Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Hegan se adjudica nuevos contratos para el Airbus A350XWB
DMP se suma a la llista de proveïdors bascos del nou avió del fabricant europeu

Hegan s'adjudica nous contractes per a l'Airbus A350XWB

Redacció Interempreses18/10/2010

18 octubre 2010

Els socis del Clúster d'Aeronàutica i Espai del País Basc Hegan continuen reforçant la seva posició com a proveïdors del A350XWB, el nou avió de passatgers de doble passadís del fabricant europeu Airbus, a través de l'adjudicació per part de l'empresa DMP d'un contracte per fabricar sistemes d'aterratge per valor de 15 milions d'euros. Les adjudicacions de l'avió A350 XWB suposen un motor a llarg termini per al sector aeronàutic i espacial basc. Comportaran la generació de 4.000 llocs de treball, l'entrada en nous nínxols tecnològics i la fabricació a gran escala de components aeronàutics en fibra de carboni.

Després de les àrees de motors i aeroestructuras que han convertit ITP, d'una banda, ja Aernnova, Alestis, i Aciturri, de l'altra, en proveïdors de primer nivell, la companyia guipuscoana DMP produirà el sistema d'amortiment del tren principal d'aterratge de 475 avions A350 per import de 15 milions d'euros. Així, l'empresa radicada a Mendaro (Guipúscoa) i pertanyent al Grup Egil consolida la seva presència en el mercat aeronàutic internacional amb un contracte a llarg termini en el nínxol de sistemes d'aterratge. L'operació comporta l'increment de la diversificació del ventall de tecnologies aportades per les empreses integrades en el clúster Hegan.

DMP ha signat el contracte amb la companyia francesa Messier Dowty-subministrador directe d'Airbus i líder mundial en trens d'aterratge-per produir de manera preferent els sistemes d'amortiment de 60 unitats del A350. Posteriorment tindrà garantida la producció sobre almenys el 30% dels avions que es construeixin mensualment, fins a completar la comanda per a les 475 aeronaus.

Philippe Roulet, director comercial de DMP, assenyala que "els sistemes han de ser capaços de suportar 300 tones, per la qual cosa tenen requeriments molt rigorosos de qualitat i seguretat". El tren d'aterratge principal de l'A350XWB està compost per dos amortidors per tal de suportar aquest model d'Airbus, capaç de transportar fins a 350 passatgers. En total, DMP produirà 950 sistemes d'amortiment, compostos cada un per un total de 22 peces d'alta tecnologia. Es tracta de sistemes d'amortiment hidràulica molt sensibles, projectats amb el client, el que ha permès generar el desenvolupament de coneixement i de tecnologia.

L'àrea de sistemes i equips és un sector relativament nou per als socis del clúster Hegan, encara que ha registrat un creixement molt elevat en els últims anys. Actualment representa el 6,5% de la facturació del sector, situada a l'any 2009 en 1.167 milions d'euros.

Els socis de Hegan, el primer clúster d'aeronàutica i espai creat a l'Estat, s'han posicionat en nínxols de mercat molt especialitzats, en què han aconseguit el reconeixement del sector i dels fabricants per la seva tecnologia i competitivitat.

DMP serà també la responsable del sistema d'amortiment del tren principal del Boein 787 Dreamliner
DMP serà també la responsable del sistema d'amortiment del tren principal del Boein 787 Dreamliner.

Paquets de contractes per l'A350 XWB

El 2009, Indústria de Turbo Propulsors, SA (ITP), i Rolls-Royce Plc, van signar el contracte pel qual la primera es va convertir en soci subministrador de la Turbina de baixa pressió (TBP) del Trent XWB, que motoritzar aquest avió, el que li suposarà una facturació de 4.900 milions d'euros durant la vida del motor. La participació en aquest contracte de RRSP (risc-benefici compartit) suposarà la responsabilitat d'ITP en el muntatge, disseny i fabricació de la turbina de baixa pressió.

El contracte signat per ITP se suma als obtinguts anteriorment per altres empreses membres de Hegan en el camp d'aeroestructuras, després d'adjudicar grans paquets de treball del programa A350 XWB per un valor superior als 5.000 milions d'euros. Aernnova i Alestis formalitzar macro-contractes per un valor global de 4.000 milions d'euros per fabricar components i estructures en fibra de carboni durant els pròxims 30 anys, convertint-se en proveïdors de primer nivell i socis a risc compartit en aquest model, en què participaran amb el disseny i fabricació de l'estabilitzador horitzontal i l'elevador, així com la 'belly fairing' i el con de cua o secció 19.1.

Així mateix, Airbus va adjudicar el també Tier 1 espanyol Aciturri, especialitzat en la fabricació d'aeroestructuras en fibra de carboni, el desenvolupament complet de l'estabilitzador vertical de cua (VTP) de l'A350 XWB. Aciturri, signatura integrada a Hegan, va sumar a aquest projecte a la primavera de 2009 l'adjudicació de l'estructura interna de la secció 19 (l'àrea on s'uneixen el fuselatge, amb els estabilitzadors vertical i horitzontal). Tots dos paquets de treball podrien arribar a un valor de 1.600 milions d'euros al llarg de la vida del programa.

Globalment, aquestes empreses tenen previst invertir 700 milions d'euros en un termini de quatre anys, en la fase d'enginyeria de desenvolupament i en la posada en marxa d'instal • lacions industrials dirigides a desenvolupar el projecte, el que suposa duplicar la inversió en R + D que realitza actualment el sector aeronàutic i espacial basc, amb una mitjana en els 10 últims anys situada al voltant del 16% de la facturació.

HEGAN

L'Associació Clúster d'Aeronàutica i Espai del País Basc, HEGAN, és el primer clúster aeronàutic i espacial constituït formalment a l'Estat el 1997, si bé ja havia iniciat el seu funcionament l'any 1993, amb reunions periòdiques entre empreses, centres tecnològics, universitats i administració de la Comunitat Autònoma del País Basc.

HEGAN està constituïda per quatre grans grups empresarials-Aciturri, Aernnova, Alestis i ITP-, dos grans enginyeries-Altran i Sener-, i una àmplia xarxa de mitjanes i petites empreses especialitzades. Així, a més de les empreses fundadores-Aernnova, ITP i Sener-formen part de HEGAN actualment Aciturri, Aeromec, Aerospace Engineering Group, Aerovision, AIBE, Alestis, Alfa Microfusió d'Alumini, Altran, Mecanitzats Astorkia, Ayzar, Burdinberri, Burulan, DMP, Electrohilo, Grup TTT, Mecanitzats Astorkia, Mesima, Metraltec, Nivac, Novalti, Nuter, Qaes, Siegel, Sisteplant, Tecnasa, Indústries Tey, TPS i WEC. Completen el Clúster els centres tecnològics CTA i Euve, i les incorporacions IK4 i Tecnalia.

L'Associació Clúster d'Aeronàutica i Espai del País Basc és el primer clúster constituït formalment a l'Estat el 1997, si bé ja havia iniciat el seu funcionament operatiu cinc anys abans, amb reunions dels socis fundadors entre els anys 1993 i 1997.

Cinc de les companyies associades són proveïdors de primer nivell del sector. En conjunt, les empreses associades al Clúster HEGAN sumen 111 centres productius, dels quals 17 estan ubicades a l'estranger (Brasil, Malta, Mèxic, Regne Unit i Estats Units) i la resta es reparteixen entre el País Basc (57) i diverses comunitats autònomes (37).

El sector aeronàutic i espacial associat en HEGAN aconseguir el 2009 un volum de negoci de 1.167 milions d'euros, amb un descens del 5% respecte l'any anterior atribuïble a la caiguda del trànsit aeri d'aquest període. Les exportacions es van situar en 746 milions d'euros, en aquest període, el que representa el 70 per cent de les vendes totals. Per la seva banda, els llocs de treball directes de les empreses associades van ascendir a 9819 llocs de treball, dels quals 3752 es concentren al País Basc, 4921 es localitzen en els centres productius de la resta d'Espanya i 1146 corresponen a les plantes a l'exterior.

Finalment, el capítol de la inversió en R + D va ser rècord el 2009, amb una xifra total de 162 milions d'euros i el 83% de l'import total autofinançat per les pròpies empreses. Destaca així mateix l'esforç humà en aquesta tasca de recerca i desenvolupament, una activitat que dóna feina a 2.097 persones.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    23/09/2024

  • Newsletter Metal

    19/09/2024

Enllaços destacats

Industry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis