Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a París, ciudad de la luz, capital mundial de la maquinaria en 2012
Intermat 2012 es va celebrar del 16 al 21 d'abril en el recinte firal de París-Nord Villepinte

París, ciutat de la llum, capital mundial de la maquinària en 2012

David Muñoz27/04/2012

27 d'abril de 2012

Intermat, el Saló Internacional d'Equipaments i Tècniques per als sectors de la Construcció i els Materials, va tancar les portes de la seva novena edició el passat 21 d'abril, amb un balanç realment positiu. Gràcies als seus 1.350 expositors (67% internacionals) i als seus més de 200.000 visitants (dels quals 145.082 es van identificar com a visitants comercials), el certamen parisenc es consolida com una de les grans cites mundials del sector, amb una especial incidència als mercats del Mediterrani i d'Àfrica.
Intermat 2012 va gaudir de més de 350.000 m2 de superfície per exposar les últimes innovacions del mercat
Intermat 2012 va gaudir de més de 350.000 m2 de superfície per exposar les últimes innovacions del mercat.

Pels quals assistim a Intermat 2012, la fira ha servit per constatar que més enllà de les fronteres espanyoles, el sector de la maquinària de Construcció i l'Obra Pública està viu, molt viu. Enfront de la delicada situació que travessa aquesta indústria al nostre país, amb una caiguda incessant de les vendes d'equipament nou des de l'any 2007, la trobada parisenca ha plasmat la recuperació que experimenten durant els últims mesos bona part dels fabricants internacionals, que es manifesta en un increment de la facturació, a nivell global, d'un 34% durant el passat 2011. A això cal sumar que el país on se celebra Intermat, França, també ha retrobat la senda de la recuperació, la qual cosa ja li va valer per aconseguir durant el passat any percentatges de creixement en les vendes de maquinària lleugera i pesada propers al 30%.

Encara que des de diferents trobades professionals que van tenir lloc en la fira s'apuntava al fet que aquesta tendència ascendent al mercat internacional pot ralentir-se durant aquest any 2012, la veritat és que en el certamen el que es respirava era optimisme. De fet, com assenyala la comissària general d'Intermat, Maryvonne Lanoë, aquesta edició ha destacat pel seu alt caràcter comercial. “El valor total de la maquinària exposada durant aquests sis dies va estar en prop dels 2 bilions de dòlars, del que estimem que un 5% es va poder plasmar finalment en operacions de compra, la qual cosa equivaldria a, aproximadament, 100 milions de dòlars”. Però és que a més, Intermat 2012 també ha servit perquè professionals de la maquinària formalitzessin i reforcessin diversos acords de col·laboració.

L'edició d'aquest any va comptar amb una excel·lent assistència, estimada en uns 200.000 visitants
L'edició d'aquest any va comptar amb una excel·lent assistència, estimada en uns 200.000 visitants.

Perfil internacional

Dels 1.350 expositors que van participar en aquesta novena edició d'Intermat, el 67% procedien de fora de França, la qual cosa ha dotat a la fira d'un major caràcter internacional respecte a l'anterior cita del 2009. Els països que major nombre d'empreses van aportar van ser Itàlia, Xina, Alemanya, Turquia, Japó, Corea, Gran Bretanya, els Països Baixos, Estats Units, Espanya i l'Índia, amb dos pols clarament oposats. D'una banda, és de destacar la nombrosa presència de signatures xineses. Com s'assenyalava des de la fira, “el món està canviant i Intermat és un mirall d'aquesta transformació”, per això, en el recinte parisenc, es van poder veure stands de fabricants xinesos de maquinària que poc o res havien d'envejar als de les marques occidentals més consolidades. El gran increment d'expositors xinesos es va manifestar en una ocupació total de superfície propera als 26.000 m2 i en un 9% del nombre total d'expositors. Això posa de manifest que la indústria xinesa es pren molt de debò el mercat europeu i que, com va ocórrer antigament amb els fabricants japonès o sud-coreans, Xina sembla cada vegada més preparada per competir en la indústria d'alta tecnologia.

Intermat 2012 va gaudir de la presència de la majoria de les grans multinacionals del mercat d'OP i Construcció
Intermat 2012 va gaudir de la presència de la majoria de les grans multinacionals del mercat d'OP i Construcció.
Per contra, en el costat oposat de la balança, es pot assenyalar que un dels països que han perdut més força quant a la seva presència en Intermat, ha estat Espanya, amb una disminució notable del nombre d'expositors aportats respecte a l'anterior edició de 2009, malgrat la destacable assistència d'Anmopyc i d'alguns dels seus associats.

Aparador d'innovacions

Hagut de sobretot a l'entrada en vigor de les noves normatives d'emissions, els fabricants de maquinària realitzen durant els últims mesos un gran esforç innovador per llançar nous productes i per renovar bona part dels seus catàlegs. Hi ha signatures que han anunciat fins i tot la presentació durant aquest any de més de 60 nous productes. Per tant, Intermat 2012 ha estat para moltes d'aquestes marques un extraordinari aparador per llançar a nivell internacional vàries d'aquestes novetats.

El recinte exterior va explicar també amb una àmplia zona destinada a les demostracions de maquinària
El recinte exterior va explicar també amb una àmplia zona destinada a les demostracions de maquinària.
El gran increment d'empreses xineses es va manifestar en una ocupació total de superfície propera als 26.000 m2 i en un 9% del nombre total d'expositors

Els usuaris de la maquinària busquen models cada vegada més ràpids, més silenciosos, més eficients, més productius, més segurs i més econòmics (sobretot en el consum) i els fabricants han aprofitat la fira per mostrar-los a tots ells les seves respostes més avantguardistes a tots aquests requeriments.

En el recinte interior i exterior de la fira els assistents van poder veure des de les grues més mastodónticas fins a petits components hidràulics o electrònics, des d'equips capaços de treballar a grans profunditats fins a productes que permeten aconseguir altures de vertigen, des de màquines amb possibilitat de carregar tones i tones de material fins a dispositius que caben en el palmell de la mà.

El respecte mediambiental va ser, sens dubte, un dels valors a l'alça en aquesta edició, prova del fort compromís de molts dels fabricants per la conservació del nostre planeta. De fet, van ser varis els exemples d'equips híbrids i elèctrics que es van mostrar, al marge, per descomptat, de la incorporació dels nous motors, de menors emissions, en la resta de les màquines.

A més de l'exposició de productes, Intermat 2012 també es va consolidar com un gran fòrum de trobada per als professionals, on debatre, exposar i compartir idees i opinions. Com s'indica des de l'organització, “durant aquesta excepcional setmana, la fira ha donat la benvinguda als màxims responsables de molts dels principals fabricants de maquinària del món, estant representat entorn del 80% del mercat global”.

Conferencies, taules rodones, jornades tècniques, rodes de premsa… tot va contribuir a fer de París la capital mundial de la maquinària de Construcció i Obra Pública del 16 al 21 d'abril.

La maquinària per a excavació i el moviment de terres va ser un dels segments destacats en la fira
La maquinària per a excavació i el moviment de terres va ser un dels segments destacats en la fira.

Representació institucional

Intermat 2012 va ser oficialment inaugurada per Bernard Accoyer, president de l'Assemblea Nacional de França, i el saló també va comptar amb presències notables com la de Patrick Bernasconi, president de l'Associació Francesa d'empreses d'Enginyeria Civil, o la de Johann Sailer, president de CECE (el comitè europeu de maquinària de construcció).

També va destacar l'assistència de l'ambaixador d'Unió dels Emirats Àrabs a França, Mohamed Meer Abdalla Al Raeesi, que va acudir per recolzar el certamen Intermat Middle East, que tindrà lloc del 8 al 10 d'octubre de 2012 a Abu Dhabi. “Aquest esdeveniment anual a Abu Dhabi és una oportunitat real per als estats del Golf per promocionar a les companyies constructores que operen a la regió, les seves innovacions, resultats i projectes, així com una ocasió única perquè els expositors comparteixin les seves experiències”, assenyalava Al Raeesi referent a aquesta fira.

Intermat 2012 ha destacat igualment per la seva àmplia cobertura informativa, amb la presència de gairebé 500 periodistes (75% de fora de França) i amb una clara aposta per les noves tecnologies de comunicació (web 2.0, blog, Facebook, Twitter, LinkedIn, una aplicació exclusiva per al mòbil i un butlletí diari de notícies, entre altres).

Els fabricants aposten per la conservació del medi ambient, amb màquines elèctriques (foto), híbrides o de mínimes emissions...
Els fabricants aposten per la conservació del medi ambient, amb màquines elèctriques (foto), híbrides o de mínimes emissions.

En fi i com resumia Maryvonne Lanoë, “la novena edició d'Intermat ha confirmat la recuperació del sector de la maquinària de construcció, amb un augment del negoci mundial que es va manifestar en una facturació de més de 100 bilions de dòlars en 2011. Per tant, Intermat ha servit per anunciar que la recuperació ja està aquí. Una vegada tancades les portes d'aquesta edició, ja mirem cap al futur, amb la vista posada a Abu Dhabi (octubre 2012) i de nou a París en 2015”.

Gal·la de lliurament dels Premis a la Innovació 2012 (relació de guardonats)

Categoria de Materials d'Obres Públiques, Mines i Pedreres

- Oro (OP): Volvo Construction Equipment. Dumper A40F Suspension Total

- Oro (Mines i Pedreres): R. Brunone. Transportador SB SPAR

- Plata (OP): Fayat SA. Swift

Categoria Materials de Construcció

- Oro: Mills. Tourechaf

- Plata: Vollert Anlagenbau. Iso Matic

- Bronze: Blastrac. Camió multifunció BMR85D

Categoria Components, Equips i Eines

- Oro: Arcure. Blaxtair

- Plata: Klac Industrie. Enganxi ràpid Klac+

- Bronze: Horton Europe. WindMaster Revolution

Premio Desenvolupament Sostenible

- Imer Group. Carry 105 Elèctric

Gala de lliurament dels Premis a la Innovació
Gala de lliurament dels Premis a la Innovació.

Empreses o entitats relacionades

Intermat

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    19/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    17/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis