Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Matrix desarrolla el primer molde trimateria para el sector del packaging
Disposa de quatre cambres calentes amb broquets d'injecció lateral i injecció amb vàlvula

Matrix desenvolupa el primer motlle trimateria per al sector del packaging

Redacció PU15/03/2006
L'empresa Matrix, la planta està localitzada a Ripoll (Girona), acaba de desenvolupar amb èxit el primer motlle tri-matèria per produir una tapa de packaging. El client que produirà el component, una important multinacional, va escollir Matrix per desenvolupar aquesta nova tecnologia per la gran capacitat tècnica oferta i per les favorables condicions que existien per desenvolupar-la, assajar i posar-la a punt, ja que Matrix disposava d'una injectora de 155 tones amb 3 unitats d'injecció, adquirida recentment.
Imagen
El nou disseny ha requerit una estreta relació amb el client i el fabricant de la màquina, ja que la cinemàtica del motlle és de tal complexitat, que ha estat necessari modificar el "soft" de la mateixa per a poder complir amb els requisits del motlle.

Per poder aconseguir l'objectiu més ambiciós del client, que era el d'injectar el producte complet amb una sola màquina, s'ha hagut d'instal lar en aquesta màquina una quarta unitat d'injecció i poder assajar la injecció d'una quarta peça dins del motlle trimateria.

El departament d'enginyeria de Matrix ha treballat diversos mesos per a poder desenvolupar tota la tecnologia del motlle, en la qual s'han aplicat idees que estan en procés de ser patentades.

L'objectiu inicial marcat pel client, s'ha aconseguit millorar en un 10 per cent, gràcies a un nou sistema de gir. Aquest sistema permet absorbir les inèrcies provocades per la rotació a gran velocitat de parts del motlle i frenar en l'últim instant, sense emprar elements mecànics ni micros de posició. El motlle disposa de quatre cambres calentes amb broquets d'injecció lateral i injecció amb vàlvula, dissenyades i construïdes íntegrament en Matrix.

Imagen
El concepte principal es basa en la injecció de dues peces separadament i la seva unió mitjançant una tercera injecció a manera de soldadura, de tal manera, que en cada cicle s'expulsa la peça completa més el quart component.

Aquestes noves aplicacions obren un nou camp d'enormes possibilitats dins del sector del packaging, ja que permeten desenvolupar peces que poden ser unides o muntades dins del motlle.

La direcció de Matrix creu que el futur passarà per tenir unitats productives on el motlle jugarà un paper molt important, perquè ha injectar diverses peces i unir-les amb injecció o muntar dins el motlle. Aquesta tecnologia necessita màquines d'injecció amb diversos eixos i amb una gran flexibilitat. Els mètodes tradicionals requereixen un motlle i una màquina per a cada element, a més de la màquina de muntatge per a ensamblar. Això ha suposat sempre una gran inversió en màquines i espai, de manera que el cost del producte acabat és molt alt.

Imagen
La gran pressió per baixar preus que pateix actualment el sector del plàstic i el de la fabricació de motlles obliga a buscar alternatives tecnològiques que permetin competir amb els nous mercats emergents, on els costos són menors que en els països desenvolupats.

Amb aquest nou desenvolupament Matrix dóna un nou pas per consolidar-se com motllista líder dins del sector i que va tenir el seu inici en obrir la nova planta de Ripoll l'any 2003.

Amb aquest nou desenvolupament Matrix dóna un nou pas per a consolidar-se com motllista líder dins el sector i que va tenir el seu inici en obrir la nova planta de Ripoll l'any 2003
Imagen
La superfície total de 4.300 metres quadrats permet disposar d'espai per poder instal lar la màquina d'injecció adquirida pel client juntament amb tots els sistemes perifèrics, com robots, unitats de refrigeració, etc. i poder posar a punt tot el sistema.

L'estratègia de Matrix ha estat sempre la de donar als seus clients un servei complet, col·laborant des del primer moment en el disseny del producte, fins a la fase d'homologació del mateix en les seves pròpies instal·lacions. Amb aquest objectiu, es va potenciar el Centre Tecnològic amb una màquina Husky de 400 tones, a la qual es va instal·lar una unitat vertical d'injecció Windsor per realitzar la posada a punt de motlles de bi-injecció i una nova màquina Ferromatik de 155 tones amb 3 clavegueres per a projectes de R + D.

Al febrer de 2004, plàstics Universals (número 91) va publicar un extens reportatge sobre l'empresa Matrix.

foto

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    23/05/2024

  • Newsletter Plástico

    16/05/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis