Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El reciclado de plásticos de origen doméstico mantiene su ritmo de crecimiento en España
En l'actualitat, el nostre país recicla cinc vegades més que l'any 2000

El reciclatge de plàstics d'origen domèstic manté el seu ritme de creixement a Espanya

Font: Cicloplast31/08/2010

31 agost 2010

Mentre que el consum de plàstics s'ha vist reduït en els darrers anys motivat, principalment, per la crisi, el reciclatge dels plàstics a Espanya ha seguit una corba ascendent, particularment en l'àmbit dels residus d'origen domèstic. L'evolució experimentada en els últims anys, ha permès quintuplicar el reciclatge de plàstics durant el període 2000-2009, en créixer a un ritme mitjà anual del 34,08%.

El reciclatge de plàstics d'origen domèstic l'any 2009 va aconseguir la xifra de 306.941 tones, equivalents a 23 estadis de futbol de la mida del Camp Nou. Complerts i superats així els objectius legals establerts per les directives europees i llei espanyola per als anys 2000, 2001 i 2008, això suposa haver assolit gairebé el doble de l'índex del 22,5% establert per la Directiva Europea.

El Sistema de Punt Verd, gestionat per Ecoembes, permet recollir, seleccionar i reciclar el material plàstic que genera el consum domèstic

El reciclatge dels envasos industrials s'ha mantingut pràcticament estable en els últims anys i, en arribar al 2008, s'ha produït una caiguda brusca del 29% motivat pel propi descens de l'activitat industrial. No obstant això, el reciclatge dels plàstics d'origen domèstic s'ha incrementat l'any 2009 en un 6,23% respecte al'any anterior.

Tot això gràcies al sistema de Punt Verd, gestionat per Ecoembes i basat en convenis de col·laboració entre les empreses de la cadena de l'envasat i les administracions públiques. El sistema ha dotat al nostre país de les infraestructures necessàries per recollir, seleccionar i reciclar, entre d'altres, tant les ampolles de llet, aigua, envasos de xampú o envasos de suro blanc, com les bosses i els films de plàstic que genera el consum domèstic.

Més de 300.000 contenidors

Espanya disposa ja de més de 300.000 contenidors grocs repartits pels carrers que cobreixen ja al 93,2% la població espanyola, 94 plantes de triatge de plàstics (40 d'elles automatitzades) i 37 recicladors de plàstics homologats, que converteixen els nostres residus plàstics en una nova matèria primera secundària d'ús en nous envasos, bosses d'escombraries, canonades, penjadors o mobiliari urbà.

Font: Informe PlasticsEurope, EUPC, EuPr, EPRO, 2008
Font: Informe PlasticsEurope, EUPC, EuPr, EPRO, 2008.

Segons el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, la composició dels residus urbans indica que el 48,9% correspon a matèria orgànica, el 18,5% a paper i cartró, 11,7% a plàstics, 7,6 % a vidre, 4,1% a metalls i 9,2% altres. El 100% dels plàstics que dipositem en el groc es reciclaran.

La col·laboració ciutadana és imprescindible per poder seguir creixent en els resultats i, particularment, en la millora de la qualitat del material recollit

Per això, la col·laboració ciutadana és imprescindible per poder seguir creixent en els resultats i, particularment, en la millora de la qualitat del material recollit. La mitjana d'impropis dipositats per error en el contenidor groc ha baixat fins al 23% l'any 2009, fins i tot alguns municipis ja se situen per sota del 15%. Entre els impropis encara apareixen papers i cartrons en el groc, que dificulten el reciclatge dels plàstics.

Sensibilitzar la població

Cicloplast segueix apostant per activitats de sensibilització ciutadana, així com pel desenvolupament de projectes tècnics d'R + D + i que aportin solucions ecoeficients i sostenibles en els mercats finals per als plàstics reciclats.

Espanya manté un índex de reciclatge de material similar a la mitjana europea

Considerant totes les aplicacions dels plàstics, no només envasos i, comparat amb la resta de països europeus, Espanya manté un índex de reciclatge material similar a la mitjana europea. En canvi, l'índex del reciclatge energètic dels plàstics a Espanya (13%) es manté pràcticament invariable i segueix estant molt per sota d'altres països europeus amb índexs superiors al 50%. Apostar pel reciclatge energètic no és incompatible amb la promoció del reciclatge material ja que els països líders en reciclat energètic a Europa presenten també els índexs més alts en reciclatge de material.

Els plàstics són, pràcticament, energia acumulada, petroli sòlid, ja que contribueixen a l'estalvi d'energia en qualsevol de les seves aplicacions i, al final de la seva vida útil, pot recuperar l'energia que contenen, en forma d'electricitat, calor o formant part d'un CSR, en substitució dels combustibles tradicionals. Combinant adequadament el reciclatge material amb l'energètic contribuïm a l'objectiu d'abocament zero.

Empreses o entitats relacionades

Cicloplast, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    19/09/2024

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis