Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Espectáculo gutural

Espectacle gutural

Ibon Linacisoro, Director15/06/2006
Sap vostè emetre un so tocant el dors de la llengua amb la part posterior del vel del paladar o apropant-se a ell formant una estretor per la qual passa l'aire espirat? En principi, diria un que no, però segur que sí. Voler és poder. És així, de forma tan complexa, com un emet els sons guturals. Molt gutural és la forma de comunicar dels boiximans que, si la tele no menteix, parlen mitjançant sons guturals. És clar que seria bo saber com els sonen a ells els nostres sons, especialment els nostres, els del país cridaner per antonomàsia. Però al que anàvem, al gutural. No consta expressament en la notícia, però no pensem que quedés en gutural l'udol de l'individu més pròxim a l'ordinador que va explotar en una presentació. Va ser al Japó, on la contenció és universal, durant una conferència. De sobte, un ordinador, Dell que preferim no donar la marca per no ofendre, va explotar. I ho va fer diverses vegades, fins al punt que l'inicial espectacle gutural del personal transformose en cridòria generalitzat. Van passar del so tocant el dors de la llengua amb la part posterior del vel del paladar al so inarticulat de la veu, agut i desagradable.

El perill és a tot arreu. Un pensa que un ordinador està preparat per a no explotar, que encara que explota no es crema amb facilitat, per allò dels plàstics amb retardants de flama, que seran dolents per reciclar, però que et permeten atendre una conferència amb una certa tranquil·litat. Què va! L'espectacle és a tot arreu i sempre ens fa pensar. Què hauria passat si l'ordinador hagués estat a la falda d'un executiu en un aeroport? Nervis inicials acompanyats d'espectacle gutural, carreres, crits... per no parlar del mal estat de les extremitats inferiors, de totes les extremitats inferiors, del pobre ingenu que es creia posseïdor d'un ordinador ignífug.

Des d'aleshores, des que la notícia es va propagar com el foc per internet, en aquesta revista no ens cansem de demanar prudència als plastiqueros tots. Aprofitem la nostra situació de privilegi per portar sempre amb nosaltres un petit saler, amb una mica de retardant, i amaneixin nostres "gadgets" més estimats amb aquest polvitos. Sense complexos. L'ordinador, el raspall de dents elèctric, la PDA, el mp3, la càmera digital... tots aquests fruits del consumisme esbojarrat poden explotar en les nostres mans, però un salerito amb retardant, amb una mica de gràcia, ens salva el moment.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Equipamiento industrial

    28/05/2024

  • Newsletter Equipamiento industrial

    14/05/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis