Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Las ferias en un entorno hostil

Les fires en un entorn hostil

Ibon Linacisoro, Director15/04/2003

Abril i maig són mesos d'esdeveniments menors o majors, però rellevants sense dubte per a molts. A l'abril, la fira alacantina Intermolde va celebrar ja la seva onzena edició amb resultats satisfactoris, tal com estan les coses. Del 7 al 9 de maig la nova fira Protodesign obrirà les seves portes a la Fira de València i, durant aquests mateixos dies, la passarel·la de Milà convoca a tots els interessats en la moda dels plàstics en la Plast'03. La veritat és que les dades del sector italià no estan per modes, però curiosament això no ha estat obstacle perquè la contractació de superfície expositora aconsegueixi almenys igualar a la de l'anterior edició. És com si a ningú li fos tan malament com per estalviar no presentant-se a la fira, com si ningú s'atrevís a no ser-hi on ha d'estar. O com si les coses no fossin tan malament, com si en bona mesura estiguéssim més en la dinàmica de la precaució i l'alerta que a la de la recessió.

La veritat és que Europa està a un pas la de recessió. En els últims tres mesos de 2002, l'eurozona només va créixer un 0,1% respecte al trimestre anterior, amb l'agreujant que Portugal, Grècia, Àustria i Holanda van experimentar retrocessos, mentre que Alemanya i Dinamarca van registrar un estancament.

Però a Espanya sembla que li prova l'uniforme de camuflatge i està aconseguint passar desapercebut davant els atacs de destrucció massiva de la crisi. En aquest mateix període, la seva economia va créixer un 0,3%, un 2,1% respecte al mateix trimestre de l'any anterior. I en el sector dels plàstics, l'any 2002 es va tancar amb un creixement del consum de primeres matèries del 9,9%, segons informa ANAIP en un dels seus últims butlletins. Encara que observant períodes bianuals no només es detecta una desacceleració del creixement, sinó també una major penetració dels productes importats, que van guanyant quota de mercat. Ja els espanyols poden comprar i compren productes d'altres països. Els consums de béns estrangers pugen. I això són dades.

També són dades els que apunten a la manca de consum de les llars i l'absència d'inversions com els factors clau de l'estancament. A l'europeu, alertat per la temible destrucció massiva, se li ha colat per la cuina una destrucció individualitzada del seu compte bancari.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Equipamiento industrial

    28/05/2024

  • Newsletter Equipamiento industrial

    14/05/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis