Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Polímeros a la medida para envases
Novetats de DuPont a Interpack 2002

Polímers a la mesura per a envasos

Redacció PU15/06/2002
DuPont va portar a la fira Interpack d'aquest any (24-30 abril, Düsseldorf) un paquet de novetats que incloïa nous conceptes d'obertura fàcil i exemples de materials fets a mesura per a envasos.
La fàcil obertura i la qualitat de la presentació dels articles són les principals característiques de les aplicacions no alimentàries de DuPont...
La fàcil obertura i la qualitat de la presentació dels articles són les principals característiques de les aplicacions no alimentàries de DuPont.

La signatura DuPont, que aquest any compartia stand en Interpack amb DuPont Teijin Films, ha presentat en el certamen nous conceptes d'obertura fàcil per a substrats rígids, (PP, PS, PET i PVC), i aplicacions sobre materials flexibles (obertura per esquinçament). També, i a manera d'exemple, ha portat a la fira alguns dels seus materials fets a mesura per a la fabricació d'envasos: es tracta de copolímers d'etilè i acrilato Elvaloy i copolímers d'etilè i acetat de vinil Elvax.

Envasos per a carn, formatge i peix

Entre els nous avenços en el sector de la carn, formatge i peix, es troben nous conceptes per a l'envasat de salsitxes, incloent envasos molt permeables per a varietats de formatges i salsitxes fumades. També hi ha les tapes soldables de fàcil obertura per safates de APET per a productes envasats en atmosferes modificades. Aquests nous avenços obren la possibilitat d'utilitzar un monomaterial, en comptes de substrats coextrusió, amb les consegüents avantatges de reciclatge i retallada de costos de producció.
Per primera vegada a Europa, DuPont va mostrar una pel lícula retràctil Clysar molt permeable, que suposa la base per a un nou concepte d'envasat comercialitzat als Estats Units. Consisteix en què les porcions individuals de carn s'envasen primer en la nova pel lícula Clysar i després es segellen en un paquet barrera exterior, per al seu transport al minorista. Quan en el supermercat es retira el paquet exterior, les porcions de carn adopten un to vermell viu com a resultat de l'ingrés d'oxigen. Aquest concepte permet tractar la carn eficientment en un punt central fora del mercat, sense perdre qualitat durant el transport.

Envasat de productes mèdics

En l'envasat de productes mèdics i farmacèutics un nou concepte de soldadura pelable permet emprar Tyvek no revestit, alhora que assegura un pelat net i sense pelussa. Per a aplicacions de tecnologia alimentària i farmacèutiques, DuPont presenta uns tubs basats en poliolefines (Elvaloy AC i Elvax), que no contenen clor ni superfícies àcides per solucions intravenoses. Aquest material transparent, soldable a alta freqüència i resistent a la contorsió, té una densitat relativament baixa, i això ho fa competitiu en quant a costos en relació amb el PVC flexible. Exemples d'aplicacions són els guants suaus, impermeables i elàstics, "non-Rustler Gloves" i bosses per orina segellades.

Per lactis i aperitius

DuPont porta també a aquesta fira idees d'obertura fàcil i envasat nous i molt versàtils per al sector de productes lactis i aperitius. Entre ells cal destacar les tapes d'iogurt pelable de PP, PS i altres plàstics utilitzats amb freqüència, la força d'obertura es pot adaptar a les necessitats de cada aplicació. Per a això, empren una làmina d'alumini revestit. Els seus principals avantatges són l'elevada resistència a la punció i un rang molt ampli de temperatura de segellat, essencial per obtenir un processat sense problemes i uns resultats fiables.

Altres envasos

Un altre concepte innovador és una pel·lícula transparent, termosoldable a si mateixa i de fàcil obertura, econòmica, i que combina excel lents propietats òptiques amb molt bones característiques de barrera contra l'oxigen i l'atmosfera modificada.
Es va presentar també un polímer per a segells pelables i permanents, segons les condicions de segellat. Així, la funció d'obertura fàcil pot col·locar-se en un punt específic de l'envàs.
Una altra idea és un envasat "skin" (que ja compta amb nombroses aplicacions tant en la indústria com en el comerç al detall), on el film pelable que recobreix l'envàs pot separar fàcilment del cartró i rebutjar per separat.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Roboshot Week - Última llamada

    Roboshot Week - Última llamada

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

  • Newsletter Plástico

    05/09/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis