Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a I+D, R&D, F&E, cuestión de terminología

R + D, R & D, F & E, qüestió de terminologia

Ibon Linacisoro, Director15/09/2006
Imagen
Som diferents i ho seguirem siendo.000 companyies que més inverteixen en recerca i desenvolupament, una llista que està copada per societats britàniques (327), alemanyes (167), franceses (112), sueques (81) i finlandeses (70). alemanyes (167), franceses (112), sueques (81) i finlandeses (70) 178.000.000 d'euros.178 milions d'euros.178 milions d'euros.178 milions d'euros.178 milions d'euros.178 milions d'euros. 178 milions d'euros.millones d'euros. És una humil opinió, però aquestes xifres són enganyoses. És a dir, hi ha llocs on s'inverteix molt, d'acord, però els resultats són escassament saludables. Així per exemple, va sorprendre la notícia en aquesta redacció del Quixot devorat. Efectivament, una còpia de l'obra de Cervantes feta amb farina de blat i escrita amb tinta de calamar, va ser devorada pels assistents a una festa a Pequín. Algú va dedicar uns diners a investigar en el Quixot comestible i això va comptar en la xifra d'inversió dedicada a R + D. Però hi ha molts més exemples de com sumar en el tema de l'R + D, per exemple fent armes que matin més i millor, però amb resultats de dubtosa rendibilitat per al benestar humà, que és al que anem. Un altre exemple: algú ha dedicat temps i diners a un nou plàstic a base de soja per als menjadors dels porcs. Primer de tot atents, la notícia diu menjadores, no menjadors. És a dir, no és un invent destinat als molts menjadors de porcs que habitem a la bola del món. I ara la notícia: un nou bioplàstic, a base d'oli de soja i fibra de vidre, ha estat desenvolupat a la Universitat d'Iowa, amb l'objecte de destinar-lo a la fabricació de menjadores de porcs. El director del projecte pensa que aquests bioplàstics tenen un gran futur en aplicacions comercials, per les seves excel lents propietats mecàniques i tèrmiques, i al seu bona capacitat a tornar a la seva forma original, quan s'escalfa. I nosaltres no ho dubtem. en fi, de dedicar tant esforç a una menjadora de porc, quan és sabut que els porcs són molt porcs i mengen de qualsevol lloc, ja que potser no valgui la pena.en de qualsevol lloc, ja que potser no valgui la pena. Però aquí estan, sumant en la xifra d'R + D, R & D, F & E. Per cert, també som diferents en això. Mentre en anglès i alemany uneixen amb un &, nosaltres amb un +. Sumant, sempre sumant. Però si sumem tant en l'intangible i menys en el quantificable, és perquè les nostres investigacions són més d'estar per casa. ¿O algú creu que el temps i diners invertits en aconseguir la sagnia, aquest invent que tantes excel lents vetllades ha proporcionat a locals i turistes, figura en algun lloc? No, aquí anem fent, inventem moltes coses, però, simplement, no anomenem R + D al que altres sí. Però l'empenta, la imaginació, la flexibilitat i l'art dels "trucs" no ens són aliens, com no ho és la inversió en seguir millorant. És qüestió de terminologia.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    17/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    12/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis