Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Buenas perspectivas para el film de BOPP en el mundo
Seguirà havent-hi molta competència i molta pressió sobre els marges

Bones perspectives per al film de BOPP al món

Redacció Interempreses10/06/2010
La indústria del film de polipropilè biorientat (BOPP) albira un futur immediat optimista, principalment com a conseqüència de la gran demanda d'aquest tipus de pel lícula, que s'està recuperant dels efectes de la recessió econòmica. Així ho indica un estudi dut a terme per AMI Consulting, les principals conclusions destaquem a continuació.

Tot i que el creixement de la demanda de film BOPP es va alentir notablement el 2008 va seguir creixent en un 2% fins arribar a un total de 5,1 milions de tones. El 2009 la situació va millorar i la demanda va augmentar un 6%, el que va suposar afegir altres 300.000 tones a la demanda. Les perspectives són bones i segons els autors de l'estudi tot sembla indicar que la demanda d'aquest tipus de pel lícula continuarà creixent entre el 6 i el 7% anual al llarg dels pròxims tres o quatre anys. Els principals tractors d'aquesta demanda sostinguda seran països asiàtics i, en menor mesura, països de l'Europa de l'Est, Rússia i Brasil.

No obstant això, la indústria continua tenint davant seu molts reptes. Podríem estar parlant d'una indústria atractiva i rendible, amb elevats índexs de creixement, una base de clients fragmentada i dificultats per entrar, però en realitat, amb el que ens trobem és amb que no sembla que hi hagi dificultats per trobar suport financer per crear noves plantes, de manera que aquesta indústria pateix constantment un problema de sobreinversió el resultat és la sobrecapacitat, preus baixos i escassos retorns de la inversió, amb una base de clients poderosa i globalitzada.


Imagen
Moltes de les inversions s'han realitzat i segueixen realitzant a la Xina, que actualment és, amb molta diferència, el principal mercat, tant des del punt de vista de la demanda com de la producció. La major part de la seva producció es dirigeix al mercat local i tot indica, segons l'estudi, a que això continuarà sent així degut a la gran demanda interna, la qual cosa hauria de calmar la preocupació d'alguns per la sortida dels productors xinesos als mercats d'exportació. Els productors xinesos no produeixen els graus M128 de BOPP, ni tenen la infraestructura adequada per vendre a altres països de forma massiva. L'impacte de la situació a la Xina es notarà més en l'exportació de productes BOPP destinats al sector d'envàs i embalatge o en productes acabats com cintes.

També s'estan realitzant importants inversions en la producció de BOPP a l'Orient Mitjà, els productors tenen accés a resines de PP a baix preu, la qual cosa tindrà segurament les seves conseqüències en el comerç mundial ja que, per les seves mercats locals relativament petits ia la seva bona infraestructura per a l'exportació, buscaran els mercats d'alt valor de zones geogràfiques com Europa.

Un altre país amb moltes inversions en els últims anys ha estat Índia, per la seva enorme potencial per a l'envàs i embalatge de film de BOPP. La seva població és similar a la de la Xina però la demanda actual de BOPP és una desena part de la xinesa. La indústria de l'embalatge flexible s'ha desenvolupat amb molta rapidesa gràcies al creixement econòmic ia l'augment d'una classe mitjana que busca aliments envasats i béns de consum més sofisticats.

Per contra el creixement s'està alentint a Europa occidental, Amèrica del Nord i Japó, la qual cosa situa els productors de BOPP davant nous reptes, alhora que posa de manifest que solen comptar amb plantes més antigues, més lentes, més petites i amb costos més elevats.

BOPP de Borealis
BOPP de Borealis.
Si la innovació dels envasos i embalatges i els desenvolupaments en materials i tecnologies segueixen sent realitzats pels productors de BOPP en aquests països, el creixement del mercat i les operacions de conversió de l'BOPP s'estan desplaçant a països de menors costos, la qual cosa tindrà implicacions en la viabilitat de la producció de BOPP a occident.

Tot i que aquesta indústria estigui afrontant reptes importants, almenys opera en un entorn positiu de creixement mundial per sobre del 6% anual, subministrant a la indústria de l'alimentació i altres consumidores d'envasos i embalatges que es consideren essencials en el nostre actual mode de vida.

El creixement econòmic en països emergents i en desenvolupament, els majors estàndards en la seguretat i higiene dels aliments, la creixent demanda d'aliments envasats i la necessitat d'alimentar una població mundial que segueix augmentant, requereixen un sistema de distribució d'aliments rendible i que asseguri la preservació d'aquests. Tot això contribuirà a l'augment del mercat del film BOPP al món.

BOPP de Borealis
BOPP de Borealis.

Més sobre el BOPP

El polipropilè biorientat té ja una llarga història ja que en els anys 70 es va desenvolupar el procés per a convertir aquest polímer en una pel·lícula biorientat. Amb la biorientación es va aconseguir una millora substancial de les propietats òptiques, mecàniques i de barrera al vapor d'aigua de la pel·lícula, fins al punt que s'ha convertit en el film més versàtil en la indústria de l'envàs flexible. Les seves aplicacions més habituals les trobem en els envasos de galetes, snacks, caramels o etiquetes i, en general, en tots els aliments que no han de perdre ni permetre l'entrada d'humitat externa.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    09/05/2024

  • Newsletter Plástico

    02/05/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis