran futur de l'alumini i el llautó, parla positivament del paper i del cartró... Dels plàstics, ni paraula. Que el mercat deixi de comprar-los. "En alguns casos s'està substituint el PVC per altre plàstic que pot ser menys nociu, com és el PET". Des de quan el PET té alguna cosa de nociu?

La nostra ministra té els mateixos prejudicis que els seus antecessors. I, a més, deixa ben patent que no li agraden els plàstics.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    09/05/2024

  • Newsletter Plástico

    02/05/2024

Enllaços destacats

Enfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis