Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Gaiker-IK4 busca nuevos materiales de construcción que permitan cumplir el Código Técnico de Edificación
Materials plàstics destinats a l'estructura, sòls, sostres i parets dels habitatges

Gaiker-IK4 busca nous materials de construcció que permetin complir el Codi Tècnic d'Edificació

Redacció PU16/05/2008
El món de la construcció està evolucionant molt des del punt de vista dels materials que s'utilitzen. La normativa cada vegada és més estricta i no només es busca més qualitat i confort per a les persones, sinó materials de construcció sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

Quant a les seves propietats, el nou Codi Tècnic d'Edificació (CTE) exigeix la producció d'estructures úniques amb excel lent comportament tèrmic, acústic i resistent al foc. Aquest fet provoca problemes derivats de l'incompliment de certes especificacions del CTE.

Per això, el centre tecnològic Gaiker-IK4 està immers en la investigació i el desenvolupament de nous materials plàstics destinats a l'estructura, sòls, sostres i parets dels habitatges, que permetran satisfer les exigències marcades pel codi tècnic d'edificació.

Concretament, els objectius d'aquesta investigació són:

- Millora en l'eficiència energètica

- Millora de l'aïllament acústic

- Sostenibilitat energètica i mediambiental

- Millora del comportament al foc

Aquests objectius es materialitzen de la següent manera:

Laboratori Gaiker IK4
Laboratori Gaiker IK4.

a) Per millorar el confort ambiental i procurar temperatures agradables i constants en l'interior de l'habitació, Gaiker-IK4 servir 'acumuladors energètics naturals' a través de l'ús d'aliatges moleculars (PCM). El projecte planteja la incorporació d'aquests PCM en el si de materials tradicionals com en els morters sintètics i anivelladors o en les pròpies estructures sandvitx que confereixen a les parets i sostres. Aquests sistemes permetran acumular la calor procedent d'agents externs, com cèl lules solars, d'obligada instal lació en els edificis construïts des de l'any 2007, i cedir-lo de manera gradual per mantenir la temperatura constant.

b) D'altra banda, Gaiker-IK4 treballar en el disseny d'estructures fabricades amb materials reciclats, materials procedents de fonts naturals (de fibres naturals o resina furans), i nous agents ignífugs i respectuosos amb el medi ambient que permetin complir amb la normativa europea de comportament al foc.

Tots aquests desenvolupaments tecnològics que Gaiker-IK4 està executant formen part d'un projecte d'investigació relacionat amb materials de construcció sota el títol 'Desenvolupament d'estructures polimèriques multifuncionals per a la construcció sostenible', amb el finançament del Departament d'Indústria, Comerç i Turisme de Govern basc dins de Programa Saiotek.

En la investigació de nous materials es valora l'estalvi energètic, l'augment del cicle de vida del producte, els materials procedents de fonts naturals, la reciclabilitat de la matèria primera, el cost assequible... En definitiva, nous dissenys de materials que impulsin el mercat de la construcció cap a una evolució contínua pel que fa a beneficis socials i tecnològics es refereix.

Centre tecnològic Gaiker IK4
Centre tecnològic Gaiker IK4.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    19/09/2024

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis