Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Nuevas tecnologías de termoconformado de Illig en la K 2010

Illiger: pavelló 3, stand A52

Noves tecnologies de termoconformat de Illiger a la K 2010

Redacció Interempreses10/09/2010

10 setembre 2010

Les noves tecnologies i avantatges dels nous sistemes el termoconformat d'envasos plàstics de tot tipus de formes i mides d'alta producció seran els temes clau en l'estand de Illiger, representada per Helmut Roegele de la K 2010. Donarà a conèixer dues línies de termoconformat a partir de bobina en condicions de producció.

Illiger exposarà en el seu estand màquines de tercera generació: els models RDK i RDM i els seus motlles. La sèrie RDK per al format i tall s'utilitza per a produir productes des safates amb frontissa i altres per menús, fins i tot per tapes. Les màquines de la sèrie RDM-K s'empren principalment per al termoconformat de gots i terrines de diferents dissenys i mides en motlles de múltiples cavitats. Comparat als sistemes estàndard anteriors, s'aconsegueixen increments que dupliquen les velocitats dels cicles, demostrant una millor qualitat del producte a un baix consum d'energia al mateix temps. El mateix passa amb les màquines termoconformat de planxes del aserie UA, les quals també s'exposaran, al costat de les altres en aquesta fira K.

Línia d'alta producció amb la màquina RDK 90 amb aire comprimit...
Línia d'alta producció amb la màquina RDK 90 amb aire comprimit. Es mostra un motlle de 16 cavitats per a una safata amb frontissa, un dispositiu per al canvi de motlle facilita el canvi ràpid del conjunt, i amb el nou ThermoLineControl es redueix el temps de posada en marcha.Fotos: Illiger.

En la línia de producció de la RDK 90, la versió més gran d'aquestes termoconformadors automàtiques per aire comprimit, poden processar materials fins a un ample de 900 mm amb un avanç de 700 mm, per a la producció de safates i per a l'envasament de productes frescos . El material a processar serà APET amb un motlle de 18 cavitats a una velocitat de 55 cicles per minut. A la termoconformat automàtica RDM 70k amb una àrea de format de 680 x 300 mm, es produeixen envasos d'iogurt en un motlle de 27 cavitats utilitzant làmina APET. L'equipament de final de línia assegura una manipulació fiable d'aquest gran volum de producció entre 50.000 safates i gairebé 70.000 envasos per iogurt. Per a aquest propòsit, la línia RDK 90 està equipada amb un doble sistema de manipulació per al dispositiu de retirat i apilat.

L'ús de servomotors i un nou concepte de control

Els servomotors utilitzats per a totes les seqüències dels moviments són un dels requisits previs per assolir altes velocitats de cicles en les termoconformats. Treballen d'una forma econòmica així com també de forma ràpida i precisa gràcies a la precisió de posicionament i repetició, podent utilitzar temps morts d'altres passos de la màquina, el que significa un considerable estalvi de temps de procés. L'alta dinàmica involucrada en la formació i reducció de pressió d'aire de conformat és a més un element decisiu en la clara millora de productivitat comparada a la generació anterior. En les sèries RDM-K de 3a generació aquests són factors decisius. Operen fins amb un 75% menys de volum d'aire per cavitat que es tradueix en un augment en la velocitat dels cicles de fins a un 30% i aconseguint, de vegades, valors considerablement més alts. El termoconformat amb ferramental de múltiples cavitats, permet, considerant la qualitat del producte, la uniformitat de totes les geometries de gots i pots. Basat en això, s'aconsegueix una reducció de pesos amb el conseqüent estalvi de material fins a un 10% sense renunciar a l'exactitud dimensional o estabilitat del vas o pot.

Desenvolupada la primera vegada per a la gran termoconformat RDK 90 (igual que la RDM 70k que serà exposada durant la fira K, per a la producció de gots) aquesta pot equipar-se amb el nou concepte 'Illiger ThermoLineControl'. Tots els dispositius addicionals i línies requerides per completar la línia de producció, des del portabobines ia través de dispositius addicionals per a la refrigeració, poden manejar i operar de forma central via el control de la termoconformat. A més de proporcionar un increment en les conveniències de l'operador, per exemple amb l'optimització del procés, administració de dades i visualització del procés, encara els temps secundaris improductius necessaris per al canvi de ferramental són reduïts considerablement.

Les termoconformat de la sèrie RDM-K per a dissenys de gots i terrines de diverses formes...
Les termoconformat de la sèrie RDM-K per a dissenys de gots i terrines de diverses formes. A dalt a la dreta es mostra una extracció ràpida dels vasos i la seva net i ordenat apilat amb el nou manipulador de capçal pivotant a 180 º. Fotos: Illiger.

Augment significatiu de l'energia eficient en el termoformat

Els servomotors utilitzats per a tots els moviments de les termoconformats no només contribueixen a un augment de la producció, sinó que tenen un efecte positiu equànime sobre el balanç de l'energia. Les unitats proveïdes estan equipada amb un sistema de recuperació d'energia. L'energia generativa del sistema disponible, per exemple, energia de frenada d'un o diversos motors, és usada per a altres motors o càrregues, a més d'altres també per al sistema de calefacció infraroig. Depenent del tipus de cada màquina i del seu motor, aquest estalvi és del 20% aproximadament, de l'energia del motor.

El tòpic de l'eficiència de l'energia, és molt més complexa per al termoconformat, des que els motors requereixen un màxim d'aproximadament 10 al 15% (d'acord a cada màquina) del total del requeriment d'energia del procés de termoconformat. A més d'altres, el següent són elements influents: tipus i ús d'elements de calefacció infraroja per a la calefacció del material, requeriment d'energia per al control i la temperatura i dispositius de refredament i - per a màquines que s'alimentin amb bobines, automàtiques, treballant predominantment amb aire comprimit, un factor energètic important - requeriment d'energia per generació d'aire de conformat.

A la fira K, Illiger demostrarà com combinar l'alta productivitat del termoconformat al mateix temps amb un consum energètic que estalvia sensibles costos operatius. Mesures comparatives realitzades en màquines Illiger de generacions anteriors, han demostrat que les mateixes de 3 ª generació aporten un estalvi d'energia en l'ordre del 50%, la qual cosa confirma que són considerablement més eficients i rendibles.

Empreses o entitats relacionades

Roegele

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    06/06/2024

  • Newsletter Plástico

    30/05/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis