Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El PVC en Internet:
Informació tècnica i debat a la xarxa

El PVC a Internet:

01/09/1996
Greenpeace versus el PVC Iinformation Council, el Chlorine Chemical Council i fins i tot ASEFAVE, els fabricants espanyols de finestres.

Com no podia ser d'altra manera, Internet s'ha convertit en un fòrum no només d'informació, sinó també de debat sobre el PVC. Qualsevol, amb un PC i un mòdem, pot accedir a les adreces que Plastic Comunicació ha sistematitzat a la seva web per evitar als usuaris el treball de recerca.

Qui accedeixi a Internet i, emprant els serveis realitzats pels robots escriviu "PVC" i aquests es posin a furgar en tot l'emmagatzemat durant la seva permanent recerca de la xarxa, pot creure que la quantitat d'informació present és ingent. AltaVista, el robot de cerca més prestigiós actualment, sorprèn anunciant l'existència de 20.000 documents a Internet sobre el PVC.

La veritat és que, en aprofundir, s'adverteix que moltes de les webs trobades són redundants i, a més, un aprèn que PVC no és només un material plàstic, sinó que el nostre sector comparteix aquestes sigles amb els enginyers de telecomunicació. Així, el PVC no només serveix per recobrir cables, sinó que, a més, és acrònim de Permanent Virtual Circuit, concepte molt d'Internet i que, per tant, està àmpliament present.

Eliminat aquest obsequi i les redundàncies, apareix el nostre PVC i, amb ell, la polèmica que el caracteritza. Destaquen, com no podia ser d'altra manera, dues organitzacions enfrontades: Greenpeace i el PVC Information Council de l'organització ECVM (European Council of Vinyl Manufacturers). A esmentar també el Chlorine Chemical Council dels EUA

Webs d'empreses i institucions

Els fabricants de matèria primera semblen estar clarament subrepresentats, doncs hem trobat únicament a Norsk Hidro, signatura noruega fortament activa en el debat: el seu web inclou bones raons en defensa del material. No obstant això, és molt més notable la presència de compounders, distribuïdors i transformadors, especialment aquests últims, fins al punt que hem optat per incloure només una breu mostra.

Transformadors nord-americans i britànics, però també costa-riquenys, argentins, italians, sud-africans i australians. Destaca per la seva singularitat la signatura BF Goodrich Ltd, Descobridora del procés de plastificació del PVC. Una de les pàgines d'aquesta web descriu com, investigant l'adherència del cautxú sintètic, es va arribar al PVC. També destaca pel seu interès tècnic la web del transformador d'ampolles Custom Bottle Inc, on es troba una interessant dissertació sobre els diferents materials per a la fabricació d'ampolles. Sorprenen les webs, algunes d'elles obscenes, en què s'ofereix llenceria eròtica de PVC. No sol esmentar enre els arguments a favor del material. El reciclatge del PVC es troba en les conegudes xarxes Recycler 's World, secció Vinyl Recycling, així com la recent ReciTrade de l'associació europea de transformadors EUPC (European Plastics Converters).

Institucions, les esmentades, a més de ASEFAVE, l'Associació Espanyola de Fabricants de Finestres, on defensa el PVC com a material idoni per a perfils. Finalment, segons les nostres notícies, el grup de PVC de ANAIP (Confederació Espanyola d'Empresaris de Plàstics) té previst editar la seva pròpia web sobre el tema.

En total, seran uns 1.000 els llocs d'Internet que tracten del PVC, i que Plastic Comunicació ha sistematitzat a la seva web "L'Univers dels Plàstics", estalviant així gran quantitat de temps a l'interessat en els temes de PVC que utilitzi Internet com a font d'informació interactiva. Però Internet és molt més que un lloc on trobar informació. És també, un fòrum de discussió. Entre els "tancats" - els úncos seriosos - hem trobat només un, sota la forma de "Tauler d'anuncis", en el qual es debat sobre les dioxines. Més enllà d'això, algunes preguntes / respostes sobre qüestions professionals pràctiques en els sistemes de missatgeria de la web www.europa.com.

El PVC guanya per golejada en la batalla mediàtica d'Internet

Són, amb molt, més nombroses les webs que pertanyen a empreses o organismes que defensen el PVC que els que l'injurien. Entre els contraris només hem trobat dues: la web de Greenpeace, En què cal trobar els seus escrits (en la seva gran majoria en anglès o suec) mitjançant la funció de recerca, i un molt extens i radical informe en espanyol - amb versió opcional en anglès - d'un estudiant de doctorat de la Universitat de Barcelona. Sota el títol "PVC: la història més tòxica mai explicada", aquest individu, que podria (en vista de les adreces URL) només representar-se a si mateix, està aconseguint un efecte mediàtic notable entre els exploradors d'Internet. Aquests atacs al PVC es troben en webs situades en centres servidors de la Universitat de Barcelona, i són accessibles des de dos nivells, a saber: des del web del departament d'Astronomia i Meteorologia, i des de la del Laboratori d'Astrofísica Espacial i Física Fonamental. Ha aconseguit més ser esmentat en el directori GlobalNet en la seva secció lationoamericana. Pot doncs parlar del PVC des de les partcules fonamentals i des del cel. Són aquests departaments universitaris els més adequats per opinar, i sentenciar, sobre el PVC? Més concretament: ¿quines són les seves activitats de recerca en aquest camp? Què hauran de veure el PVC i els estels?

A favor, no només els productors esmentats, sinó també la British Plastics Federation amb la seva resposta un-a-un als arguments de Greenpeace (que es publica en aquestes pàgines), l'organisme independent PVC Centre, el Chlorine Chemistry Council i, molt actiu, l'esmentat PVC Information Council de l'organització ECVM (European Council of Vinyl Manufacturers). Aquest organisme, amb seu a Gran Bretanya, emet constantment comunicats a través de Compulink, que són caçats individualment pels robots de cerca.

Al contrari del que està passant en el món real, en el món virtual d'Internet s'ha imposat el màrqueting dels partidaris. Vencen per golejada en aquesta particular batalla mediàtica.

Els sindicats, clorofil

Té també gran interès la web dels clorofil, molt professional i disponible en diversos idiomes, entre ells l'espanyol. Els clorofil són els sindicats europeus de treballadors d'indústries relacionades amb el PVC, des productors del material fins als instal·ladors que, des d'una web instal·lada en un servidor belga, ofereixen el seu punt de vista, farts de que la seva activitat es vegi desprestigiada sense fonament.

Un altre element a valorar és la pobra quantitat d'informació que els robots de recerca han trobat en ordinadors dels Estats Units, quan és ben sabut que, en ser els impulsors i grans usuaris de Internjet, al voltant del 80% dels continguts d'Internet estan aquí.

Finalment, una troballa destacable. Envirolink, Probablement la millor web d'Internet sobre els temes de medi ambient evita, en l'ampli conjunt de problemàtiques mediambientals que planteja, el PVC. Ni tan sols l'índex de temes per paraules l'ofereix com a possibilitat. Cal aprofundir molt per arribar a algun text sobre el PVC en aquesta immensa web. Per fi, s'aconsegueix: un relativament breu article de febrer de 1995, com no, de Greenpeace.

Els clients que visitin la web de Plàstics Universals ( www.plastunivers.com) a finals d'octubre trobaran - a la secció "Plàstics a Internet" [*] - altament sistematitzades aquestes webs, de manera que podran accedir directament a cada un dels textos rellevants amb un sol clic de ratolí. També, els textos sobre el PVC publicats tant per Plàstics Universals com per altres revistes (físiques o virtuals).

Perquè l'Univers dels Plàstics en Internet concebut, dissenyat i realitzat per Plastic Comunicació, que està ja disponible i és accessible des de tot el món, té vocació de PVC (Permanent Virtual Circuit) amb el sector. Veniu, consultin, opinin i proposin textos en directe. Els estem esperant.

[*] Els enllaços ja no són vigents

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    19/09/2024

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iPlastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis