Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La gastronomía española tendrá su salón en Singapur, Delicioso Spain

L'interès per la gastronomia espanyola no deixa de créixer a Àsia

La gastronomia espanyola tindrà el seu saló a Singapur, Deliciós Spain

Redacció Interempresas21/05/2012
Fira de Barcelona i MP International, un dels majors operadors firals d'Àsia, tenen previst organitzar a Singapur el saló ‘Deliciós Spain’, dedicat a la gastronomia i restauració espanyoles. El certamen se celebrarà de l'1 al 3 de novembre de 2012 coincidint amb la fira Àsia Wine Expo, centrada en els vins, i el certamen Oishii Japan, enfocat al menjar i les begudes japoneses. La iniciativa, fruit de l'acord entre els dos operadors firals, permetrà a les empreses espanyoles promocionar els seus productes en països emergents amb un gran potencial de negoci per al sector alimentari.

Fira de Barcelona i MP International, que han creat una joint venture per organitzar conjuntament aquest i uns altres possibles esdeveniments enfocats al mercat asiàtic, van presentar la nova cita fira durant la fira Alimentària.

Presentació del nou saló durant la passada edició de la fira Alimentària 2012
Presentació del nou saló durant la passada edició de la fira Alimentària 2012.

El nou saló, de caràcter professional, preveu atreure la visita de distribuïdors i majoristes d'alimentació, hotelers i restauradores, tendeixis gourmet i empreses de catering, procedents de Singapur, Indonèsia, Filipines, Tailàndia, Vietnam, Austràlia, Xina, Hong Kong i Corea del Sud.

Per al president de Fira de Barcelona i del saló Alimentària, Josep Lluís Bonet, “l'objectiu és que les empreses espanyoles d'alimentació, begudes i restauració puguin aprofitar aquesta plataforma firal per donar a conèixer els seus productes i comercialitzar-los en un mercat tan dinàmic com el d'Àsia/Pacífic i, d'aquesta forma, compensar, especialment en aquests moments de crisis, la debilitat de la demanda interna”.

“Els països emergents de la regió Àsia/Pacífic –precisa Bonet– tenen ja una classe mitjana amb un important potencial de compra que comença a adquirir nous hàbits alimentaris i es fixa en la dieta mediterrània com una forma sana i equilibrada de gaudir del menjar. En aquest context, els productes espanyols tenen una gran oportunitat de vendre's al món”.

Segons Bonet, president de president de Fira de Barcelona, “és una aventura que pretén ajudar al teixit productiu espanyol als mercats internacionals de forma ràpida. Espanya ha arribat tard a la internacionalització. Creiem que les fires, i concretament Fira de Barcelona, poden ajudar molt en aquesta adreça, sobretot a les pimes”.

Ricard Zapatero, director de negoci internacional de Fira de Barcelona
Ricard Zapatero, director de negoci internacional de Fira de Barcelona.

Està previst que ‘Deliciós Spain’ se celebri a Singapur coincidint amb Wine Àsia Expo, una de les fires de referència dedicada als vins, licors i begudes espirituosas que atreu anualment a visitants de 39 països, i Oishii Japan, un esdeveniment focalitzat en la gastronomia japonesa.

Una iniciativa que pretén ajudar a les empreses espanyoles, “sobretot a la pimes”, a donar-se a conèixer en un mercat d'un grandíssim potencial com és Àsia”, va apuntar Ricard Zapatero, director de negoci internacional de Fira de Barcelona.

Els productes espanyols a Àsia creixen. L'any 2011 les exportacions van superar els 2.000 milions d'euros i hi ha molta gent que inverteix, ven i té negoci a Àsia. De l'any 2010 a l'any 2011, els percentatges de creixement sobre aquests dos mil milions d'euros –que és una xifra petita comparada amb el que fan els italians o francesos o altres països– que han tingut els diferents països són enormes. Del 2010 al 2011 Xina ha crescut un 110%, Singapur un 62%, Filipines un 43%, Coreja del sud un 87%, Indonèsia un 42%.... el que demostra el major interès per la gastronomia espanyola”.