Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a 3B y Lati desarrollan una poliamida reforzada de alto brillo que sustituye el metal
Les dues empreses s'uneixen per crear Latigloss, la fórmula solució conté fins a un 60% de fibra de vidre

3B i Llatina desenvolupen una poliamida reforçada d'alt brillantor que substitueix el metall

Redacció Interempreses09/09/2010

9 setembre 2010

3B-the fibreglass company i Llatina , un dels fabricants independents de compostos més importants d'Europa, han unit la seva experiència per desenvolupar un producte totalment innovador en els termoplàstics tècnics per a components estructurals de gran estètica. Aquest avanç obrirà moltes portes als enginyers i els dissenyadors, ja que, segons expliquen les companyies, ara podran aconseguir els dos grans objectius-altes prestacions estructurals i acabats de gran brillantor-directament en els motlles de conformat.

La substitució del metall per a reduir costos, complexitat i pes ha estat durant molt temps el gran repte per als compostos reforçats amb fibra de vidre. Amb l'objectiu de potenciar el rendiment d'aquests atributs i d'oferir oportunitats en el camp de l'estètica, Llatina ha desenvolupat al costat de 3B una poliamida 66 reforçada amb fibra de vidre al 50 i al 60% anomenada Latigloss 66 H2 G50 i 60.

Sistema de frontissa de porta d'obertura vertical fet amb Latigloss...
Sistema de frontissa de porta d'obertura vertical fet amb Latigloss, una aplicació basada en una solució de reforç de fibra de vidre de 3B (Fotografia: cortesia de Llatina SpA).

Per ajudar a Latigloss a cobrir els seus requisits, 3B ha desenvolupat un producte que no només ofereix un rendiment mecànic extraordinari en forma de rigidesa a la PA66, sinó que també presenta una excel lent humectabilitat que permet una dispersió molt homogènia amb càrregues de fibra de vidre molt altes, de fins al 60%. El resultat és una solució de fibra tallada de 3B feta amb fibra de vidre Advantex amb una interacció única i òptima entre fibra i matriu.

Solució recentment dissenyada de PA reforçada amb fibra de vidre en substitució d'un component de metall (Fotografia: cortesia de Llatina SpA)...
Solució recentment dissenyada de PA reforçada amb fibra de vidre en substitució d'un component de metall (Fotografia: cortesia de Llatina SpA).
Latigloss s'ha utilitzat per substituir el metall colat en aplicacions estructurals com frontisses de portes en mobles de cuina

Fórmula innovadora

Llatina està especialitzada en els compostos termoplàstics d'altes prestacions i atén les necessitats de clients de tot tipus de mercats. Latigloss és un compost fet a mida basat en poliamida i reforçat amb fibra de vidre. Aquesta innovadora fórmula s'ha utilitzat amb èxit per substituir el metall colat en moltes i diferents aplicacions estructurals com, per exemple, les frontisses de portes d'obertura vertical de mobles de cuina d'alta gamma. Per respondre als desafiaments que plantejava aquest sistema tan sofisticat, Llatina treballar en estreta col·laboració amb el grup de disseny Effegi Brevetti, amb vista a optimitzar la geometria dels components individuals, construïts a mida de les capacitats i avantatges de la PA reforçada. Això va resultar en un redisseny complet del sistema de frontisses basat en anàlisi d'elements finits i que va portar a una millora general de la geometria de les diferents peces. També es va estudiar la influència dels paràmetres de transformació en les peces modelades, i els resultats obtinguts són satisfactoris des del punt de vista tant estructural com estètic.

"La substitució del metall segueix sent un tema clau en molts sectors com a forma de contribuir a reduir el pes, les emissions de CO 2 i els costos. Els compostos termoplàstics reforçats amb fibra de vidre han estat a l'altura del desafiament que suposava respondre a aquestes exigències mentre seguien forçant els límits de les prestacions mecàniques, la durabilitat a llarg termini i l'aspecte de superfície. Conforme es va retallant la distància entre els compostos i els metalls, són cada vegada més les indústries i les aplicacions que es beneficien dels avantatges del poc pes, la flexibilitat de disseny, la resistència a la corrosió, el color i l'aspecte de superfície ", afirma Eric Martin, director de Productes Termoplàstics de 3B. "A 3B estem decidits a desenvolupar solucions de reforç de fibra de vidre sostenibles i duradores per als compostos termoplàstics. En treballar amb un soci d'experiència equivalent com Llatina hem arribat a una solució que una vegada més ofereix als dissenyadors i als enginyers una major flexibilitat i contribueix a reduir el cost dels components. Aquesta solució ofereix prestacions superiors al mateix temps que minimitza el nostre impacte en l'entorn ".

Anàlisi estructurals del sistema de frontisses mitjançant simulació d'elements finits (Fotografia: cortesia de Llatina SpA)...
Anàlisi estructurals del sistema de frontisses mitjançant simulació d'elements finits (Fotografia: cortesia de Llatina SpA).

Extraordinàries propietats mecàniques

Per la seva banda, Luca Posca, director de Suport Tècnic i de Màrqueting de Llatinoamèrica Indústria Termoplastici SpA, amb seu a Vedano Olona (Itàlia), afirma: "El nostre màxim desafiament era garantir unes propietats mecàniques i una estabilitat dimensional extraordinàries a més d'un acabat de superfície sense precedents per geometries complexes. Les prestacions de la solució de reforç de 3B Advantex ens van permetre mantenir la PA 66 com el polímer bàsic, que s'adapta especialment bé a components d'enginyeria complicada, al mateix temps que oferíem facilitat de transformació i competitivitat de preu. No hi ha cap dubte que Latigloss trobarà una base d'aplicació àmplia en molts mercats, com l'automobilístic i els electrodomèstics ".

En conclusió, Eric Martin diu: "La nostra tecnologia i el nostre procés de dimensionament, en combinació amb la fibra de vidre Advantex, ens ha permès convertir un producte de fibres tallades en un element que aporta autèntic valor afegit a una solució d'enginyeria".

Es poden veure exemples d'aplicacions de Latigloss basades en solucions de reforç de fibra de vidre de 3B a l'estand de 3B-the fibreglass company a la K 2010: pavelló 8b, estand C79.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    19/09/2024

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis