Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Al olor de la flor
Editorial

L'olor de la flor

15/10/2007
Ja tenim el preescalfament fet. En any de EMO va bé tenir una Maquitec prèvia, per escalfar motors, saber què ha tingut èxit i què no. L'EMO, de nou a Hannover, tindrà lloc d'aquí a uns mesos, del 17 al 22 de setembre. Per llavors ja sabrem quant pernil cal portar, si val la pena tenir refrescos bombolles o tan sols cervesa del lloc i si acudirem amb alguna sorpresa per al visitant. Són els temes importants, no ho neguem: on menjarem? Està nostre hotel, casa privada, apartament o roulotte prop d'alguna cosa o estem en el mig del no res?

En Maquitec ja ens hem fet algunes idees. Un robot de Fanuc deia alguna cosa a tot el que es movia, tenia fins cara de simpàtic, encara que el somriure era una mica fingida. Segur que en l'EMO aquesta empresa tindrà en compte l'acollida del seu robotito, que probablement hagi visitat unes quantes fires, per decidir si també parlarà amb tot ésser vivent a Hannover.

Altres ho van fer més senzill, encara que segons com es miri. Una flor de Curvaser, feta amb una corbadora, es va fer famosa, tothom la portava. I no, la broma d'olorar no només se li va acudir a vostè. Tenia la flor poc de poètic i molt d'industrial, ocultava després de les seves freds pètals l'experiència d'un ésser de dues cames que va saber preparar la màquina per fer flors com xurros. Va ser la freda flor per al gerro de la fàbrica. I com si d'una metàfora es tractés, el cargol tallat per làser de Horfasa s'acomodava a les mans de tots aquells que es van fer amb un en un gest pausat i cargolat, que venia a recordar la lenta recuperació d'un sector, el de la màquina-eina, que progressa amb cura deixant el rastre de la seva presència.

Tornant a terra, la setena edició de Maquitec es va clausurar el passat 24 de març al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona amb 20.962 visitants vinculats a l'activitat industrial. El firaire té els seus dubtes, però davant la perspectiva de fer-se amb una flor corbada o un cargol sotmès a la feresa del làser, el firaire decideix vaig i, si el robot li diu veuen, ho deixa tot. Fires per escalfar motors, per aclarir dubtes, fires per dubtar, però també per decidir, pensar si el client ho deixarà tot i vindrà l'olor de la nostra flor.

Empreses o entitats relacionades

Equiplast, Expoquimia, Eurosurfas. Fira de Barcelona
FANUC Iberia, S.L.U.
Maquinaria Curvaser, S.L.U.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades