Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Plàstics Cubells invierte para reciclar
Recuperen residu postconsum, agrícola i industrial

Plàstics Cubells inverteix per reciclar

Ibon Linacisoro01/12/2008
Plàstics Cubells , situada a la localitat de Cubells (Lleida) és una empresa l'especialitat és el reciclatge. Després de les inversions realitzades s'ha configurat com una d'aquestes empreses molt ben preparades per a la funció que centra la seva activitat. Parlem amb Carles Ros, Director de Planta, que ens explica els detalls del seu funcionament.
Imagen

El material que arriba a Plàstics Cubells prové de plantes de selecció, de gestors de residus, directament d'empreses, etc.”Som una empresa jove -assenyala Carlos Ros- amb ganes de fer les coses ben sent molt respectuosos amb els temes mediambientals i aportant la nostra contribució en tot el referent al món del reciclatge”.

En relació amb això estan les inversions realitzades: “Ens agradaria remarcar que la inversió que hem realitzat ens col·loca com una de les plantes de recuperació de plàstic més modernes de Catalunya i una de les més grans quant a capacitat de magatzematge i transformació. Som una de les 19 homologades per Ecoembes en tota Espanya."

El material que més es recicla en aquesta planta és el PEAD, PEBD i PP, encara que també tracten plàstics tècnics. Recuperen tres tipus de residus principalment: el residu de postconsumo que prové del contenidor groc (envasos) gestionat per Ecoembes, el residu agrícola (canonada de reg per degoteig, desguàs, etc.) i finalment el de tipus industrial (automoció), d'on prové el polipropilè.

Després del magatzematge del residu, que es rep en forma de bales premsades o en 'big-bags' d'1.000 kg, es posa en la tremuja dosificadora. D'aquí passa a la cinta de selecció on un operari procedeix a una petita selecció del material eliminant el tipus de residu que no correspon. Posteriorment el material es trasllada a un molí triturador de gran volum mitjançant una cinta transportadora, després a una bassa de rentat i densado, d'aquí a una centrifuga que elimina l'etiqueta de paper i de nou torna a una segona bassa, d'on es trasllada a dues centrifugas que deixen el material sec per procedir al seu extrusionado i filtrat. Aquest últim pas no és més que una transformació del plàstic a l'estat liquido per mitjà de temperatura, que proporciona una granza resultant homogènia i uniforme.

Pel que fa als receptors del material reciclat, el responsable de planta de Plàstics Cubells explica que ho venen a fabricants, principalment de canonada, làmina per a construcció, caixes de fruita, contenidors, tests i envasos, així com a inyectadores.

El format en què se subministren els materials reciclats és divers. “Disposem d'una àmplia gamma de granzas en un únic format, encara que de diversos tipus - diu Carlos Ros-. Basant-nos en l'índex de fluïdesa, densitat i color, subministrem als diferents tipus de clients depenent de les necessitats que exigeixi el producte que ells fabriquen. Intentem ajustar al màxim possible l'exigència del nostre client dins dels paràmetres acordats. Obtenim així una garantia de qualitat i de quantitat.

A la pregunta de si el reciclat de plàstics és una activitat molt condicionada per assumptes Carlos Ros respon que “en aquest sector, igual que en tots, han de fer-se les coses bé. Les empreses han de ser respectuoses amb el medi ambient. Si les empreses compleixen amb això, a priori no es veuen condicionades”. En aquest sentit, afirma que en els últims temps no hi ha hagut cap modificació en la Llei que afecta a la seva empresa “encara que les lleis són cada dia més exigents obligant-nos a tots a fer les coses correctament”.

Imagen

Present i futur del reciclatge

En Plàstics Cubells pensen que, cada vegada més, la gent en general i les empreses estan més sensibilitzades amb el fet que si s'aprofita el rebuig no es contamina tant. "Al seu torn, tots ens podem beneficiar. Això fa que les empreses, els particulars o les institucions com Ecoembes necessitin plantes com la nostra a qui poder enviar els productes que gestionen. Pel que fa a la quantitat de recicladors amb relació al volum de treball, està força proporcionada, ja que a mesura que es gestiona millor el residu també es creen més plantes. Encara que crec que hi ha un llarg camí a recórrer en els pròxims anys. "

Amb totes les dades econòmiques anunciant temps durs, sembla també interessant la perspectiva d'una empresa recicladors. Sobre això, Carlos Ros, assenyala que "sempre que es parla de temes econòmics afecta a tots.

El plàstic és un derivat del petroli i encara que les fluctuacions del preu del petroli no es traslladen immediatament en la mateixa proporció al preu de la gransa, s'acaba recollint en gran mesura a llarg termini, amb unes compres i unes vendes més o menys regulars. Potser en aquest moment s'ha de fer un treball comercial més intens, ja que alguns fabricants de diferents sectors, com el de la construcció, no tenen tants comandes. "

foto

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    19/09/2024

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

Enllaços destacats

Enfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & RubberFundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis