Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Basell lanza una nueva tecnología para la producción de PP
Millora notablement les prestacions del material

Basell llança una nova tecnologia per a la producció de PP

Ibon Linazisoro15/10/2002
Spherizone és el nom amb el qual Basell ha batejat una nova tecnologia per a la producció de PP, presentada per primera vegada el passat 10 d'octubre. A més de la planta pilot amb què l'empresa compta a les seves instal·lacions de Ferrara (Itàlia) i on realitza proves des de 1998, Basell compta ja amb una planta a escala comercial amb capacitat per a 160.000 tones, ubicada a Bríndisi, al sud d'Itàlia .
El nou PP pot substituir a altres graus de PP i fins i tot altres plàstics en l'automòbil
El nou PP pot substituir a altres graus de PP i fins i tot altres plàstics en l'automòbil
Pel lícules BOPP, envasos i embalatges en general, fibres, peces per a automoció, tubs ... Tots aquests sectors es veuran beneficiats per les noves prestacions d'un polipropilè produït amb una tecnologia nova ideada per Basell. Des del mes d'agost ja està en marxa la nova planta de 160.000 tones de capacitat, realitzada mitjançant la reconversió d'una altra ja existent que utilitzava la tecnologia Spheripol. L'ampliació de les propietats del polipropilè és la primera conseqüència d'aquesta tecnologia. Li permetrà a aquest material millorar les característiques d'aplicacions de mercats tradicionals del PP, però sobretot facilitarà la seva penetració en segments de mercat amb habituals.
Un dels mercats habituals del polipropilè, el de les pel lícules BOPP, és el major camp d'aplicació d'aquest plàstic, amb un consum anual de més de 3,5 milions de tones a tot el món. Altres que també podran aprofitar els avantatges del nou PP són l'envàs i embalatge, les fibres, productes domèstics i indústria de l'automòbil. En el cas de les pel lícules BOPP, la tecnologia Spherizone ha permès a noves resines amb molt importants millores en la processabilitat, així com en les propietats mecàniques, puresa intrínseca, retenció de tractaments superficials i protecció d'aliments. Donats els excel lents resultats en aquest camp, fins i tot s'han patentat alguns graus.
Un dels mercats habituals del polipropilè, el de les pel lícules BOPP, és el major camp d'aplicació d'aquest plàstic, amb un consum anual de més de 3,5 milions de tones a tot el món

Un altre dels grans objectius són els copolímers tous, on ja hi ha plàstics que reemplacen al PVC plastificat i que s'apliquen amb un ampli ventall de temperatures i aplicacions toves d'alta resistència a la fluència. De moment aquest camp encara no s'ha explotat molt, a causa de l'alt cost dels materials.
En definitiva, i d'una manera més general, el procés Spherizone permet la producció de plàstics amb combinacions úniques de tenacitat, flexibilitat i transparència. I tot això en un procés consistent ia uns preus competitius. És important ressaltar que poden ser utilitzats en contacte amb aliments sense necessitat de processos de barreja ni coextrusió amb altres plàstics. En el sector de l'automòbil, els plàstics produïts amb aquesta nova tecnologia aporten un "equilibri immillorable", en paraules d'Anton de Vries, director d'R + D de Basell, entre resistència a l'impacte i rigidesa. Ofereixen la possibilitat de reduir molt el gruix de les parets de les peces sense perjudicar, però, les propietats mecàniques. Aquests desenvolupaments obriran noves oportunitats en la indústria d'automoció en el seu objectiu de reduir el pes dels cotxes, però també en la millora de la seguretat i el menor consum de combustible.
Així mateix, el procés Spherizone ha demostrat la seva capacitat per produir plàstics amb propietats tècniques excel·lents en aplicacions industrials. Major resistència del fos, millor rendiment davant impactes fins i tot a baixes temperatures, característiques de fluència millorades i una processabilitat molt bona són alguns dels avantatges apuntades per Anton de Vries.

Què és Spherizone?

No és freqüent el llançament de noves tecnologies en la producció de materials plàstics. En aquesta ocasió, Basell acaba de presentar el resultat d'anys d'investigació, una nova tecnologia per a la producció de polipropilè que ha batejat amb el nom Spherizone i que ja està en marxa a Bríndisi. Mitjançant un reactor circulant de dues zones, aquest procés millora les propietats del PP obtingut amb altres tecnologies.
A la planta de Bríndisi Basell va iniciar la primera planta de producció de PP mitjançant Spheripol. Va ser fa ja 20 anys quan la tecnologia Spheripol revolucionar la producció de polipropilè. Hi ha 78 plantes a tot el món utilitzant aquesta tecnologia i nou s'estan construint. La capacitat mundial de les plantes Spheripol està al voltant dels 12 milions de tones anuals, que representen més de la meitat de la capacitat mundial. En les dues últimes dècades, la tecnologia Spheripol ha estat millorada amb nous catalitzadors, ajustaments de la morfologia de les partícules en les condicions operatives i en la realització de la polimerització en diverses fases. No obstant això, la tecnologia de producció sempre s'ha basat en un circuit circulant amb una zona de polimerització.
Doncs bé, Spherizone recorre a un reactor circulant multizona aplicant tecnologia de cracking catalítica, que no havia estat considerada per a la polimerització fins fa uns pocs anys. Els grànuls del polímer es mantenen circulant contínuament entre dues zones interconnectades, cadascuna d'elles amb un règim diferent de dinàmiques de fluid.
En una de les zones les partícules sòlides es mouen cap amunt mitjançant un corrent de gas en condicions de fluïdització ràpida, després es separen del gas transportador i creuen la segona zona en un moviment descendent.
Mitjançant l'efecte d'un fluid barrera, les dues zones interconnectades poden tenir composicions de gas diferents i generar diferents materials. La freqüència augmentada de l'oscil de les partícules entre les dues zones, juntament amb altres factors, facilita la producció de polímers uniformes i homogenis amb propietats millorades

Basell i les poliolefines

Basell , sorgida fa dos anys a partir de Montell i Targor , és el major productor mundial de PP i el cinquè de PE, encara que primer a Europa. Volker Trautz, president i CEO, afirma que és una empresa enfocada a la innovació tecnològica. I dóna dades: des de la seva creació Basell ha venut llicències per a produir 2,3 milions de poliolefines, amb alguna de les seves cinc tecnologies: Spheripol per PP, hostals per HDPE bimodal, Spherilene per LLD / HDPE, Lupotech G per LLD / HDPE i MPE i Lupotech T per LDPE i copolímers EVA. A més, l'empresa desenvolupa, produeix i comercialitza sistemes de catalitzadors diversos. Està seguint una política de reconversió d'instal lacions per obtenir una major rendibilitat. Un exemple és la seva planta de Tarragona, on el juny passat es va iniciar una nova línia d 260.000 tones de PP III.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    19/09/2024

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iPlastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis