Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Botellas de agua con PET reciclado

Fontvella i Veri llancen ampolles d'aigua sostenibles

Ampolles d'aigua amb PET reciclat

Redacció Interempreses10/06/2010
La cursa per oferir ampolles cada vegada més lleugeres que suposen estalvis de fabricació i transport i sobretot, són respectuoses amb el medi ambient no ha fet més que començar. Cada vegada són més els fabricants d'ampolles i moltes les grans marques d'aigua els que aposten per oferir al mercat productes fabricats a partir de PET reciclat, 100% reciclables. Dos exemples: Veri i Fontvella.

Veri, produeix amb PET reciclat tots els seus envasos de 1,5 litres

L'aigua del Pirineu Veri s'ha convertit en una de les marques que utilitza PET reciclat per a la fabricació de tots els seus envasos de 1,5 litres que no són de vidre. Concretament, cada envàs està utilitzant un 25% d'aquest material.

Amb aquesta nova iniciativa, Veri manté el seu compromís i respecte al medi ambient, que ja s'ha vist reflectit al llarg dels anys en una altra sèrie d'iniciatives: la incorporació al Sistema Integrat de Gestió d'Envasos de Ecoembes, la reducció progressiva del 15% del gramatge en els envasos de PET o la reducció del consum energètic.

Imagen
La millora ha suposat una inversió de 450.000 euros

Segons explica Francesc Lluch, director d'aigües del Grup Damm, "des Veri invertim en innovació per a la implementació de nous materials i tecnologies que redueixin al mínim el nostre impacte mediambiental, garantint la qualitat i puresa de la nostra excepcional aigua mineral natura".

Gràcies a aquesta millora, que ha suposat una inversió de 450.000 euros, s'està reduint substancialment l'impacte mediambiental de la companyia en reduir el consum de recursos no renovables, minimitzar els residus i reduir les emissions de CO 2.

L'aigua de Veri procedeix del desglaç i de les abundants pluges que es produeixen a la Vall de Benasc, al cor dels Pirineus. Després de filtrar a través de les granítiques formacions rocoses de la zona, va enriquint reposadament amb les sals minerals i els oligoelements propis del subsòl pirinenc.

Fontvella i el reciclatge

Fontvella ha introduït en el mercat espanyol en els envasos de PET 150 cl d'Aigua Mineral Natural Font Vella Font Sacalm un 25% de PET reciclat, que igual que el PET verge, preserva la qualitat i les característiques de la seva aigua mineral natural.

El 25% de rPET en el format de 1,5 litres d'Aigua Mineral Natural Font Vella Font Sacalm redueix el 9% sobre el total d'emissions de CO 2 del mateix

El PET reciclatge o rPET resulta de reciclar ampolles de PET procedents del sistema de recollida selectiva, és a dir, aquells envasos de PET que els ciutadans han dipositat prèviament al contenidor groc.

La incorporació de rPET en les seves ampolles aporta beneficis al medi ambient com:

En concret, la incorporació del 25% de rPET en el format de 1,5 Litres d'Aigua Mineral Natural Font Vella Font Sacalm permet reduir el 9% sobre el total d'emissions de CO 2 del mateix, tal com assenyala la signatura.

Cicle de Fontvella
Cicle de Fontvella.

Aquesta acció s'afegeix a les accions addicionals que estem realitzant, entre elles, reduir el pes dels envasos i els consums energètics, avançant així en el nostre compromís de respecte al medi ambient.

Fontvella participa en un Sistema Integrat de Gestió (SIG) a través d'Ecoembes ( www.ecoembes.com ), societat anònima sense ànim de lucre que està pensada per a la recollida selectiva i recuperació de residus d'envasos per al seu posterior tractament i reciclat. La seva finalitat última és el reciclatge d'aquells envasos prèviament recollits, per donar als materials una segona vida. El Punt Verd que apareix en tots els seus envasos i embalatges acredita que formen part d'aquest sistema de reciclatge.

El PET dipositat al contenidor groc es recupera en plantes especials de reciclatge, on es classifica, es tritura i es renta, per a ser sotmès posteriorment a un sofisticat procés pel qual s'obté un nou PET capaç de ser reutilitzat per a altres aplicacions.

El plàstic reciclat es pot utilitzar en la fabricació de nombrosos objectes: folres polars, farcits d'edredons o anoracs, peluixos, catifes, material aïllant, etc. o ser utilitzat de nou en les ampolles de Fontvella.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    19/09/2024

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

Enllaços destacats

Enfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+iPlastics & Rubber

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis