Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La I+D en el 2007

La R + D el 2007

15/10/2003
L'opinió d'experimentats observadors consultats per Metalunivers en relació amb l'EMO va ser bastant similar pel que fa a les novetats presentades. Poc nou, ampliacions de gamma, algun consolidació de tendències determinades, però cap 'invent' que Eric el borrissol només de pensar en com podria millorar la meva empresa si pogués utilitzar aquesta tecnologia. Tot i això cal destacar l'esforç de moltes empreses per avançar i oferir un servei millorat als seus clients, màquines més adaptades a les seves necessitats...

No obstant això, no hem de deixar de constatar un fet preocupant. El nombre d'empreses que decideix traslladar-se a països fora de l'Europa comunitària i, sobretot, a països asiàtics, per reduir les seves despeses és creixent i pel que sembla ho seguirà sent. Anem a arribar a un moment en el qual 'qualsevol' podrà fabricar peces si té els mitjans adequats i en el qual per tant els clients finals acudiran allà on el preu sigui el millor. Davant aquesta circumstància els fabricants rebusquen en el més recòndit del seu potencial per seguir sent competitives i en això, probablement, els espanyols i la seva reconeguda flexibilitat per a l'adaptació tenen ja un pas guanyat. Sens dubte, una de les formes de fer front a la invasió del barat és l'especialització i la ubicació d'un nínxol de mercat que requereixi també molt coneixement. Una cosa que no pugui fer 'qualsevol'.

Fins aquí molts estaran segurament d'acord. I això com s'aconsegueix? És difícil trobar una fórmula definitiva, però és pràcticament segur que contindrà elements com a treball, molta feina, això que ens entestem en dir saber fer, molt know-how, tecnologia, tecnologia innovadora, i unes persones compromeses en l'intent. Ni més ni menys, no menys ni més, com diria alguna ment pensant.

És clar que això de ser innovador sense investigar és complicat. Es pretén que el 2007, un de cada 1.000 ciutadans en actiu sigui investigador. És un fet ja que a Espanya, per buscar investigació només cal un investigador privat: un detectiu, vaja. Així que imagini per trobar un investigador!

La investigació segueix sent el gran dèficit d'Espanya i les seves empreses, en comparació amb aquesta Europa en què tant ens volem veure reflectits en alguns aspectes. Tant que el percentatge de despesa en R + D respecte al PIB a Espanya el 2001 va ser d'un 0,96%, xifra veritablement trist si ho comparem amb una mitjana europea (UE) del 1,93% i més penosa encara si ens comparem amb els extrems superiors: Suècia, 4,27%, Finlàndia, 3,40, Alemanya, 2,49%, Estats Units, 2,82%. Només Portugal està per darrere d'Espanya.

El Govern, davant d'aquesta situació, ha pres la decisió d'endarrerir més de tres anys el seu objectiu de dedicar el 1,4% del PIB a R + D i situa la consecució d'aquest objectiu el 2007. Més terrible encara és saber que una "part molt important" d'aquests fons està destinada al capítol de Defensa.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades