Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Tarragona será la sede europea de la división de resinas estirénicas de Lanxess
Lanxess aplica un programa de reducció de costos per salvar la divisió d'estirè

Tarragona serà la seu europea de la divisió de resines estirénicas de Lanxess

Nerea Gorriti15/09/2005
El conseller delegat de Lanxess, Axel Claus Heitmann, va anunciar el passat mes de setembre que la companyia traslladarà la seva seu europea de la divisió d'estirè de Dormagen (Alemanya) a Tarragona, dins d'un programa de mesures que la companyia alemanya ha adoptat per reorientar la divisió de resines, que durant els últims anys ve registrant elevades pèrdues a Europa. La companyia augmentarà la capacitat de producció de la planta tarragonina de les 120.000-170.000 tones anuals, en una operació que suposarà una inversió de 16 milions d'euros. A mitjan 2006 traslladarà de forma gradual part de les competències de la fàbrica alemanya a Tarragona i té previst realitzar inversions de 25 milions d'euros en el camp dels estirè en els pròxims dos anys.
Imagen
Aquestes mesures formen part del programa de reducció de costos que la companyia Lanxess s'ha vist obligada a adoptar si vol recuperar la rendibilitat de la seva divisió.

Segons dades proporcionades per la companyia, la fàbrica de Tarragona produeix 120.000 tones d'estirè que es veuran ampliats fins a les 170.000 tones en una operació que costarà a l'alemanya 16 milions d'euros. Aquesta i altres mesures, han estat adoptades per Lanxess per reactivar la divisió d'estirè entre les quals s'inclouen retalls de personal i salari a la planta alemanya i un canvi global d'estratègia.

La companyia ha invertit més de mil milions d'euros en ABS durant els últims deu anys, però, la divisió no ha generat beneficis. "Tot i la inversió i de l'augment de producció, no s'ha aconseguit un sol any estar en positiu", afirmava Axel Claus Heitmann, "això no pot continuar així, no podem tolerar tenir més perdudes".

En el procés de reorientació del grup Lanxess "té prioritat màxima el preu per sobre de la quantitat", va subratllar Heitmann, i ha advertit que "dos terços dels nostres negocis encara operen amb marges insatisfactoris".

Tarragona, "cor" d'Europa de producció de resines d'estirè

"Hem d'aprofitar aquest cicle positiu en el sector químic i reestructurar les nostres dues plantes d'estirè a Europa ubicades a Tarragona ia Alemanya", avançava el conseller delegat. De la reestructuració, la planta que ha sortit més airosa ha estat la de Tarragona ja que segons el responsable de la companyia, "va presentar importants propostes" i la comparativa d'estructures de costos d'ambdues, des matèria primera, cadena de valor fins a la producció final, així com els acords amb els sindicats a Espanya, van fer que la companyia alemanya es decantés la catalana. També, va apuntar "és una decisió a favor d'Espanya com a emplaçament industrial". Heitmann va aclarir que la decisió d'apostar per Espanya es basa també en la implicació de la Generalitat, que col·laborarà a través de l'Agència Catalana d'Inversions a subvencionar l'augment de la capacitat a Tarragona en concepte de R + D, a més de pel establiment de la seu central europea en aquesta ciutat.

"Tarragona serà el cor de la nostra activitat a Europa, mentre que a Dormagen es faran especialitats, sobretot per Bayer", va assegurar el conseller delegat de Lanxess, que va explicar que això significarà reduir dos terços la capacitat de producció a Alemanya i acomiadar a 300 persones ".

Aplicant, la nova sèrie de mesures restrictives, Lanxess preveu estalviar a Espanya a partir del 2006, deu milions d'euros en el negoci d'estirè.

Mesures restrictives per a la planta d'Alemanya

La planta alemanya serà més afectada en la reestructuració. Portarà a terme grans "sacrificis", anunciava el conseller delegat i veurà reduïda la seva capacitat de producció en dos terços, mentre que la resta es dedicarà a la fabricació d'un producte exclusiu per Bayer.

Altres mesures adoptades per la companyia i que afecten directament el personal són, l'acomiadament de 300 treballadors de la fàbrica de Dormegen. "És un exemple de solidaritat per ajudar a reestructurar tot el mercat d'estirè i poder sanejar una unitat de negoci que com a tal està morta", afegia Heitmann.

Imagen

Objectiu: reactivar la divisió amb un canvi d'estratègia

"El mercat d'ABS no té pietat amb empreses que no poden adaptar-se, de manera que no podem perdre més temps. No només es tracta d'estalviar, sinó que és una forma que aquest negoci tingui futur ". Amb aquestes paraules el conseller delegat introduïa les mesures que han adoptat per fer front al futur i aconseguir el seu principal objectiu: "fer negocis rendibles". Per aconseguir-ho, han apostat per un canvi d'estratègia basat en el preu més que en la quantitat. "Renunciar a les quantitats de producció si amb elles no aconseguim preus de mercat desitjables. Ja hem aconseguit els nostres primers èxits, però encara tenim dèficit estructural intern ". Dos terços dels seus negocis, operen amb marges insatisfactoris per a la companyia alemanya. La nova estratègia i la reestructuració són els dos factors principals per a la recuperació.
Imagen

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    09/05/2024

  • Newsletter Plástico

    02/05/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis