Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El cambio conceptual de Construmat da herramientas al expositor para exportar
Fira de Barcelona ha aconseguit captar un total de 170 projectes constructius de mercats emergents que es presentaran en exclusiva en Construmat

El canvi conceptual de Construmat dóna eines a l'expositor per exportar

Nerea Gorriti25/01/2013
Construmat es presenta en aquesta edició carregada de novetats. La més representativa és que Fira de Barcelona ha donat un gir estratègic a l'organització del certamen, que en aquesta ocasió ha apostat per apropar la demanda a un sector maltrecho des de finals de 2007. I és que els proveïdors expositors de Construmat 2013 tindran l'oportunitat de conèixer 170 projectes constructius de mercats emergents que es presentaran en exclusiva en el certamen. Un total de 30.000 milions d'euros que es donaran a conèixer en el nou Fòrum Contract, una oportunitat de negoci que no cal deixar passar del 21 al 24 de maig en el recinte Gran Via de Barcelona.
El president de Construmat, Josep Miarnau, i la directora del certamen, Pilar Navarro, durant la presentació
El president de Construmat, Josep Miarnau, i la directora del certamen, Pilar Navarro, durant la presentació.

Si en l'anterior presentació del certamen, Fira de Barcelona anunciava la intenció de canviar el concepte del certamen potenciant el valor afegit per a l'expositor, la trobada que va mantenir l'organització amb la premsa el 21 de gener a Barcelona, va oferir els primers resultats. Un esforç per part de l'organització de realitzar un ambiciós road xou internacional pel qual l'adreça de Construmat ha mantingut un alt nombre de reunions de treball amb institucions públiques i empreses de construcció i arquitectura dels cinc continents. Tot això s'ha materialitzat en una realitat: una inversió potencial xifrada en més de 30.000 milions d'euros. Es tracta d'una nova iniciativa que té com a objectiu donar una alternativa real. Construmat, el Saló Internacional de la Construcció de Fira de Barcelona, ha aconseguit captar un total de 170 projectes constructius dels mercats emergents.

En aquesta edició de Construmat l'organització pretén donar "valor afegit" a l'expositor
En aquesta edició de Construmat l'organització pretén donar "valor afegit" a l'expositor.

Les dades demostren que aquesta opció és molt beneficiosa: en 2011, les vendes a l'exterior de les empreses del sector de la construcció espanyoles van superar els nivells registrats abans de la crisi. Així, les exportacions de productes per a la construcció van aconseguir els 16.455 milions d'euros, xifra que representa un 7,7% del total de les vendes de productes espanyols en l'exterior, generant uns 125.000 ocupacions.

En 2011 exportacions de productes per a la construcció van aconseguir els 16.455 milions d'euros, xifra que representa un 7,7% del total de les vendes de productes espanyols en l'exterior

Únic fòrum mundial

Aquest nou espai converteix al Fòrum Contract de Construmat en l'únic fòrum mundial de la construcció en el qual es presentin alguns dels projectes de construcció més importants que s'erigiran en el futur i que precisen un elevat nombre de productes i materials. Les 170 iniciatives presents en Construmat 2013 podran accedir a una àmplia oferta de productes a un millor cost; estalviar temps en la gestió dels contactes i tenir a la seva disposició un sector altament competitiu, especialment l'espanyol.

Projectes més destacats

Entre els 170 projectes que configuren l'oferta del Fòrum Contract destaquen:

  • Argentina: la construcció del nou barri marítim de Port Madero a Buenos Aires que, amb 170 hectàrees, concentra una inversió de 776 milions d'euros.
  • Brasil: la segona fase del programa ‘Minha Casa, Minha Vida' per acabar amb les favelas de les principals ciutats del país a través de la construcció, fins a 2014, de dos milions d'habitatges amb un pressupost de 3.332 milions d'euros.
  • Xile: el projecte immobiliari i turístic de Costanera Center a Santiago de Xile que, amb una extensió de 700.000 metres quadrats i la construcció de diversos gratacels, té una inversió prevista de 450 milions d'euros.
  • Colòmbia: a Cartagena d'Índies, la construcció del complex turístic Altamira del Mar en Costa Carib.
  • Cuba: la reconstrucció de l'Havana Vella, amb una dotació pressupostària de més de 90 milions d'euros.

En aquests últims mesos, Construmat ha visitat Brasil, Cuba, Argentina, Uruguai, Xile, Perú, Colòmbia, Mèxic, el Marroc, Algèria i Tunísia, entre altres països.

La directora del certamen va destacar les possibilitats de negoci a les quals tindran accés els expositors
La directora del certamen va destacar les possibilitats de negoci a les quals tindran accés els expositors.

Nou logo

La 18ª edició de Construmat presenta un nou logotip en el qual el color teixeixi ha estat substituït pel verd per posar de manifest la importància que dóna el saló a la construcció sostenible. I és que des de l'any 2001, la fira ha apostat fermament per aquest tipus de construcció més respectuosa amb l'entorn, una característica, a més, sense la qual ja no s'entén l'arquitectura i la construcció.

Congrés internacional

A més, Construmat presenta el programa VIP Hosted Buyers pel qual el saló ha convidat a les principals cadenes internacionals de distribució perquè, com a compradors, puguin entrar en contacte amb els expositors del certamen a través d'una sèrie de reunions concertades amb anterioritat.

El color teixeixi de l'anterior logotip ha estat substituït pel verd per posar de manifest la importància que dóna el saló a la construcció...
El color teixeixi de l'anterior logotip ha estat substituït pel verd per posar de manifest la importància que dóna el saló a la construcció sostenible.

Ja han mostrat el seu interès per assistir companyies com les franceses Castorama o Saint Gobain o les alemanyes Raab-Karcher o Hotchief. Un altre element important del nou Construmat és el Building Solutions World Congress, l'esdeveniment congressual del saló que reunirà als experts més importants del món en innovació, sostenibilitat i rehabilitació que donaran a conèixer les seves ponències sota tres grans blocs de presentacions (best practices, investigació i polítiques energètiques). En l'àmbit de la innovació, i sota la coordinació de l'Institut de la Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITeC), Construmat presentarà un nou fòrum, el Construmat Innovation Center, en el qual diversos centres tecnològics de la construcció de tot el món presentaran, abans de la seva fabricació i comercialització, els seus prototips més innovadors tant en processos com en materials perquè els expositors interessats puguin adquirir-los i llançar-los al mercat.

Tot això es complementarà amb una nova edició del projecte Casa Barcelona en el qual es tornaran a exhibir els productes i elements més avançats tècnicament en matèria d'edificació aplicats a un habitatge i la presència de tots els segments que donen forma al sector amb especial atenció als subsegmentos del foc que integra a empreses especialitzades en la fabricació d'estufes i xemeneies domèstiques en Calormat; de la pedra en Stonemat; del bany i de materials per a les instal·lacions.

Imagen

Principals destinacions de les exportacions del sector de la construcció

La Unió Europea segueix sent el major mercat per a les companyies d'aquest sector amb un 55% de les vendes. No obstant això, Sud-amèrica i el Nord d'Àfrica comencen a mostrar el seu gran potencial. Així, en 2006, el Magrib representava solament el 3,7% de les vendes de productes espanyols de la construcció a l'exterior mentre que en 2011 aquest mercat significava ja el 5,4%. El mateix succeeix amb Llatinoamèrica, que passa de representar el 2,9% de les vendes a acumular un 5,3% de les comandes. Quant al primer semestre d'aquest any, les dades són especialment positius, ja que les exportacions van créixer un 7,4% respecte al mateix període de 2011.

Enllaç als vídeos d'alguns dels projectes: VÍDEOS
Imagen
Imagen
Entrevista a Pilar Navarro: enllaci

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    19/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    17/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis