Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a PVC orientado, una opción sostenible para el transporte de agua potable
Avantatges d'una tecnologia innovadora i patentada mundialment

PVC orientat, una opció sostenible per al transport d'aigua potable

Molecor

14/04/2014

La canonada de PVC orientat (PVC-O) és una canalització per al transport i distribució d'aigües a pressió que, gràcies al seu innovador sistema de fabricació i a la seva característica estructura laminar, utilitza menor quantitat de matèria primera i d'energia durant la seva fabricació i ús posterior. Entre les característiques més importants en referència a la seva qualitat i eficiència s'ha de destacar que és 100% reciclable, químicament homogènia i inerta, resistent a la corrosió i de llarga vida útil. Totes aquestes propietats fan d'aquest tipus de canonades una solució perfecta per a la gestió dels recursos hídrics disponibles.

El material no es veu alterat químicament, roman intacte i és totalment immune a la corrosió
El material no es veu alterat químicament, roman intacte i és totalment immune a la corrosió.

Optimització de recursos hídrics

La completa estanqueïtat de les unions dels tubs, gràcies a la junta elàstica de gran qualitat utilitzada, i al perfecte disseny de les copes de les canonades TOM, desenvolupades per l'empresa espanyola Molecor amb PVC-O, facilita el muntatge dels tubs i augmenta el rendiment d'instal·lació, evitant fugides de l'aigua canalitzada.

La canonada de PVC-O és el millor aliat en l'estalvi de recursos hídrics. I, a diferència de xarxes instal·lades en altres materials, en els quals la degradació química pot produir fugides importants de l'aigua canalitzada, les canonades TOM són l'eina apropiada per a la gestió dels recursos hídrics durant generacions.

Material químicament inactiu

El PVC-O és un material químicament inert enfront de totes les substàncies químiques de la naturalesa, per la qual cosa és possible enterrar les canonades en qualsevol tipus de sòl sense córrer risc i sense la necessitat de posar recobriments de protecció, amb el consegüent estalvi que suposa. A més, com hem dit anteriorment, s'eviten problemes de degradació del propi material, la qual cosa eviten fugides d'aigua o la filtració de substàncies a l'interior de la mateixa que podrien alterar la qualitat i puresa de l'aigua.

Procés de producció d'una canonada TOM de PVC-O
Procés de producció d'una canonada TOM de PVC-O.

Aquesta inèrcia química del PVC-O també aconsegueix, que els desinfectants que conté l'aigua, com el diòxid de clor, no ataquin a la paret interior del tub, la qual cosa manté inalterada la seva vida útil.

Resistent a la corrosió

Gràcies a que el material no es veu alterat químicament, roman intacte i és totalment immune a la corrosió. El PVC-O és un material homogeni, que no porta ni recobriments ni proteccions catòdiques (que sí podrien degradar-se i reduir la vida útil de la canonada en cas de despreniment o mal funcionament).

Al contrari del que ocorre amb les canonades de fosa dúctil, per les de PVC-O no cal triar recobriments especials en funció del terreny on vagin a instal·lar-se, ja que, ni tenen cap recobriment, ni sofreixen desgast del morter de ciment perquè tampoc ho porten. D'aquesta forma, s'assegura que mai es produeixin punts de corrosió que alterin la qualitat de l'aigua, la qual cosa, en casos extrems, suposaria que se sobrepassessin els límits establerts en el RD 140/2003, convertint-se en aigua no apta per a consum i un problema de salut pública.

Les canonades de PVC-O més elàstiques, més lleugeres i s'instal·len millor que les fabricades amb altres materials
Les canonades de PVC-O més elàstiques, més lleugeres i s'instal·len millor que les fabricades amb altres materials.

Total qualitat de l'aigua

Està comprovat que en les canonades de PVC-O no es produeix cap migració dels components de la conducció a l'aigua que transporta, per la qual cosa es pot assegurar que la qualitat del fluid roman intacta permanentment.

En el cas de les canonades TOM de Molecor, la no migració de substàncies des de la canonada està comprovada gràcies al compliment dels requeriments sanitaris vigents a Espanya o França, entre uns altres.

Cabal constant de circulació del fluid

El caràcter excepcionalment llis de la paret interior de les canonades TOM afavoreix el flux i limita els eventuals dipòsits que ho podrien obstaculitzar. Per al transport d'aigua potable, aquestes propietats són indispensables per preservar la qualitat de la mateixa, ja que aquesta podria veure's alterada, si els dipòsits incrustats anessin arrossegats pel fluid. Tals dipòsits podrien arribar fins i tot, a provocar avaries en elements de la xarxa, com poden ser les bombes, per obturació en els mecanismes de funcionament. La mínima formació de dipòsits en les canonades de PVC-O fa que el diàmetre interior no es vegi reduït i, d'aquesta forma, s'assegura el manteniment del cabal del fluid pel qual la canonada ha estat dissenyada durant tota la seva vida útil.

Cal tenir en compte també que el procés d'orientació molecular patentat mundialment per Molecor produeix un augment molt significatiu de la capacitat hidràulica respecte a canonades fabricades amb altres processos o materials.

Les parets interiors llises afavoreixen el flux i limita els eventuals dipòsits que ho podrien obstaculitzar
Les parets interiors llises afavoreixen el flux i limita els eventuals dipòsits que ho podrien obstaculitzar.

100% reciclable

Una altra qüestió a tenir en compte, és que les canonades TOM de PVC-O són 100% reciclables, per la qual cosa després d'haver acabat el seu ‘cicle de vida útil’, el material pot ser reciclat i reutilitzat en altres aplicacions. D'aquesta forma, es redueix el consum de matèries primeres i també el volum de residus generats, amb el que contribueix de forma més positiva en el correcte desenvolupament sostenible del planeta.

Comentaris de l'article/notícia

#1 - Martha Velandia
30/04/2014 17:35:22
Me parece muy interesante esta aplicacion, y sobre todo los ahorros que generaria. Tengo una consulta y es que tipos de aditivos usarían en este tipo de extrusion y teniendo en cuenta que es para agua potable?? mvelandia@carboquimica.com.co

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    19/09/2024

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iPlastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis