Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Instalaciones comerciales a gran escala con tuberías de gas de poliamida Rilsan PA11
La societat ATMOS Energy (EUA) va realitzar en 2009 la seva primera instal·lació comercial a gran escala amb P-11 en la seva Divisió Mid-Tex

Instal·lacions comercials a gran escala amb canonades de gas de poliamida Rilsan PA11

Pratik Shah, market manager O&G & Account Manager Technical Polymers Arkema Inc.08/05/2013
En diferents conferències enfocades a aplicacions de canonades de plàstic, Arkema ha presentat les proves i el desenvolupament de la canonada de gas d'alta pressió fabricada amb Poliamida Rilsan PA11.
Imagen

Des de finals de 2008, d'acord amb l'esmena introduïda a l'Apartat 192 del Títol 49 del Codi de Reglaments Federals del Departament de Transport d'Estats Units (DOT per les seves sigles en anglès), els circuits de canonades de plàstic de Poliamida Rilsan Arkema PA11 compten amb el vistiplau del DOT per emprar-se també en instal·lacions de gas natural.

ATMOS Energy, a l'avantguarda

La societat ATMOS Energy (EUA) va realitzar en 2009 la seva primera instal·lació comercial a gran escala amb P-11 en la seva Divisió Mid-Tex, amb al voltant de deu programes principals de substitució diferents. L'any 2012, va tancar amb més de 48 quilòmetres de canonades de PA11 operatives, havent realitzat 4 projectes clau rellevants en l'Estat de Texas: en Coolidge en 2010, Hubbard i Grossbeck en 2011 i en Priscilla en 2012 i un altre projecte encara en procés d'instal·lació.

La instal·lació de poliamida Rilsan PA11: idèntica a la del polietilè (PE)

ATMOS Energy no va utilitzar cap equip especial. La instal·lació del PA11 es va fer emprant els mateixos equips, valors i procediments:

  • Soldadora per fusió
  • Processadors d'electrofusión
  • Pressió interfacial de fusió
  • Premses de tancament
  • Límits de radi de curvatura
  • Procediments i equips de manipulació
  • Precaucions respecte al corrent estàtic i altres procediments de seguretat
Imagen

La instal·lació en ATMOS Energy es va realitzar per 4 mètodes: rasa a cel obert, perforació horitzontal en vials i masses d'aigua, instal·lació de rastrejador i cintes de senyalització i finalment, per reposició de servituds mínima

El mètode d'unió va ser mitjançant soldadura per fusió. En la instal·lació en ATMOS Energy es van emprar soldadoras per fusió hidràuliques (de 28' o més). Es van utilitzar piròmetres de contacte per garantir la temperatura adequada a banda i banda de la placa calentadora, sent la temperatura de la placa calentadora de 260 °C (500 ºF) abans de cada fusió. Va caldre moure la cortadora fins als topalls de tots dos extrems de la canonada.

En fer-ho manualment, es va emprar una clau d'ajust dinamométrica amb un adaptador de fàbrica. Es va utilitzar repetidament una clau de grandària 30-46 peus-lliures per a una canonada DR11 de 4’’ fins que la junta es va refredar prou.

Imagen

Assaig de doblegat

ATMOS Energy ha exigit assajos de fusió amb certa freqüència, a determinats intervals i també per a la primera junta, posteriors a qualsevol engegada. Les juntes de fusió es van tallar i es va dur a terme un assaig de doblegat en tres segments de la soldadura en els punts corresponents als angles de 60º, 180º i 300º.

Imagen

Electrofusión

Durant les tasques de manteniment realitzades, es van instal·lar diverses tes per a escomesa i es van utilitzar raspadoras OEM per raspar la canonada. Es produeix una compensació de la temperatura, és a dir, el lector llegeix el codi de barres del connector i depenent de la temperatura exterior, determina l'amperaje i el temps per a una òptima electrofusión. D'altra banda, es van emprar maniguets roscats múltiples en tots dos costats de les tes de derivació per assegurar-se que la canonada estava completa i s'ajustava totalment a la base de la Te de derivació unida per electrofusión.

Proves hidrostàtiques

Es van realitzar proves de pressió a algunes seccions de les canonades de poliamida PA11. ATMOS Energy va realitzar proves hidrostàtiques i pneumàtiques. La pressió obtinguda en la prova va ser 1,5 vegades la pressió de disseny, durant 8 hores. Va ser difícil purgar l'aigua de les seccions baixes de les canonades, per la qual cosa es prefereix la prova pneumàtica. Si la temperatura de la canonada anés elevada, sense atendre al motiu, ha d'ajustar-se la pressió de l'assaig de fugides

Imagen

Avantatges de la canonada de poliamida Rilsan PA11

Durant dècades, s'han utilitzat circuits d'acer i polietilè per transportar hidrocarburs. Amb la poliamida Rilsan PA11, ara s'afegeix una nova opció per triar i aquesta selecció es basa en les diferents condicions de funcionament: pressió, temperatura, entorn químic.

En comparació dels circuits de canonades de polietilè, la poliamida PA11 suporten:

  • Pressió de funcionament més alta
  • Temperatura de funcionament més alta
  • No es degraden en terrenys contaminats per hidrocarburs
  • Major resistència a la tracció (perforació direccional horitzontal més llarga)
  • En comparació dels circuits de canonades d'acer, les PA11:
  • No requereixen protecció catòdica (PC) (costos de manteniment mínims)
  • Radio de curvatura més petit (perforació direccional horitzontal més curta)
  • Disponibles en bobines (instal·lació més ràpida)
  • Juntes de fusió (es prescindeix de la soldadura més cara)

Inversió

Respecte al cost de propietat, les infraestructures són actius a llarg termini, per la qual cosa és essencial tenir en compte els costos de manteniment del circuit de canonades. El cost total de propietat (TCO) d'un actiu en funcionament és:

CosteTotal de Propietat (TCO) = Depreciació(D)+Despeses de funcionament (OpEx)

La inversió total de capital (CapEx) inclou: el disseny, el material i les despeses d'instal·lació. Les despeses de funcionament (OpEx) es calculen en funció dels costos de manteniment del circuit de canonades

Imagen

No obstant això, no sempre és fàcil adonar d'aquestes despeses. Els OpEx dels circuits de canonades d'acer poden incloure: Necessitats de regulació (per exemple, una inspecció de fugides periòdica), despeses de manteniment de les canonades (sistemes de PC, recanvis d'ànodes, revestiments protectors anticorrosión, etc.), costos de futures ampliacions o nous serveis, etc. i despeses de reparació.

Incloem quadre amb la inversió total de capital per a canonades amb Poliamida Rilsan PA11.

Imagen

Conclusions

Les instal·lacions de Poliamida Rilsan d'Arkema PA11 que ATMOS Energy ha dut a terme garanteixen una instal·lació sobre la base de tècniques conegudes i amb eines habituals, seguretat en el seu funcionament amb pressions més altes que les de les canonades de polietilè, disponibilitat comercial i reducció en els costos de manteniment. Arkema està oberta a la col·laboració amb altres empreses a tot món per dur a terme projectes similars

Imagen
Imagen
foto

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Roboshot Week - Última llamada

    Roboshot Week - Última llamada

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

  • Newsletter Plástico

    05/09/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & Rubber

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis