Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Vamos al Este, ¿vamos?

Anem a l'Est, anem?

Ibon Linacisoro, Director15/05/2005
De vegades s'estalvia gastant. És una paradoxa que en algunes empreses tenen clara, no tant però en unes altres. La tendència a l'Est de la indústria europea i un conjunt de situacions que afecten a totes les economies mundials estan exercint una creixent pressió sobre els preus. I això val per a tots: en això dels plàstics, per als constructors de màquines, els productors de matèries primeres, els motllistes i els transformadors de plàstics. Els proveïdors busquen la fórmula màgica que proporcioni als seus clients un estalvi en els seus costos de producció, un argument definitiu que els demostri que, comprant, poden estalviar.

L'Est està cada vegada més lluny. De països com Hongria, Txèquia i Polònia s'està avançant ara cap a Rússia, Ucraïna, Bulgària o Romania. Més enllà hi ha més Est. Xina, la paraula maleïda per a alguns, il·lusionant per a altres. A la Xina s'està donant una situació interessant... a part del 'lucinant' de les dades que apunten a un consum aproximat de 35.000 injectores el 2004. Fins fa poc les empreses que inverteixen en fàbriques allà eren les grans multinacionals, els 'actors globals'. Avui, nombroses empreses de mida mitjana també van a buscar la seva part en la gran orgia xinesa. Però no tot són flors i violes. Els que prescriuen allà són les grans multinacionals i la competència que s'està generant entre subministradors és atroç. Els Nokia, Procter & Gamble, Motorola, Dell, etc. estan empenyent als seus subministradors a oferir tota la cadena de producció. I hi ha més problemes: de finançament (els bancs són garrepes amb els crèdits i els concedeixen amb molta cura), de personal qualificat i d'una possible falta de subministrament energètic per atendre aquest 'boom' xinès.

Anem llavors o busquem la nostra basa a Europa? O ni una cosa ni l'altra sinó tot el contrari?

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Equipamiento industrial

    28/05/2024

  • Newsletter Equipamiento industrial

    14/05/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis