Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a No te lo creas: huye de los medios

No t'ho creguis: fuig dels mitjans

Ibon Linacisoro. Director d'Interempresas31/08/2010
Imagen

1 de setembre de 2010

El temps: Dediquem a les previsions del temps més temps que mai abans en el temps. Preguntem als que ens envolten, consultem pàgines especialitzades a Internet, fem el possible per estar davant la televisió a l'hora del temps i fins i tot planifiquem moltes activitats en funció del temps. I resulta que el marge d'error de les previsions meteorològiques és elevat, massa per la importància que han adquirit en aquesta cultura del tenir-ho tot controlat. Té per a si el que subscriu que no és que hi hagi bons i dolents homes i dones del temps, que tots s'han de nodrir, segurament, d'unes fonts a les que tots tenen accés, sinó que la superabundància d'informació a la qual estem sotmesos els ciutadans del segle present obliga a donar aquestes informacions com definitives, tot i que els que les emeten saben que la mare naturalesa, al final, fa el que li dóna la gana, canvia el vent, l'alenteix o l'accelera i ens deixa amb la barbacoa amb els amics passada per aigua.

L'economia: Dediquem a les previsions del futur econòmic més temps que mai abans en el temps. Preguntem als que ens envolten, consultem pàgines especialitzades a Internet, fem el possible per estar davant la televisió a l'hora de la informació econòmica i fins i tot planifiquem moltes activitats en funció del que diuen que passarà. I resulta que el marge d'error de les previsions del comportament de l'economia és elevat. És clar que aquí el que subscriu es mostra una mica més confús i no sap què pensar: si vivim envoltats d'una gran mentida, si els mitjans donen una credibilitat excessiva als que s'atreveixen a vaticinar, que són molts, si simplement cal dedicar un nombre determinat de temps o espai a les informacions sobre el que passarà i tot val per cobrir aquest espai informatiu o fins i tot, i em perdoni l'atreviment, si cadascuna d'aquestes informacions té l'objectiu d'afavorir a algú. És difícil saber-ho, però estarem tots d'acord que les informacions sobre la crisi, la sortida de la crisi i similars és extremadament absurda. Un dia els grans com els EUA i Alemanya comencen a presentar dades positives, això ens diuen, un altre dia torna el pessimisme perquè els mercats s'han comportat de forma inesperada, la setmana següent la Xina serà el rei del món i un mes més tard tot l'anterior ha caducat i els discursos són diferents. Per no parlar d'Espanya, on tot 'is different'.

Urgeix fomentar l'allunyament de la població sana dels mitjans de comunicació que, siguin bons o dolents, són els que transmeten tot aquest embolic. Anem a centrar-nos en Interempreses, que aquests sí que saben, i dedicar la resta del dia a la barbacoa al sol i fins i tot, si m'apuren, a treballar una miqueta.

Comentaris de l'article/notícia

#3 - salome
04/10/2010 11:20:17
Entiendo que una de las empresas que mejores beneficios ha tenido en esto que llaman crisis han sido los medios.
#2 - jose
02/10/2010 11:04:57
iñigo que razon tienes, solo hay que encender la tele para darse uno cuenta de lo que es españa, la burla del resto del mundo , que ya es decir
#1 - Iñigo
01/10/2010 15:33:28
¿Ehhhhhh? ¿Estás hablando de que dejemos de esperar y nos movamos? ¿Pero acaso no conoces el pais donde vives? Este es el pais donde la gente, políticos, curas y resto de chusma esperamos a que desde afuera nos arreglen las cosas. A ver si los demás mejoran y nos arrastran. Y sobre todo, este es el pais donde "Las cosas van mal pero no cambiemos nada no vaya a ser que vayan peor".

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades