Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a EPS, unión del ahorro energético y la gestión eficiente del residuo
Actualment Anape compta amb sis centres de reciclat dedicats a la gestió i reciclat de residus de Poliestirè Expandit

EPS, unió de l'estalvi energètic i la gestió eficient del residu

Anape (Associació Nacional de Poliestirè Expandit)21/09/2012
El Poliestirè Expandit (EPS) és un material plàstic cel·lular amb nombroses aplicacions. Les seves característiques de versatilitat, higiene, lleugeresa, capacitat d'aïllament tèrmic, resistència a la humitat i alta capacitat de protecció li converteixen en el material aïllant o d'envàs/embalatge ideal.

Anape és l'associació que agrupa a la indústria espanyola del Poliestirè Expandit (EPS). El seu objectiu principal consisteix a servir de representació del sector davant els diversos interlocutors, aportar als usuaris de productes de poliestirè expandit tota la informació que demandin sobre aquest material i fomentar el desenvolupament d'activitats que potenciïn el seu coneixement i utilització.

L'EPS es caracteritza per ser un material 100% reciclable
L'EPS es caracteritza per ser un material 100% reciclable.

En l'actualitat un aspecte que necessàriament han d'incorporar tots els productes és l'anàlisi i establiment d'iniciatives que promoguin el reciclatge de residus i la reutilització al final de la seva vida útil. Amb aquest tipus de mesures, s'aconsegueixen minimitzar els impactes a l'entorn gràcies a una indústria compromesa, que posa els mitjans per aconseguir una correcta gestió dels residus del producte.

L'EPS es caracteritza per ser un material 100% reciclable. Si a això li afegim els recursos que ha disposat la indústria per fomentar un adequada gestió dels residus, fan que aquest material se situï com una eina útil per a la protecció del medi ambient, a l'una que es garanteix un ús eficient dels recursos gràcies a la seva alta capacitat aïllant.

A nivell domèstic el poliestirè expandit es gestiona a través dels contenidors grocs destinats al plàstic. També pot ser lliurat en els punts nets o centres de recollida convinguts amb diferents organitzacions públiques i mercantils per realitzar l'apilament d'aquest material.

Per afavorir la correcta gestió, tractament i reciclat dels residus d'envàs i embalatge i els generats pel sector de la construcció i rehabilitació d'edificis es van constituir l'any 2000 els centres RESSÒ-EPS. El seu mecanisme de funcionament es basa que quan s'ha generat una quantitat suficient de residus, aquests es traslladen als Centres, on són valorizados, gestionats i tractats sota la supervisió d'Anape.

El reciclatge d'EPS contribueix a la protecció del medi ambient
El reciclatge d'EPS contribueix a la protecció del medi ambient.

Aquests Centres són empreses especialitzades en el reciclat de poliestirè expandit que parteixen d'empreses transformadores d'aquest material, la qual cosa suposa una elevada sinergia ja que una de les opcions de reciclat quan els residus estan suficientment nets consisteix a introduir-los novament en el procés de fabricació de l'EPS.

Aquests centres de reciclat es constitueixen de conformitat al que es disposa a la legislació establerta en matèria ambiental i de gestió de residus. A més del seu paper d'empreses recicladoras també actuen donant un servei d'emmagatzematge i transport dels residus en els punts on aquests s'originen i concentren.

Actualment Anape compta amb sis centres de reciclat dedicats a la gestió i reciclat de residus de poliestirè expandit. Aquests centres estan establerts en diferents punts de la geografia espanyola com Andalusia, Illes Balears, Catalunya, Galícia i Madrid i formen part del Projecto RESSÒ EPS per recollir, reutilitzar i reciclar l'EPS post consum. En aquest Projecte d'Anape també col·laboren Cicloplast, entitat constituïda per a l'adequada gestió dels residus plàstics i, a través d'un conveni de col·laboració, Ecoembes, entitat dedicada a la gestió de residus d'envàs i embalatge.

Blocs amb material reciclat
Blocs amb material reciclat.

El procés de reincorporació de l'EPS recuperat a la fabricació de nou material és molt senzill: mitjançant un procés de triturado, és possible reintroducir l'EPS en el procés productiu i obtenir així nou material amb gairebé idèntiques prestacions que l'obtingut de matèria primera verge. Quan el material sobrant no pugui ser reciclat en el propi procés es pot optar per la recuperació energètica, gràcies al seu alt poder calorífic, en instal·lacions adequades per a això.

Anape segueix treballant pel reciclat promovent i supervisant els centres RESSÒ-EPS. L'Associació i tota la indústria del poliestirè treballen activament per ampliar la xarxa de centres i augmentar així les xifres de reciclat d'EPS.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Nacional de Poliestireno Expandido

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Roboshot Week - Última llamada

    Roboshot Week - Última llamada

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

  • Newsletter Plástico

    05/09/2024

Enllaços destacats

Enfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & RubberFundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis