Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El espíritu olímpico envuelve las últimas novedades Cat
Caterpillar presenta a la seva fàbrica de Leicester (Anglaterra) els seus últims llançaments en la gamma de maquinària de construcció

L'esperit olímpic embolica les últimes novetats Cat

David Muñoz02/04/2012

2 d'abril de 2012

136 dies abans de donar començament els XXX Jocs Olímpics i a uns 160 km del que serà l'epicentre de l'esport mundial aquest proper estiu, Caterpillar va donar a conèixer a la premsa tècnica internacional les seves més recents novetats en la gamma de maquinària per a construcció. Les miniexcavadoras i excavadores compactes de la Sèrie I, les carregadores de rodes de la Seriï K, les mini pales compactes de la Seriï H2, les manipuladores telescòpiques de la Sèrie C i les retropalas de la Seriï F van ser mostrades per primera vegada al públic en un multitudinari esdeveniment que va explicar, entre altres atractius, amb un espectacular exercici plàstic a càrrec d'un equip de gimnàstica rítmica.
Moment corresponent al final de l'espectacle, amb l'equip de gimnàstica rítmica formant els cèrcols olímpics
Moment corresponent al final de l'espectacle, amb l'equip de gimnàstica rítmica formant els cèrcols olímpics.

El Centre de Visitants de Leicester, inaugurat en 2008 i integrat a la fàbrica que Caterpillar té en aquesta ciutat anglesa des de fa més de 30 anys, va acollir la presentació mundial de les últimes novetats en la gamma de maquinària de Construcció de Cat, així com una interessant conferència a càrrec de Damien Giraud, director de Màrqueting per a productes Caterpillar de la gamma de Construcció per a Europa, Àfrica i Orient Mitjà, en la qual va donar a conèixer les línies en les quals la marca està enfocant el seu treball durant aquests últims mesos.

Després de les 11 novetats presentades per Caterpillar durant 2011, en aquest 2012 té previst llançar 64 màquines noves, la qual cosa suposa tota una fita en la història de la companyia.

Però al marge d'aquestes innovacions en maquinària, Caterpillar també treballa en altres solucions que permeten dotar als seus clients de notables beneficis i que afavoreixen el compliment del lema de la companyia: “Compromesos amb el teu èxit. Tot el dia. Cada dia”. En aquest sentit, Damien Giraud va resumir aquestes solucions Cat en cinc punts:

1) el compliment de les exigències d'emissions marcades per la normativa Stage IIIB, amb la incorporació dels motors més avançats tecnològicament per reduir el consum i facilitar les operacions.

2) el sistema de control d'anivellació Cat, disponible ara també en les excavadores hidràuliques de la Sèrie I. De fet es tracta del primer sistema de guiat i control de la màquina calibrat i instal·lat en fàbrica en excavadores hidràuliques. Està totalment integrat en els components de la màquina estàndard perquè estigui llista per treballar en lliurar l'equip. Proporciona als clients la capacitat de millorar els seus resultats finals mitjançant un ús eficient del temps, condicions de treball més segures, millor gestió dels costos de projecte i lliuraments totals de treballs de forma meticulosa.

Damien Giraud, dirctor de maketing per a productes Caterpillar de les de gammes de construcció per a Europa, Africa i Orienti mitjà...
Damien Giraud, dirctor de maketing per a productes Caterpillar de les de gammes de construcció per a Europa, Africa i Orienti mitjà.

3) aposta decidida pel sistema de gestió integral de maquinària, a partir d'inspeccions periòdiques per part dels tècnics especialitzats de la xarxa Caterpillar, mitjançant el monitoratge electrònic i remota de paràmetres fonamentals en l'operativa de les màquines i amb el Servei S.O.S. que inclou l'anàlisi dels fluids en laboratoris especials per detectar potencials problemes. Aquestes solucions poden ser recolzades per altres complementàries com a programes de formació o revisions mèdiques de seguretat per donar el servei més complet als clients.

4) ampliació de l'oferta d'implementos Caterpillar, dissenyats per obtenir un òptim rendiment en combinació amb les màquines Cat. El catàleg explica ja amb més de 5.100 referències, incloses novetats importants com les cistelles portapersonas per a les manipuladores telescòpiques, nous ahoyadores per a màquines compactes, acoblis ràpids per a les pales petites i nous cassons per a les excavadores hidràuliques de la Sèrie I. Caterpillar també ha aconseguit avanços importants en l'àmbit dels martells hidràulics des de l'obertura fa uns anys de la fàbrica de Texas (EUA).

5) implicació de Caterpillar amb el desenvolupament sostenible, amb la prioritat dirigida a respondre davant els desafiaments que se li presenten als clients. La companyia ha presentat ja nombroses solucions per reduir la petjada de carboni, al mateix temps que es disminueixen els costos operatius. I en matèria de productes, serveis i solucions s'ha marcat com les seves quatre grans objectius de cara a l'any 2020, consolidar el seu lideratge en la seguretat d'operaris i màquines, reduir les emissions de gasos en un 20%, incrementar l'eficiència energètica en un 20% i augmentar l'eficiència dels materials dels clients també en un 20%.

Després de les 11 novetats presentades per Caterpillar durant el 2011, en aquest 2012 té previst llançar 64 màquines noves
Vista general dels assistents a l'esdeveniment organitzat per Caterpillar en Leicester
Vista general dels assistents a l'esdeveniment organitzat per Caterpillar en Leicester.

Després de la intervenció de Damien Giraud va arribar el torn per conèixer les últimes màquines de la gamma de Construcció de Caterpillar, primer a partir de la presentació dels seus respectius responsables de producte i després, més d'a prop, mitjançant una visita a cadascun dels models.

Manipuladores telescòpiques

Les noves manipuladores telescòpiques Cat TH336C, TH337C, TH406C i TH407C compten amb motors Cat C4.4 Acert que compleixen la normativa sobre emissions Fase IIIB i estan disponibles en versions de 92,6 o 106 kW de potència. Ara s'instal·la de sèrie un paquet de refrigeració redissenyat, amb un ventilador hidràulic d'actuació proporcional a la demanda amb opció reversible.

Les manipuladores telescòpiques de la sèrie C són perfectes per a l'agricultura, la construcció i la industrial en general. Amb capacitats que van des dels 3.300 kg fins als 3.700 kg i altures d'elevació de fins a 7,3 m, ofereixen una fortalesa i una potència excel·lents per aixecar i desplaçar càrregues.

Manipuladora telescòpica Cat TH407C
Manipuladora telescòpica Cat TH407C.

Les manipuladores telescòpiques estan equipades amb la nova servotransmisión Cat, que disposa de 6 marxes cap a endavant i 3 marxes cap a enrere. Compten amb una capacitat d'arrossegament del remolc excel·lent i una velocitat màxima en carretera de 40 km/h.

Sèrie I d'excavadores hidràuliques

Caterpillar introdueix novetats en la seva gamma d'excavadores hidràuliques petites i mitjanes a través de la nova Sèrie I. Entre les primeres, la 312I, de 13,6 tones, és el model que remplaza a la reeixida 312D, mentre que la 316I, de 16,7 tones, remplaza a la popular 315D. Ambdues màquines incorporen motors Cat molt eficients que compleixen les normatives sobre emissions Fase IIIB de la UE al mateix temps que proporcionen un estalvi del combustible del 8% i 9% respectivament.

Quant a les excavadores d'eruga de la Sèrie I de 20 a 24 tones, els nous models 320I, 323I i 320I RR de radi reduït, adopten el motor Cat C6.6 Acert, amb el que proporcionen un nivell d'emissions reduït i un estalvi de consum de combustible de fins al 11% en comparació dels models de la sèrie D.

Àrea reservada a l'exposició de les noves excavadores hidràuliques de la Sèrie I
Àrea reservada a l'exposició de les noves excavadores hidràuliques de la Sèrie I.

Els operadors es beneficien a més en aquestes màquines d'un entorn de cabina millorat, amb diferents opcions de seients, que inclouen calefacció i refrigeració. Gràcies a les seves llums de retard, els seus passamans addicionals i una facilitat de manteniment millorada, aquestes màquines compactes es faran populars entre contractistes i empreses de lloguer.

Miniexcavadoras

Les cinc miniexcavadoras hidràuliques de radi compacte Cat de la Sèrie I, 303.5I CR, 304I CR, 305I CR, 305.5I CR i 308I CR SB, utilitzen nous motors que compleixen les normatives sobre emissions Fase IIIB i incorporen noves característiques com el panell de control Compass, un sistema hidràulic auxiliar més eficaç i una disposició dels controls redissenyada. Els nous models s'han dissenyat per continuar el rendiment sòlid dels seus predecessors de la sèrie D, al mateix temps que afegeixen un major valor per al client.

Potser el més destacat en aquestes noves miniexcavadoras és el panell de control Compass (Completi Operation, Maintenance, Performance, and Security System), dissenyat específicament per a aquests models Cat. Proporciona una informació completa de funcionament, manteniment, rendiment i seguretat de la màquina. Incorpora a més un sistema antirrobo que requereix una clau alfanumèrica de cinc dígits per arrencar la màquina i una característica de manera econòmica (màquines de 3,5 a 5,5 tones) que redueix potencialment el consum de combustible fins a un 20% mitjançant l'ajust del règim del motor.

Miniexcavadora Cat 305.5I CR
Miniexcavadora Cat 305.5I CR.

En el panell Compass també hi ha disponible una característica de cabal continu per al sistema hidràulic auxiliar, que manté el cabal seleccionat sense la intervenció de l'operador. Com a novetat també s'inclou un control de cabal auxiliar ajustable per implementos.

Pal·las de rodes petites Cat

Les noves pales de rodes petites Cat de la seriï K, models 924K, 930K i 938K, s'han redissenyat completament per incorporar nous motors que compleixin les normatives sobre emissions Fase IIIB i Tier 4 Interim, així com noves característiques importants que milloren el rendiment, l'eficiència del combustible i la comoditat de l'operador. Aquestes noves prestacions inclouen un eficient sistema de transmissió hidrostàtica amb control electrònic, un nou varillaje en Z optimitzat, una estació de l'operador remodelada i una opció d'acoblaments i cullerots per adaptar al màxim la màquina a l'aplicació. Els models anteriors, 924H, 924Hz, 928Hz, 930H, 938H, seguiran estant disponibles als mercats on la qualitat del combustible és més baixa i les normes sobre el nivell d'emissions són menys restrictives.

Carregadora de rodes Cat 938K
Carregadora de rodes Cat 938K.

Mini pales compactes

Caterpillar llança la nova Seriï H2 de mini pales carregadores compactes de rodes, caracteritzades per equipar motors avançats, una vàlvula de control de l'equip de càrrega revisat, joysticks pilotats de sèrie i connexions hidràuliques auxiliars simplificades. Els nous models 906H2, 907H2 i 908H2, de 5.630 a 6.465 kg de pes operatiu, incorporen a més el nou motor Cat C3.3B que compleix amb els estàndards d'emissions Stage IIIA.

Els nous controls redueixen la fatiga de l'operador, incrementen la sensibilitat operativa i faciliten els treballs. I la nova vàlvula permet millorar el rendiment dels implementos quan s'usa el sistema hidràulic. Faciliten a més a l'operari el poder treballar amb el circuit hidràulic de forma simultània amb el braç de càrrega.

D'igual forma resulta més senzill connectar els implementos a les mini pales compactes H2 quan aquestes estan equipades amb un sistema d'acobli ràpid tipus 'skid steer' (minicargadora) amb alt cabal hidràulic. El nombre de connexions en el braç s'han reduït de set a tres, en línia amb l'estratègia emprada per les minicargadoras.

Mini pala compacta Cat 906H2
Mini pala compacta Cat 906H2.

Retropalas

Caterpillar ha millorat la seva popular Sèrie I de retropalas amb el llançament de la nova Seriï F, caracteritzada per proporcionar més rendiment, una major visibilitat, un manteniment més senzill i una àmplia gamma de motors per poder complir amb els estàndards d'emissions.

Elements com el sistema de braços en paral·lel augmenten el rendiment de càrrega i milloren la visibilitat frontal. Un convertidor de parell amb bloqueig (opcional) contribueix a reduir el consum de combustible, el sistema ‘Full Autoshift’ està disponible ara en el model 428F i tots els models incorporen un sistema de frens millorat.

Les retropalas de la Seriï F poden ser equipades amb motors Stage II, Stage IIIA i Stage IIIB d'acord a la regió en les quals van a ser emprades. De fet, a Europa només estaran disponibles els models 428F i 432F, ja que el més petit, el 422F, només es comercialitzarà fora del nostre continent.

Retropala Cat 432F
Retropala Cat 432F.

Les noves retropalas també incorporen elements destinats a facilitar el seu manteniment com un nou disseny del tanc hidràulic o un dipòsit de combustible de 160 l de capacitat no metàl·lic, la qual cosa evita la corrosió.

Caterpillar anuncia el llançament d'altres dos models de la Seriï F, en aquest cas amb les quatre rodes iguals (434F i 444F), per a finals d'aquest mateix any.

Una completa agenda

A més de la presentació de les últimes novetats en la gamma de maquinària de Construcció, l'esdeveniment organitzat per Caterpillar en Leicester va comptar amb altres atractius per a la delegació de la premsa espanyola, que va estar acompanyada per Javier León Vázquez, cap del departament de Màrqueting en Barloworld Finanzauto, distribuïdor de Caterpillar per a Espanya i Portugal. L'agenda va incloure, entre altres actes, un sopar en l'estadi dels Leicester Tigers (campió anglès de rugbi que explica des de fa anys amb el patrocini de Caterpillar), que va incloure al·locucions de Robert Droogleever, director general de la fàbrica de Leicester i màxim responsable de la gamma de retropalas Cat; David Picard, cap de Vendes i Suport al Producte de Caterpillar per a Europa, Àfrica i Orient Mitjà; Max Martin, director de Vendes i Màrqueting per a la divisió Construcció de Caterpillar; Frederic Istas, director de la gamma d'Excavadores Caterpillar per a Europa, Àfrica i Orient Mitjà; i Damien Giraud, director de Màrqueting per a productes Caterpillar de la gamma de Construcció per a Europa, Àfrica i Orient Mitjà.

Els convidats van poder també gaudir d'una visita guiada per la fàbrica de Leicester (d'on surten alguns models de miniexcavadoras, retropalas i carregadores compactes) i d'una visita a Londres on es podia veure en Trafalgar Square el panell electrònic que marca el compte enrere per a l'inici de les Olimpíades 2012.

Grup de periodistes espanyols desplaçats a Leicester, al costat de Javier León Vázquez (tercer per l'esquerra)...
Grup de periodistes espanyols desplaçats a Leicester, al costat de Javier León Vázquez (tercer per l'esquerra), cap del departament de Màrqueting de Barloworld Finanzauto.

Empreses o entitats relacionades

Finanzauto, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    19/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    17/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis