Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Hermle presenta en sus jornadas el nuevo centro C 12
La signatura alemanya posa en pràctica la teoria que només amb alta tecnologia la indústria europea podrà competir en un marc globalitzat

Hermle presenta en les seves jornades el nou centre C 12

Ibon Linacisoro15/04/2014

Més d'1.100 empreses i un rècord de visitants de prop de 2.600, dels quals 800 eren estrangers són les principals dades que defineixen les jornades de portes obertes que el fabricant de màquines alemany Hermle va organitzar a la seva seu central de Gosheim el passat mes d'abril. Representat a Espanya per Delteco, Hermle és un d'aquests fabricants la fàbrica dels quals mereix una visita i més encara en aquesta ocasió, en la qual va mostrar el seu nou centre de mecanitzat C12 i un nou magatzem d'eines addicional.

Prop de 2.600 professionals van visitar Hermle (representada a Espanya per Delteco) durant les seves jornades
Prop de 2.600 professionals van visitar Hermle (representada a Espanya per Delteco) durant les seves jornades.

Gosheim és un municipi situat en el districte de Tuttlingen en Baden-Würtemberg, una regió en la qual la màquina-eina i el mecanitzat competiran probablement en els bars amb el futbol com a temes estavella. Allí, en Gosheim, es troba Hermle, un fabricant de màquines-eina en el qual es fa olor de tecnologia. Allí es posen en pràctica aquestes teories amb les quals tan freqüentment teorizamos per aquests lares, les que assenyalen que només amb alta tecnologia podrà competir la indústria europea en un marc globalitzat. Tal vegada per això decideixin desplaçar-se fins a allí 2.600 professionals, molts des d'Àsia o Amèrica.

Es va poder veure la fabricació de més de 20 peces de sectors molt diferents en 20 centres de mecanitzat
Es va poder veure la fabricació de més de 20 peces de sectors molt diferents en 20 centres de mecanitzat.

Tots ells van poder conèixer d'a prop les principals novetats, com són el centre de mecanitzat compacte c 12 o dynamic, el nou magatzem que pot albergar fins a 192 eines i que es pot adaptar als models c 32, c 42, c 50 i c 60 i el cambiador de palés pw 100 / pw 150 amb magatzem per 18 palets. A més, es va poder veure la fabricació de més de 20 peces de sectors molt diferents en 20 centres de mecanitzat, alguns d'ells automatitzats i equipats amb tecnologies noves com la refrigeració criogènica, lubricació seca, eines de ceràmica o el treball amb materials de difícil mecanitzat com l'Inconel.

A tot això es va sumar la zona d'exposició en la qual els col·laboradors d'Hermle de l'àmbit de les eines, el CAD-CAM, el control i la metrologia van atendre als visitants, així com les presentacions tècniques que van tenir lloc tots els dies. Una altra de les tècniques sobre la qual es van poder informar els visitants va ser l'exposada per la filial d'Hermle especialitzada en la fabricació additiva.

 

Delteco, des de 1999

En les jornades no podia faltar l'equip de Delteco, que representa a Hermle a Espanya i Portugal des de 1999, i que va atendre als visitants d'aquests països que es van desplaçar fins a la seu central de Gosheim. L'especialització d'Hermle en 5 eixos i les aplicacions que són capaces de desenvolupar en aquest camp que dominen absolutament, no van deixar indiferents als visitants.

El C 12: Compacte, precís i dinàmic

El centre de mecanitzat C 12 O dynamic com a màquina completa amb taula circular orientable CN, Ø 320 mm
El centre de mecanitzat C 12 O dynamic com a màquina completa amb taula circular orientable CN, Ø 320 mm

L'atracció més nova en aquest parc d'atraccions de la tecnologia va ser el nou centre de mecanitzat de 5 eixos C 12, que representa la resposta d'Hermle AG a les exigències dels seus clients de reduir encara més la superfície d'instal·lació, una virtut que també donarà a Delteco més arguments al nostre mercat.

El C12 completa la gamma de productes més petits d'Hermle, sense renunciar a tot el que ofereixen els models majors. A més de la seva forma compacta, destaquen també les característiques habituals d'Hermle: precisió, llarga vida útil i, per descomptat, dinàmica. El C 12 s'ha dissenyat com a centre exclusiu de mecanitzat de 5 eixos per mecanitzar components cúbics fins a 100 kg. La galleda predefinida de la peça, de 320 mm de diàmetre per una altura de 265 mm, s'indica només a títol orientatiu, ja que cada peça ha de dimensionarse al detall individualment.

Els recorreguts de 350-440-330 mm en els eixos X-I-Z ofereixen les millors condicions per mecanitzar simultàniament en 5 cares/eixos fins i tot a marxes ràpides i acceleracions de 30 m/min a 4 m/s2 i, en la versió dinàmica, de 50 m/min a 8 m/s2.

La taula circular orientable CN s'orienta i gira a l'espai de treball amb un accionament directe en l'eix C i un accionament adaptat en l'eix A situat en el costat dret, fora de l'espai de treball. Per als valors estàndard també pot seleccionar-se una versió dinàmica. En ella, els valors de revolucions dels eixos A se incrementen de 25 a 55 rpm, i els de l'eix C passen de 40 a 80 rpm. El rang de gir de +/- 115° està disponible sense restriccions en les dues variants, per poder realitzar també rebabas complexes. Opcionalment, pot adaptar-se un sistema de subjecció de punt zero.

Disposició de les 3 guies amb accionament central
Disposició de les 3 guies amb accionament central.

Les 5 revolucions de claveguera diferents 12000/15000/18000/30000/42000 rpm i les 4 interfícies diferents SK 40/HSK A 63/HSK A 50/HSK I 40 permeten oferir les revolucions correctes en gairebé tots els àmbits d'aplicació. A més, s'ha recuperat la protecció contra col·lisió patentada d'Hermle en les clavegueres fins a 18000 rpm.

No obstant això, la qual cosa distingeix al C 12 és el magatzem d'eines. Alberga 71 eines en la variant doble i no requereix ni un només cm2 més de superfície d'instal·lació que el magatzem d'anell estàndard amb 36 eines. Això s'ha resolt posicionant un anell sobre un altre en la bancada de la màquina. Un petit sistema de manipulació canvia amb rapidesa i fiabilitat les eines entre els anells, de manera que l'eina necessària següent sempre està preparada.

Control: el nou Heidenhain TNC 640

Quant al control, el C 12 és la primera fresadora exclusiva de l'empresa Hermle a incorporar el nou Heidenhain TNC 640. El TNC 640 ja va demostrar la seva eficàcia en les màquines MT (fresa/torn) en la seva aplicació quotidiana. A més, hi ha diverses configuracions d'Hermle integrades en el control per donar resposta a les creixents exigències en mecanitzats complexos referents a precisió, superfície i velocitat de fabricació. Una característica del molt compacte C 12 és que el pupitre de control pot muntar-se tant a esquerra com a dreta, en funció del cas d'aplicació. Per descomptat, el pupitre de control pot orientar-se cap al punt de càrrega i descàrrega d'eines (muntatge a l'esquerra). En els punts de càrrega i descàrrega d'eines pot adaptar-se un pupitre de control addicional en cas necessari.

Les opcions completes del C 12 estan disponibles per a l'ús en entorns complexos. Així, és possible adaptar diferents sistemes de refrigeració i d'encenalls, aspiracions, supervisió i mesurament de trencament de l'eina, palpadores de mesurament i paquets de precisió.

També s'ha pensat en les solucions d'automatització. El C 12 pot dotar-se d'un cambiador de palets PW 100 o d'un sistema de robot RS 05. Tots dos sistemes es munten a esquerra de la màquina i aprofiten l'accés a l'espai de treball a través de la cara lateral esquerra.

El magatzem addicional

El magatzem addicional ZM 192
El magatzem addicional ZM 192.

L'altra novetat que Hermle va exposar va ser el seu magatzem addicional amb manera de construcció monolític octagonal per al muntatge de forma optimitzada als centres de mecanitzat C 32 fins a C 60. Inclou fins a 192 llocs per a eines en un àrea de 3 m2. La base i l'eix Z estan fabricats amb una manera de construcció de fosa mineral i estabilitzen el magatzem. Els peus de suport proveïts de rodes de transport integrades faciliten el muntatge al centre de mecanitzat.

Altres característiques destacables són les següents: lloc de càrrega i descàrrega amb 2 x 2 o 3 x 3 llocs per a eines (en funció de les eines), panell de control addicional en els models C 50 i C 60, dos magatzems combinables.

Model de magatzem per a C 32 i C 42 / MT. El panell de control de la màquina es pot girar cap a lloc de càrrega i descàrrega...
Model de magatzem per a C 32 i C 42 / MT. El panell de control de la màquina es pot girar cap a lloc de càrrega i descàrrega.

Empreses o entitats relacionades

Delteco, S.A.U.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    17/09/2024

  • Newsletter Metal

    16/09/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación FicobaIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine Tools

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis