Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Unión por mejillón

Unió per musclo

Ibon Linacisoro, Director10/08/2007
La unió fa la força. Medicina, investigació i la natura a través del mar, s'han unit per aconseguir una fita: els musclos seran la font del BIOADHESIU del futur en la medicina, segons un grup d'investigadors de l'institut Fraunhofer, que produeixen sintèticament la substància secretada per les glàndules dels musclos. Els musclos produeixen l'adhesiu perfecte, amb el qual es fixen amb força fins i tot a superfícies tan llises com el vidre. També en un entorn humit, on altres adhesius fracassen, la secreció del musclo resisteix amb fiabilitat. Per això resulta ideal per a aplicacions mèdiques, com la curació de ferides i trencaments d'ossos.

El sector de la medicina comença a cobrar ia una importància notòria per a la indústria dels plàstics. Els fabricants d'injectores que volen sobreviure aprofitant la seva tecnologia dediquen als seus ullets a aquest sector, de la mateixa manera que els productors de materials tècnics, que mostren ja moltes aplicacions per a aquest sector. És per això que la notícia del musclo ens interessa, i molt, perquè tan bé pega el musclo que podria ser útil en la unió per a peces híbrides, posem per exemple, de plàstic-metall, però per què no, de carn humana-plàstic i fins i tot de carn humana-carn humana, que també pot considerar-se una unió híbrida en segons quins casos.

Els musclos són veritables mestres de la fixació. S'adhereixen amb

força extraordinària no només al ferro, la fusta i la pedra, sinó també a llunes de vidre, superfícies pintades o capes de tefló. Ni la força bruta, ni el vent, ni les onades o la climatologia dissolen aquesta unió. Són com un matrimoni dels d'abans. Aquests mol·luscs lamelibranquis marins fa molt de temps a l'aigua, però és ara quan estan sortint a la llum terràqüia com autèntics benefactors per a l'ésser humà, per a la persona humana, com es diu ara.

Per unir plàstics es recorre a moltes estratagemes i per descomptat la injecció multicomponent dóna com a resultat una peça amb dues parts molt unides, gairebé com si hagués hagut mol·lusc. Ja que les persones, les humanes, cada vegada volem més coses, ara que la moto, el mòbil, el mp3 i l'espremedora domèstica han d'anar amb la nostra personalitat, les tècniques d'unió estan cobrant molta importància. Els grans de les matèries plàstiques ja porten anys provant unions amb metalls, però es desconeix aplicació alguna d'unió per musclo.

Arribarà el dia en què la medicina, el packaging, l'automòbil i els articles electrònics, els sectors més exigents per als plàstics i en què molts centren els seus esforços, reconeixeran al musclo el mèrit fins ara menyspreat. Musclo que tot el pegues, uneix al sector, uneix plàstics, no permetis que el que un mol·lusc de mar ha unit, ho separi un humà de terra.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades