Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La primera excavadora híbrida Cat ya está trabajando en España a pleno rendimiento
Importants estalvis de combustible

La primera excavadora híbrida Cat ja està treballant a Espanya a ple rendiment

Barloworld Finanzauto06/03/2014

El Grup Soler Torrens i fills, de Palma de Mallorca, ha apostat una vegada més per la qualitat i innovació tecnològica de Caterpillar, incorporant al seu parc de maquinària la primera excavadora híbrida Cat 336I Hybrid que arriba a Espanya. Aquesta incorporació, sumada a la d'altres equips que ha adquirit el Grup en els últims mesos, eleva a 12 el nombre de màquines Cat que té ja en la seva flota de maquinària.

El grup Soler Torrens i fills, és una empresa familiar fundada per Gabriel Soler i Sebastiana Torrens fa més de quatre dècades. Actualment és la segona generació, els fills de l'emprenedor matrimoni, qui porta el timó de la companyia: Pedro Soler, gerent; Gabriel Soler, responsable de la gestió d'obra i producció; i Catalina i Margarita Soler, responsables de l'Administració, Seguretat, RR.HH…

Primera excavadora Cat 336I Hybrid que treballa a Espanya, propietat del Grup Soler Torrens i fills
Primera excavadora Cat 336I Hybrid que treballa a Espanya, propietat del Grup Soler Torrens i fills.

L'activitat del Grup es reparteix en diverses empreses, de les quals destacarem Pedreres ses Fontanelles, que va ser la primera a constituir-se i que segueix sent l'ànima del Grup. Allí es produeix i extreu el material per alimentar l'empresa de formigó, Formigons Farrutx, referent en el sector per a Balears. També destacarem a Coexa, que és l'empresa d'excavació i moviment de terres que afronta els treballs de construcció que són requerits.

La relació professional entre el Grup i Barloworld Finanzauto, es remunta ja a molts anys enrere, tenint actualment un parc de 12 màquines Cat, de les 16 màquines que té en total. Entre elles trobem pales de rodes, excavadores de cadenes, motoniveladoras, retropalas, minicargadoras, carregadores industrials, pales de cadenes i fins a una petita pala 910 a la qual criden ‘la veterana’. D'aquesta màquina Gabriel Soler assenyalava: “M'acordo de la 910 des de sempre. Quan era un nen i caminava jugant per la pedrera, la 910 ja estava aquí. No se sap les hores que tindrà, però segueix funcionant i no penso desfer-me d'ella”.

D'esquerra a dreta...
D'esquerra a dreta: Antonio Zuzama, delegat de Vendes de Barloworld Finanzauto per a Balears, Gabriel Soler, fundador del grup d'empreses Soler Torrens, Rubén Arévalo, cap de Producte d'Excavadores en Barloworld Finanzauto, i Guillermo Romero, representant de Caterpillar per a Espanya.

El principal motiu d'aquest reportatge són les noves màquines Cat adquirides per l'empresa, concretament la pala de rodes 966K, lliurada al gener de 2013 i les excavadores 321D i 336I Hybrid, lliurades al novembre de 2013.

La 966K realitza treballs de càrrega de material en Pedreres ses Fontanelles
La 966K realitza treballs de càrrega de material en Pedreres ses Fontanelles.

La 966K la trobem carregant en la pedrera, el seu treball habitual, i parlem amb el maquinista que la maneja, Lorenzo Pons, home de confiança en l'empresa després de 20 anys com a maquinista, sempre amb màquines Caterpillar: “La 966K acaba de complir un any, té 2.100 hores de treball i en aquest temps he notat grans diferències respecte a la 950F que portava anteriorment, sobretot pel que fa a força i també en comoditat per al maquinista. També haig de dir que àdhuc sent una màquina molt major i potent, la 966K consumeix bastant menys, de fet els consums mitjans que estem obtenint estan entorn dels 14 l/hora. Quan la van portar, em preocupava una mica el sistema d'adreça amb els joystick en lloc del volant de tota la vida, doncs mai havia portat una pala amb aquest sistema. La veritat és que jo mateix vaig quedar sorprès doncs amb l'explicació de l'especialista d'aplicació de Finanzauto que va venir a fer el lliurament, vaig trigar deu minuts escassos a fer-me a ells. Sens dubte el maneig amb joystick és molt més còmode i fàcil que amb el volant tradicional”.

En la imatge podem veure la 321D treballant en una difícil situació, només possible gràcies al seu disseny de radi de gir reduït...
En la imatge podem veure la 321D treballant en una difícil situació, només possible gràcies al seu disseny de radi de gir reduït.

Per veure les excavadores 321D i 336I Hybrid, deixem la pedrera i ens traslladem a l'obra de construcció del complex hoteler Cap Vermell Park Hyatt, hotel que tindrà categoria de 5 estels amb obertura prevista pel 2016, on estan treballant actualment. Aquest complex que s'assenta sobre una superfície de 50.000 m2, va a requerir un moviment de terres aproximat d'uns 100.000 m3, dels quals ja està fet al voltant del 80%.

Parlem en primer lloc amb el maquinista de la 321D, Salvador, qui deia: “la 321D ens ha sorprès a tots. És increïble la força que té i amb el seu disseny de radi de gir reduït, és capaç de treballar en llocs als quals seria impossible accedir amb una màquina estàndard. Fem jornades de 10 hores, i ‘de gom a gom’ el consum no passa dels 20 l/hora”.

Jaime Morro, encarregat d'obra (dcha), i Salvador, operador de la 321D
Jaime Morro, encarregat d'obra (dcha), i Salvador, operador de la 321D.

Molt prop de la 321D estava treballant la 336I Hybrid, equipada amb cullerot de roca de 2,4 m3, carregant material sobre camió, que barrejava terra i bastant pedra amb algunes bitlles de grandària considerable. Als comandaments estava Gabriel, un veritable expert en el maneig d'excavadores que porta 42 anys en l'empresa i que, entre unes altres, ha portat durant anys les excavadores Cat models 320 i 385. Per descomptat vam voler conèixer les seves impressions i ens comentava: “Si em pregunten què és el que més m'agrada de la 336I Hybrid, la meva resposta serà ‘tot’ perquè si unim totes les característiques i avantatges que porta aquesta nova excavadora, trobarem una màquina completíssima que treballa de meravella. Així i tot, podria destacar alguns detalls que a mi personalment m'han encantat, per exemple, la gran visibilitat i la insonorització de la cabina, mai vaig estar treballant amb una màquina tan silenciosa a l'interior. També m'ha sorprès la seva excel·lent estabilitat, sobretot treballant en vessants o pendents. El consum d'aquesta màquina és difícil de creure, estem en els 24 l/hora i en el treball que estem fent no se li treu tot el partit al sistema Hybrid. Creo sincerament que Caterpillar, una vegada més, ha tret al mercat una màquina que supera tot el conegut”.

La 336I Hybrid, carregant camions de material en l'obra de construcció de l'hotel Cap Vermell Park Hyatt
La 336I Hybrid, carregant camions de material en l'obra de construcció de l'hotel Cap Vermell Park Hyatt.

Finalment, parlem amb Gabriel Soler perquè ens donés la seva opinió sobre les noves màquines Cat, els motius que li van fer decidir-se per Caterpillar i quins són els factors que més valora a l'hora de prendre una decisió de compra per una o una altra marca: “Referent a les noves màquines, estem molt contents amb els rendiments obtinguts fins a aquest moment. Tant en la pala com en les excavadores, es veu que Caterpillar ha aconseguit grans avanços quant a eficiència del combustible, i això és importantíssim per a les empreses, donat l'enorme cost que suposa la partida de combustible. Si parlem de la 336I Hybrid, que és l'última adquirida, crec que és la màquina ideal per a la pedrera. Allí treballa el 80% del seu temps amb un ripper hidràulic, amb el qual pot treure produccions fins a 2.500 tones de material al dia. També l'emprem amb martell hidràulic sobre un 15% del seu temps. En 2013 aconseguim extreure 60.000 tones de material final de la pedrera i el nostre objectiu per 2014, amb l'ajuda de la 336I Hybrid, és arribar a les 80.000 tones.

Quant al que més valorem a l'hora de prendre la decisió de compra, lògicament són diversos factors, però destacaré tres: en primer lloc, el servei postvenda, que ha de ser ràpid i de qualitat. Després, la fiabilitat de la màquina i, finalment, ha de ser una marca de confiança com Caterpillar, que és un referent. Amb ella mai vam tenir problemes.”

D'esquerra a dreta: Gabriel, maquinista de la 336I Hybrid, i Gabriel Soler fill, responsable de gestió i producció de l'empresa...
D'esquerra a dreta: Gabriel, maquinista de la 336I Hybrid, i Gabriel Soler fill, responsable de gestió i producció de l'empresa.

Tecnologia híbrida de Caterpillar

Normalment els sistemes híbrids combinen els motors típics de combustió interna amb altres sistemes que proporcionen energia elèctrica. Caterpillar ha desenvolupat una solució més simple basada a optimitzar el rendiment del motor i del sistema hidràulic, i de l'actuació combinada entre tots dos. El sistema híbrid de Caterpillar s'ha dissenyat tenint en compte el moviment més repetitiu en una excavadora d'aquesta grandària, que és el gir.

Sempre que la màquina comença a girar, l'oli és bombat des del tanc hidràulic al motor de gir a través del cos principal de vàlvules. Després, a menor pressió, l'oli retorna al tanc per ser bombat una altra vegada quan la màquina torni a girar. Per aprofitar la pèrdua d'energia que es produeix quan la màquina deixa de girar, Cat ha desenvolupat una tecnologia que captura l'energia que es perd quan estem frenant el gir i la guarda en dos acumuladors localitzats en el contrapès posterior. Aquesta energia emmagatzemada s'allibera una altra vegada al motor de gir tan aviat la màquina comença una altra vegada a girar. Això permet un menor esforç de la bomba i una menor càrrega al motor resultant en un menor consum de combustible (al voltant d'un 25% menys).

Els components principals del sistema híbrid són:

  • Acumuladors del gir: situats en el contrapès posterior (en la part d'a dalt). Estan carregats amb nitrogen per facilitar el magatzematge i la descàrrega d'energia al motor de gir.ç
  • Cos principal de vàlvules adaptatiu: el cos principal de vàlvules s'ha modificat per controlar de forma independent el circuit hidràulic del gir i la resta de funcions de la màquina.
  • Bomba principal programable: substitueix la bomba principal i gestiona també el sistema híbrid assegurant una transició suau entre les diferents fonts d'energia.

Empreses o entitats relacionades

Finanzauto, S.A.

Comentaris de l'article/notícia

#1 - pedro socias
18/03/2015 14:28:02
Informació. Para una minicargadora 646167284

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    19/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    17/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis