Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El último de Audi y la barraca del tío Ramiro

L'últim d'Audi i la barraca de l'oncle Ramiro

Ibon Linacisoro, Director01/08/2006
Una estudiant xinesa va descobrir fa uns anys un cuc que podria resoldre el problema de la contaminació causada pels plàstics. El desgraciat invertebrat, per al qual la vida contemplativa ha arribat a la seva fi, posseeix un enzim capaç de digerir el plàstic, un material que no és biodegradable, tret que sí que ho sigui. Perquè ens entenguem, el plàstic no és biodegradable, però quan es tracta d'un plàstic biodegradable, sí que ho és. En aquest cuc li ha arruïnat el xollo una estudiant xinesa de 18 anys, Chen Zhongguang es diu la criatura, que va arribar a la conclusió que els cucs grocs posseeixen un enzim especial que digereix el plàstic. I com se li va ocórrer a Chen posar a prova el pobre cuc? ¿Donaria de menjar plàstic a tot el que es mou fins a trobar la bèstia que sí l'hi menja? Chen va observar petits mossegades en l'escuma de la caixa on guardava els cucs per alimentar els seus ocells. L'angelet va separar els cucs en dos grups: a un el va alimentar només amb escuma i l'altre amb fulles i blat. Chen va veure que els cucs que s'alimentaven d'escuma engreixaven més i les seves deposicions contenien restes plàstics, senyal de que havien digerit bé l'escuma. Això diu ella, és clar. i com. i com. i com.oneda de 2 euros, a veure per on surt... i com.

Després d'un any d'anàlisi i treball de laboratori, l'estudiant va concloure que aquests cucs posseeixen certa enzim capaç de digerir el plàstic. A algú ja li estan sortint símbols de dòlars en els ulls. Només de pensar en els diners que un pot guanyar amb una granja de cucs, receptora de deixalles plàstics... És clar que es plantejaria el problema de la hez plàstica, inofensiva quan és d'un cuc, però molt preocupant quan els cucs conformen tropa.

Però el cas és que el cas del cuc comeplástico és un més de tants en què per bé d'uns, els futurs grangers amb cucs al seu càrrec, ha d'explotar a altres, els pobres cuquets. L'ésser humà sempre vol el que té un altre i no hi ha cosa que més guitza, a veure l'últim model d'Audi al costat de la barraca de l'oncle Ramiro, en les festes del seu poble. "Jo em matava a treballar i mira aquests, per muntar una barraca, mira què cotxet". I així amb la barraca de l'oncle Ramiro, amb la botiga de llaminadures de la cantonada, amb el taller del barri i amb tot aquell negoci, aliè, per descomptat, que doni cert benestar als seus propietaris / treballadors. Chen vol un Audi com el de l'oncle Ramiro, el vol. I quan algú es llanci a treure punta a la idea, el pobre cuc i els de la seva espècie canviaran els seus menjars per la dieta del plàstic. Pràctica, però una mica insana.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Equipamiento industrial

    28/05/2024

  • Newsletter Equipamiento industrial

    14/05/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis